Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Gina108 píše:
Hmm, takže myslíte, že bych mohla už teď přestat kupovat ty instantní mléčné kaše a večer mu začít vařit normální z mléka a krupice?
Jo, klidně. Taky jsem od roka začala vařit kaše klasický a malý to vzal bez problémů. Jen mu tak týden trvalo, než si zvykl na novou chuť, takže se stejně dojídal instantní. Ale on takhle reaguje na každou novinku v jídelníčku. Po pár dnech už ji snědl celou a žádný potíže neměl a nemá. Nejsme alergici. Nedávno jsem nestíhala, zkusila dát instantní co mi tu zbyla a letěla… ![]()
Ahoj holky, dekuji moc vsem za rady, male prave kravske mleko zrejme chutna, vcera mi ho vypila 2 lahve, UM take basti, ale pri jeji spotrebe je to tak sest 300g pytliku za mesic coz mi prijde dost. Ne snad, ze bych ji to nedoprala, ale zkratka mi prijde, ze kdyz ji chutna i kravske, tak ji budu davat oboje.
Kase v podstate nikdy nejedla, ty ji nebraly ![]()
Jinak zcela souhlasim s tim, ze z kupovani UM treba do tri let ditka maji nejvetsi „radost“ jejich vyrobci..
Jen me zarazilo, ze na UM je psano mnozstvi bilkovin 1,3 g ( data z BEBY HA) na 100 ml, ale kravske mleko ma cca 3,3g, tak proto jsem myslela, jestli se treba nema redit (aby jako tech bilkovin nebylo moc).
Angua píše:
No a co když se teda to kravské převaří a ochladí - pak se může?
pokud si nenadojis cerstve ale kupujes v krabici tak uz prevarene je.
Z jiného soudku - klasické „krabicové“ je s UHT závěrem, takže prospěšných látek má velmi málo, dávám od dvou a čtvrt roku, kdy jsme přestali kojit, čerstvé pasterizované plnotučné (do čtyř let mají konzumovat plnotučné mléčné výrobky). Čerstvé existuje jak v plastových lahvích, tak v krabicích. Možná jsem neporozuměla, že tím krabicovým myslíte právě čerstvé, ale třeba se tahle informace někomu bude hodit ![]()
jinak v roce a půl bych se už určitě přechodu na neupravené kravské mléko nebála (pokud není dispozice k alergii na bílkovinu krav. mléka).