Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
chtela jsem se zeptat na toto: Dceri bychom radi zacali davat i kravske mleko, jen nevim, jake vybrat (plnotucne, polotucne, odstredene?) a dale zda-li ho davat od pocatku primo neredene z krabice, nebo jste ho treba redili UM a postupne prechazeli na plne kravske?
Diky moc.
Nevím jak se to má nebo nemá dělat, ale asi v roce a půl jsem Anežce dala ochutnat krabicové polotučné mléko a od to doby ho prostě pije. Ale Anežka nebyla na UM, to odmítala, a pár měsíců mezi kojením a normálním mlékem byla jen na jogurtech, sýrech a zakysaných výrobcích.
Ahoj, doktorka mi doporučila začít plnotučným mlékem(krabicové). Pokud by ti nechtěla pít kravské mléko, tak bych ji do něj přidala UM, aby to mělo chuť na kterou je zvyklá.
Určitě plnotučné, ale jinak nevím ![]()
Já mám v plánu začít po troškách, při tom stále kojit a postupně přidávat kravského… ale určtiě se ozve někdo, kdo to už absolvoval ![]()
Gina108 píše:
Angu a taky v tom roce a půl, nebo se má později?
No já jsem všude četla, že plnotučné prostě…
Ale v tom věku se názory liší. Někdo dává už od roka (to bych tak nějak chtěla pomalinku začít), výrobci UM doporučují (pochopitelně) až od 3 let
![]()
Ještě se zeptám doktorky, i když se obávám, že zas přijdu s nějakou perlou
![]()
já jsem dětem dávala kravské neředěné plno nebo polotučné.....ale stejně po něm netouží ,ale jogurtíky to je naše.takže neředit a dávat kravské na pití je doporučováno až po 2hém roce života.
Já jsem někde četla, že kravské mléko od roka na přípravu pokrmů (brkaše a podobně), ale jako pití tepelně nezpracované až tak od dvou let. Co je na tom pravdy, netuším… ![]()
Hmm, takže myslíte, že bych mohla už teď přestat kupovat ty instantní mléčné kaše a večer mu začít vařit normální z mléka a krupice?
Taky o tom uvažuju
. Asi to zkusím a uvidím, žádnou aletgii v rodině nemáme, tak snad bude všechno ok. Pokud máte někdo zkušenosti, napište prosím, co a jak ![]()
S tím mlékem, to je dilema kdy začít
Kurnik, akorát jsme dneska byli u mudr a já se zapomněla zeptat ![]()
Ještě kojím, tak jsem si myslela, že UM úplně vynecháme, mám celkem hrůzu, že si zas bude muset zvykat na něco jiného, on je taková konzerva po mně.
Gino,já si myslím,že ano..
Adámka jsem kojila hodně dlouho,ale od dvou let pil i normální krabicové mléko.Má moc rád i ochuceného Kravíka od Olmy.Nehrotila jsem to a občas jsem mu ho koupila.UM nepil vůbec,občas ten ochucený sunar pro větší děti..
Emču stále kojím,ale kouše
Plánuju ji odstavit během asi půl roku.Pokud nebude chtít UM,nebudu to řešit a dám jí normální krabicové asi polotučné..
Ano,taky jsem četla,že do dvou let jedině UM..To propagují hlavně výrobci UM,nejlépe až do 6 let
Je to ale drahé a málokterému dítěti to chutná..
Jen na okraj,Emička nejí mléčné kaše vůbec,nikdy je nechtěla.Jedinou kaši,kterou svého času snědla,byla nemléčná,teď nechce ani tuto a nechce ani krupici,kterou jsem jí zkoušela dát.Je kojená,jí sýry typu žervé,cottage,občas tvrdý - od 9 měsíců..
Každé dítě je jiné ![]()
No a co když se teda to kravské převaří a ochladí - pak se může? ![]()
Mudra rikala ze muze od roka.A je jedno jake jen ne to odstredene=voda.
Mě říkal dr. že plnotučné je zbytečně tučné, odstředěné je spíš voda. Takže zlatá střední - polotučné. Ono jde taky o to jestli to dítko bude pít. Sousedka se mohla rozkrájet a její sedmiletý syn měl mlíko naposled když ho kojila (do cca1,5roku). Pak už mlíko nevzal do pusy.