Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jedna známá čekala trojčata, zredukovali na dvojčata. Vše bez komplikací. Kluci byli donošený, každý něco málo přes 3 kg.Jen dodnes uvažuje, že třeba to co odstranili mohla být holčička.
Ale to nikdo neví. Doma už jednohu kluka měli.
Drhuhá známá po mnoha pokusech IVF čekala trojčala. Nejdříve jim sděliliže se mají rozhodnout, zda zredukují na jedno a nejspíš bez komplikací v těhotenství, nebo na dovojčata s tím že je drobná, tak bude muset celé těh. proležet. Zvolili dvojčata. Ale před výkonem jim řekli, že jelikož má v anemnéze úmrtí dvojčat v těhotenství-byla 23 týdnů a u obou holek zjistili, že nemají akci-tak jim ani dvě nedoporučili. Tak mají jen jednu holčičku.
Více lidiček neznám, jen tyto dvě a s dobrým koncem. Riziko je vždy a u všeho. Ale pořád je větší šance, že po redukci budete mít jedno zdravé miminko než tři předčasně narozený děti.
@lasička1 píše:
Jedna známá čekala trojčata, zredukovali na dvojčata. Vše bez komplikací. Kluci byli donošený, každý něco málo přes 3 kg.Jen dodnes uvažuje, že třeba to co odstranili mohla být holčička.Ale to nikdo neví. Doma už jednohu kluka měli.
Drhuhá známá po mnoha pokusech IVF čekala trojčala. Nejdříve jim sděliliže se mají rozhodnout, zda zredukují na jedno a nejspíš bez komplikací v těhotenství, nebo na dovojčata s tím že je drobná, tak bude muset celé těh. proležet. Zvolili dvojčata. Ale před výkonem jim řekli, že jelikož má v anemnéze úmrtí dvojčat v těhotenství-byla 23 týdnů a u obou holek zjistili, že nemají akci-tak jim ani dvě nedoporučili. Tak mají jen jednu holčičku.
Více lidiček neznám, jen tyto dvě a s dobrým koncem. Riziko je vždy a u všeho. Ale pořád je větší šance, že po redukci budete mít jedno zdravé miminko než tři předčasně narozený děti.
Moc dekuji, ze jste se podelila o zkusenost kamaradek. Takove pripady mi vzdy daji tu nadeji a pozitivum, ze vse probehne ok.
Zakladatelko nápis mi soukromou zprávu. Dám ti číslo na jedno z nejlepších diagnostiku z Podolí…já tím prošla…
Ahoj, je tu nekdo kdo si prosel redukci. Dlouho jsme chteli miminko, nekolikrat sli na IVF a kdyz se nam konecne IVF podarilo, embryka se rozdelila v jednovajecna a ja ted cekam trojcata. Nemam fyzicke dispozice k tomu, aby jsem donosila deti a navic mam genetickou poruchu. Lekari u me jednoznacne doporucuji redukci. Bojim se, aby jsem nakonec neprisla o vsechny miminka. Moc rada uvitam zkusenosti zen, ktere redukci prosly, jak ji prozivaly a jak to dopadlo? Dekuji.