Řecký jogurt - moc tučný pro mimi?

362
3.8.11 20:49

řecký jogurt- moc tučný pro mimi?

Ahoj maminky, potřebovala bych poradit ohledně obsahu tuku v jogurtu.
Malému 10m dávám bílé jogurty Aktivia, na střídačku s Hollandií. Oba mají kolem 3% tuku.
S manželem máme moc rádi řecký smetanový jogurt, takový ten hodně hustý a kupujeme zn. Kolios. Ten má obsah tuku 10%.( složení čertvé kravské mléko, smetana, mléčné proteiny, jog. kultury)
Moje otázka je, jestli takto tučný jogurt můžu dát 10m mimi, jestli ho to nějak nezatíží.
Vím, že se nemají dávat nízkotučné výrobky, ale plnotučné…, ale není těch 10% tuku už moc?
Nejsem si jistá a nerada bych mu tím ublížila.
Ještě jsem četla, že některé dáváte Choceňský, dívala jsem se, že má taky 10% tuku.
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
891
3.8.11 20:54

Dej, složení je dobré (narozdíl od různých pochoutek v barevných obalech a s reklamou cílenou na matky malých dětí). Tučné to je, asi by bylo dobré, kdyby byl zvyklý i na méně tučnou chuť (což je), takže bych to nějak střídala, když to máte doma :-) Teda pokud není obézní, což pochybuju :-)

Příspěvek upraven 03.08.11 v 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.8.11 20:55

Já bych to střídala pro klid duše… A bylo by :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
3.8.11 21:03

Ahoj.
Já ho malému dávám. Nedám mu sice celej, ale dávám mu ho na dvakrát. Navím u nás je to jeden zmála jogurtů, který jí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
3.8.11 21:03

já bych ho dala, my dáváme Choceňák a ten má taky tuším těch 10%, nebo možná 8%,teď nevím. Střídám to s Hollandií.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.8.11 21:08

Já dávám jen ten, zpucne ho celej každej den. Žiju v německu a tady nějak nemůžu narazit na dobrý bílý jogurty, tak jsme si zvykli na tyhle. Zas jinýho tučnýho tolik nemá a s váhou na tom taky není nijak extra dobře (jako že je hubená), asi bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
3.8.11 21:29

já bych třeba nedávala tu aktivii, to je hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
3.8.11 21:46
zuzka.mamka píše:

Na to jsem se neptala.
Pro nás to může být „hnus“, ale nic špatnýho neobsahuje a malýmu to chutná. Tak proč ne?
Jsou daleko horší „hnusy“, ale o tom dikuze není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
3.8.11 21:49
melanka píše:
zuzka.mamka píše:
Na to jsem se neptala.
Pro nás to může být „hnus“, ale nic špatnýho neobsahuje a malýmu to chutná. Tak proč ne?
Jsou daleko horší „hnusy“, ale o tom dikuze není.

já vim, barvivo z brouků je naminka :jazyk:

omlouvám se za OT :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
3.8.11 21:50

Náš má každý den Choceňák :-) Má 10% tuku, Hollandii nechtěl, moc kyselá. Stravu se snažím dávat jinak zdravou, takže jestli je jogurt 10 nebo 3 procenta, neřeším :-), hlavně že je to kvalitní jogurt.
A navíc batolata tuky potřebují, takže bych klidně dávala řecký a klidně každý den. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
3.8.11 21:52
zuzka.mamka píše:
melanka píše:
zuzka.mamka píše:
Na to jsem se neptala.

Barvivo z brouků? Nechápu…
Jde o bílou aktivii, složení je mléko, mléčné bílkoviny, jog. kultura a bifidus Actiregularis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
3.8.11 21:54

Jahodový kysaný mléčný výrobek s bifidokulturou. Složení: mléko, jahodová složka 15% (jahody 60%, cukr, zahušťovadla: kukuřičný modifikovaný škrob, karagenan, aroma barviva : karmín, regulátor kyselosti: , citrát sodný), cukr, mléčné bílkoviny, pektin, jogurtová kultura, bifidokultura. Obsah tuku nejméně 2,1% hmotnosti. Průměrně obsahuje: využitelná energie 388 kJ/ 92 kcal, bílkoviny 3,5g, sacharidy 13,8g, z toho cukry 13,4g, tuk 2,6g, z toho nasycené mastné kyseliny 1,6g, vláknina 0,2g, sodík 55mg, vápník 120mg.

všechno supééér :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
3.8.11 21:55
melanka píše:
zuzka.mamka píše:
melanka píše:
zuzka.mamka píše:
Na to jsem se neptala.

Jde o bílou aktivii, složení je mléko, mléčné bílkoviny, jog. kultura a bifidus Actiregularis.

Zuzka tím myslela, že některé OVOCNÉ aktivie (a jiné potraviny) jsou přibarvovány karmíny. To je barvivo, které se vyrábí z košenily a košenila se vyrábí z těl určitého hmyzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
3.8.11 21:58
melanka píše:
zuzka.mamka píše:
melanka píše:
zuzka.mamka píše:
Na to jsem se neptala.

tak to pardon, tak ty s příchutěma raději nekupovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
3.8.11 22:08
zuzka.mamka píše:
melanka píše:
zuzka.mamka píše:
melanka píše:
zuzka.mamka píše:
Na to jsem se neptala.

tak to pardon, tak ty s příchutěma raději nekupovat

No teda fakt díky za nevyžádané info a sarkasmus, přečti si, o čem jsem diskuzi zakládala.
Psala jsem, že jde o BÍLOU Aktivii.
Stejně jsi mi na původní otázku neodpověděla.
Ale to nevadí, info, které jsem chtěla, mám už od ostatních.
Prosím, bez urážky. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko