Reflux a spinkání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18.4.24 18:35

Reflux a spinkání

Zdravím maminky jdu za vámi neboť jsem zoufalá. :,( mám miminko chlapečka zítra 6 týdnů. Od narození trpí na tichý reflux. Nebylo to tak strašné a docela hezky spinkal. Ale posledních pár nocí je hrozných. Je to čím dál horší. Spinkal večer docela dobře. Ovšem posledních pár nocí sebou šíleně škube. Zvuky co vydává jsou hrozné. :( a dneska přes den to je maximální vyčerpanost pro nás oba. Nejde mu spinkat. Když už konečně u mě na ruce usne. Tak ho dám do postýlky a po 10/20 minutách je vzhůru. Vidím na něm že je šíleně unavený tak ho znova uhuškám a zase se vzbudí. Někdy i za 2 minuty někdy za půl hodiny. Dávám ho do postýlky nebo má 5 a půl kilo. Ruka mi už upadá. :,( a tak se chci zeptat na vaše zkušenosti. 8) hlavně na to kdy to přejde. A proč se nám to zničeho nic začalo zhoršovat. :,( na doporučení Dr jsme uvedli postýlku na jedné straně. Krmím umělým mlékem (kendamil). Tak aby hlavička byla výše než nožičky. Co víc můžu udělat aby mu bylo lépe? Vidím na něm že chce spinkat ale nejde mu to. Pořád ho to zvedání žaludku a vrácení obsahu z něj budí. Budu ráda za jakékoliv rady. Děkuji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1845
18.4.24 19:04

Ahoj, zkus změnit mléko. Ohledně spánku…nemůžeš mi doma kočár? Když by se začal budit, tak ho uvozíš. My jsme to měli podobně, syn se po 30 minutách vzbudil unavený, ale v postýlce mu to prostě dyl nešlo.
Je to tedy trošku i nevýhoda, že přes den mi jinak než v kocare už neusne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.24 19:06

@ALIPELI kočár doma můžu mít ale je mi to k ničemu malý mi v něm spát nechce. Ani venku ani doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
18.4.24 19:12
@Prvorodička 603 píše: Více

A když už uspanýho ho tam položíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.24 19:15

@ALIPELI to jsem nezkoušela. :think: vyzkouším. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
18.4.24 19:58

Zkusila bych změnit mléko, dceři ten kendamil taky nesedl (a doktorka říkala že je to běžné, že to plnotučné každému dítěti nemusí sednout), jsou i speciální mléka na reflux a nebo zkusit mléko zahušťovat např. nutritonem.
Jinak se spaním neporadím, dcera blbě spí už skoro 4 roky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
18.4.24 20:01

Co Nutriton na zahusteni, aby mu to mene lezlo ven? Pripadne by na to mela byt i nejaka medikace, pokud je to opravdu vazne. Predpokladam, ze veci typu po krmeni drzet ve vyvysene poloze apod jiz delate?
Jinak ja nechavala hlavne pres den pod dozorem spat dite na me, ale v noci to je blbe no. Moje spaly se mnou, ale narovno…a starsi spal teda desne taky asi do 4 let, i po ukonceni bliciho obdobi.
Reflux muze trvat klidne i do roka bohuzel, zalezi, jak rychle se tam dovyvine ten sverac, ci co to je, ktery u refluxu poradne nefunguje…je to ve hvezdach no :(
Jinak kontroverzni rada ale teda moje deti byly solidne blici a u mladsiho pomohlo vysadit kravske mleko (z me stravy, kojila jsem), navzdory skepticismu doktorky…ale jestli to muze pomoc i u ticheho refluxu, netusim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
18.4.24 20:05

A pak je tady taky moznost, ze ten spatny spanek s refluxem nesouvisi, spousta deti zacne hur spat jakmile zacne vic vnimat, ale pokud fakt slysis, ze to v nem zblunka… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
18.4.24 20:37

Asi tě nepotěším, syn měl reflux a kolem těch 6 týdnů věku začalo to nejhorší. Předtím to tak hrozné nebylo. V té nejhorší době jsem ho v noci vůbec nemohla dát do postýlky, prostě nikam položit ho nešlo, ani na vyvýšené, pořád ho to budilo. Tak jsem s ním celou noc seděla a měla ho položeného na hrudníku, jinak by nespal. Doktorka mu na to dala sirup Gastrotuss, ale po něm to bylo ještě horší. Po zahuštěném mléku ho zase bolelo bříško. Nakonec mu nejvíc sedl Sunar Premium. Začalo se to výrazně zlepšovat s příkrmy a úplně to vymizelo kolem roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.24 22:26

@mihla to si mě moc nepotěšila to máš pravdu. :,( no dneska sem ho uspala od 18h až teď. Do teď vůbec nechtěl spinkat ale on ani nepláče unavou má oči jak kdyby na něčem jel 8o já to nechápu. Nemůže to být tím že jsem změnila espumisan za babycalm? Jsem z toho vážně unavená. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.24 22:32

@Jaaanča na kendamilu jsme 20 dní. Předtím jsme měli HiPP a ten mu nedělal dobře. Tak mu asi nedělá dobře ani ten. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.24 23:09

Ja teda kojila a pomohlo drzet bezmlecnou dietu, i vynechat hovezi a soju - nevim, co z toho pomohlo, ja to drzela na radu doktora. Bude to znit divne, ale pomohlo, aby spal se mnou na boku, zvyseni postylky vubec nepomohlo. Prochodila jsem noci taky a byla z toho frustrovana, co to je za zvuky. Preslo to a podle me i po par mesicich se to zlepsi vyvojem. Chapu, ze to UM je horsi, ono i to kozi je otazka, zda pomuze. Pak leda i ten nitriton na zahusteni mleka, aby se tolik nevracelo.

• Citovat
  • Upravit
291
22.4.24 21:33

Ahoj, dcera měla také do roka, zvýšená poloha, gastrotuss, zahuštěné mléko, nic nepomohlo. Pak jsme zašly na Osteodynamiku, kde byla zjištěna blokáda krční páteře a uvolněním reflux zmizel. Do té doby peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12876
22.4.24 22:27

Naše dcera měla reflux cca do desátého měsíce, už nevím přesně, pořád snadno a často blinká, ale ty první měsíce byl fakt očistec.

Nepotěším tě, v postýlce spala méně a méně a už nevím kdy přesně, ale dost brzo už jen na denní spánek a pak už ani na ten. Vyžadovala nošení a kontakt. Pár měsíců spala jen někomu na hrudníku, nebo na ruce, to jsme s manželem měli normálně směny na spaní. Jak to šlo, postupně pomaličku jsme trénovali na spaní vedle nás, ale na tom začátku to prostě nešlo.

Zas když si to v hlavě nastavíš, že takhle to prostě teď chvíli bude, dáš si třeba podcast do sluchátek, tak se to dá přežít, zvlášť u prvního dítěte. Ale musí se zapojit aspoň nějak oba rodiče. Sama by ses zbláznila.

Jinak ať tě i potěším, teď jsou naší holčičce dva a je to nejlepší spáč z okolí a celkově úplně boží dítě. Taky se dočkáš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.24 08:20

@Liberalissima děkuji :D no malý mi naštěstí :potlesk: Ať to nezakriknu v noci spinká docela hezky budí ho to pořád ale něco si zamrmla a spinká dál. :hug: ale přes den je to na houby no. :nevim: ja vím že to jednou přejde. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí