Reflux a Helicid

čaver
19.8.10 15:02

reflux a helicid

Ahojky všem, chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost s Helicidem při refluxu. Včera nám u měsíční holčičky po neskutečných 14 dnech řevu diagnostikovali „skrytý“ reflux - tzn. nezvrací, ale mlíčko se jí vrací zpět do jícnu, tam si pěkně zaklokotá a zase se vrátí do žaludku. Malá cca do 10-15 min po kojení začně řičet a vydrží jí to klidně do dalšího kojení.Takže jsem s ní lítala po doktorech a výsledek - dali nám Helicid - musím tabletu rozdělit, odpočítat 30 kuliček a to jí jednou denně dát. Mám problém s tím, že Helicid není určen pro malé děti, ale co mám dělat - nechat jí 12-13hod denně řičet do nepříčetnosti. Mám strach, aby jí neprasklo něco v hlavě - vždycky při řevu jí zfialoví celá hlava, propne se do luku a nedá se s ní nic udělat. Díky za radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
19.8.10 15:21

Myslím,že helicid je OK.Určitě jí to pomůže,mělo by to snižovat tvorbě žalud. kyselin.Které všechnu tuhle neplechu dělají.Je to něco jako pálení žáhy,akorát,že jí se do jícnu vrací i mlíčko.Musí to být hodně nepříjemné.Do 3-4 dnů by měl účinek nastoupit.Držím palce aby se brzy ulevilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čaver
21.8.10 09:34

Díky za info. Nemám ani moc čas sledovat diskuze a odpovědi, zatím mi moc řve, takže chovám, chovám a čekám, kdy se dostaví účinek. Navíc je to dost nespavé dítko.

• Citovat
  • Upravit
17310
22.8.10 15:29

Chce to čas než ten Helicid zabere.Já mám taky nemocný žaludek,pálí mě žáha po různém jídle,některé jogurty,kynuté těsto…Měla jsem i zánět žaludku-hrozný…

Takže věř,že malá musí hodně zkoušet,je to hodně nepříjemný.Snaž se vydržet a chovat a chovat :wink: Kdyby se to nezlepšovalo tak znovu k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ameliska
2.9.10 22:06

helicid

Ahoj! Od druhého měsíce věku méí dcery jsem měla problémy stejné jako popisuješ, stálý křik, propínání do luku,stálá touha po kojení ( asi na chvilku ulevilo), ale pro přepití pak zvracení obloukem..bezesné noci…šlo o bolavé bříško ( domnívala jsem se, že jde o klasické prdíky)…velmi psychicky náročné období..náš skvělý pediatr nasadil Helicid, za tři dny - jiné dítě, lépe papající, lépe spící…Helicid se nasazuje na tři měsíce pak se zkouší vysadit ( u nás se nepodařilo), pokud s enepodaří, užívá s edalší tři měsíce a pokud se ani pak nepodaří vysadit, půjde mimi na PH metrii. Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
čaver
6.9.10 09:41

Ahoj, díky za rady!!! Jsem hotová z toho, že malá vůbec přes den nespí. Celkem naspí tak 9-11 hod za den. Nestíhám ani odpovídat, teď mám chvilku - zázrakem usnula :o)) Zkusily jsme s doktorkou po 14 dnech helicid vysadit a uvidíme co to udělá. Je pravda, že po nasazení se uklidnila, nicméně pro změnu začaly asi vedlejší účinky a to jsou prdy - dávám probiotické kapičky a snad je to lepší. Zatím nebereme 4 dny - nepropíná se do luku tolik, ale odpoledne je to horší. Nevím, zda to také nemůže být způsobeno únavou, protože fakt nespí - z toho jsem hotová. Pokud to nepůjde, nasadím helicid zpět po domluvě s doktorkou.

• Citovat
  • Upravit
7421
12.6.11 22:18

Helicid i večer?

Ahoj,
jedno z némat mi připomnělo že jsme se chtěla přeptat na helicid.

Naše rok a 3/4 letá cácorka do teď nedávno dostala. A vypadá to, že funguje.
Jen mne překvapilo, že bych ho měla dávat 2× denně (5 mg) na lačno, což teda večer nemám šanci.
Dávali jste ho i vy někdo i večer?
Před cca rokem jsme dávali neúspěšně Loseprasol a ten se dával jenom ráno… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
12.6.11 22:23

Ahoj,
my ho dávali naopak s jídlem, ale muselo to být min. 2 hodiny před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
12.6.11 22:37

2 hodiny před spaním rozhodně nemám šanci… To bych dávala ráno v sedm a pak v pět odpoledne a rozhodně ne na lačno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka a Robík
10.7.11 20:18

Dobrý večer,
také jsme dostali Helicid na zkoušku, protože má černý jazyk a to může prý způsobovat právě reflux jícnu. Malý nemá vůbec žádné bolesti, žádný pláč, velice dobře prospívá, je šikovný a velice čiperný. Jediný problém je, že jsem zjistila, že má ten černý jazyk. Helicid dáváme ráno a večer min. půl hodiny před jídlem. Dávám mu ho do vitamínového sirupu, který jsme dostali na doplnění vitamínů, protože i nedostatek Fe a vit. řady B může způsobit černý jazyk. Vitamíny bereme Multi - Sanostol 5 ml 2 x denně (ten se má dávát až od 1 roku). Malému to chutná a papá to úplně bez problémů. Je mu deset měsíců, ale máme přes deset kilo, takže se toho prý nemusíme bát. No léčba Helicidem má trvat 14 dní, tak uvidíme…snad budeme mít to malé jazyčisko zase celé růžovoučké.

• Citovat
  • Upravit
1
4.2.13 20:46
@čaver píše:
Ahojky všem, chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost s Helicidem při refluxu. Včera nám u měsíční holčičky po neskutečných 14 dnech řevu diagnostikovali „skrytý“ reflux - tzn. nezvrací, ale mlíčko se jí vrací zpět do jícnu, tam si pěkně zaklokotá a zase se vrátí do žaludku. Malá cca do 10-15 min po kojení začně řičet a vydrží jí to klidně do dalšího kojení.Takže jsem s ní lítala po doktorech a výsledek - dali nám Helicid - musím tabletu rozdělit, odpočítat 30 kuliček a to jí jednou denně dát. Mám problém s tím, že Helicid není určen pro malé děti, ale co mám dělat - nechat jí 12-13hod denně řičet do nepříčetnosti. Mám strach, aby jí neprasklo něco v hlavě - vždycky při řevu jí zfialoví celá hlava, propne se do luku a nedá se s ní nic udělat. Díky za radu.

Máme něco podobného, poslal jsem vám PM, snad se dostaneme do kontaktu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hlozkova
23.6.13 22:56

reflux

Dobrý den dcera 5 let mi asi od října pořád kašle s přestávkami byly jsme ted v gastro poradně a nasadili ji helicid s tím že pokud se to do 14 dní nezlepší musí podstoupit ph metrii. Kdyby měla ten reflux zabral by ji ten helicid? Bere to asi třetí den.

• Citovat
  • Upravit
469
19.12.14 00:16

Mam domma helicid 7 mesicu otevrenou lahvicku. V pribalovem se uvadi spotrebovat do 3 mesicu od otevreni lahvicky. Potrebovala bych si jej vzit a vaham, zda to neva nebo musim pro novy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
19.12.14 00:28

Já bych u léků byla opatrná a prošlé si nikdy neberu…ale jsem na to cíťa i u potravin, určitě je tu spousta maminek, co ti poví opak. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
19.12.14 08:19

Asi neuskodi ale zaroven uz nebude mit ten ucinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí