Redeni mleka

1244
2.3.10 19:36

Redeni mleka

Ahoj holky,
chtela jsem se zeptat na toto: Dceri bychom radi zacali davat i kravske mleko, jen nevim, jake vybrat (plnotucne, polotucne, odstredene?) a dale zda-li ho davat od pocatku primo neredene z krabice, nebo jste ho treba redili UM a postupne prechazeli na plne kravske?
Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
2.3.10 19:44

Nevím jak se to má nebo nemá dělat, ale asi v roce a půl jsem Anežce dala ochutnat krabicové polotučné mléko a od to doby ho prostě pije. Ale Anežka nebyla na UM, to odmítala, a pár měsíců mezi kojením a normálním mlékem byla jen na jogurtech, sýrech a zakysaných výrobcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Ahoj, doktorka mi doporučila začít plnotučným mlékem(krabicové). Pokud by ti nechtěla pít kravské mléko, tak bych ji do něj přidala UM, aby to mělo chuť na kterou je zvyklá.

• Citovat
  • Upravit
50725

Určitě plnotučné, ale jinak nevím :-D

Já mám v plánu začít po troškách, při tom stále kojit a postupně přidávat kravského… ale určtiě se ozve někdo, kdo to už absolvoval :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.3.10 19:48

Angu a taky v tom roce a půl, nebo se má později?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.3.10 20:00
Gina108 píše:
Angu a taky v tom roce a půl, nebo se má později?

No já jsem všude četla, že plnotučné prostě…

Ale v tom věku se názory liší. Někdo dává už od roka (to bych tak nějak chtěla pomalinku začít), výrobci UM doporučují (pochopitelně) až od 3 let :roll: :nevim: :lol:

Ještě se zeptám doktorky, i když se obávám, že zas přijdu s nějakou perlou :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
2.3.10 20:00

já jsem dětem dávala kravské neředěné plno nebo polotučné.....ale stejně po něm netouží ,ale jogurtíky to je naše.takže neředit a dávat kravské na pití je doporučováno až po 2hém roce života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
2.3.10 20:04

Já jsem někde četla, že kravské mléko od roka na přípravu pokrmů (brkaše a podobně), ale jako pití tepelně nezpracované až tak od dvou let. Co je na tom pravdy, netuším… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.3.10 20:09

Hmm, takže myslíte, že bych mohla už teď přestat kupovat ty instantní mléčné kaše a večer mu začít vařit normální z mléka a krupice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
2.3.10 20:11

Taky o tom uvažuju :). Asi to zkusím a uvidím, žádnou aletgii v rodině nemáme, tak snad bude všechno ok. Pokud máte někdo zkušenosti, napište prosím, co a jak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.3.10 20:12

S tím mlékem, to je dilema kdy začít :think: Kurnik, akorát jsme dneska byli u mudr a já se zapomněla zeptat :zed:
Ještě kojím, tak jsem si myslela, že UM úplně vynecháme, mám celkem hrůzu, že si zas bude muset zvykat na něco jiného, on je taková konzerva po mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
2.3.10 20:15

Gino,já si myslím,že ano..

Adámka jsem kojila hodně dlouho,ale od dvou let pil i normální krabicové mléko.Má moc rád i ochuceného Kravíka od Olmy.Nehrotila jsem to a občas jsem mu ho koupila.UM nepil vůbec,občas ten ochucený sunar pro větší děti..

Emču stále kojím,ale kouše :mrgreen: Plánuju ji odstavit během asi půl roku.Pokud nebude chtít UM,nebudu to řešit a dám jí normální krabicové asi polotučné..

Ano,taky jsem četla,že do dvou let jedině UM..To propagují hlavně výrobci UM,nejlépe až do 6 let :lol: :lol: Je to ale drahé a málokterému dítěti to chutná..

Jen na okraj,Emička nejí mléčné kaše vůbec,nikdy je nechtěla.Jedinou kaši,kterou svého času snědla,byla nemléčná,teď nechce ani tuto a nechce ani krupici,kterou jsem jí zkoušela dát.Je kojená,jí sýry typu žervé,cottage,občas tvrdý - od 9 měsíců..

Každé dítě je jiné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.3.10 20:34

No a co když se teda to kravské převaří a ochladí - pak se může? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.3.10 21:02

Mudra rikala ze muze od roka.A je jedno jake jen ne to odstredene=voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
2.3.10 21:38

Mě říkal dr. že plnotučné je zbytečně tučné, odstředěné je spíš voda. Takže zlatá střední - polotučné. Ono jde taky o to jestli to dítko bude pít. Sousedka se mohla rozkrájet a její sedmiletý syn měl mlíko naposled když ho kojila (do cca1,5roku). Pak už mlíko nevzal do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová