Co děláte s měsíčním miminkem?

15.4.24 10:25

Co děláte s měsíčním miminkem?

Zdravím všechny maminky. :lol: dotaz co tak děláte s měsíčním miminkem celý den? Malý toho přes den moc nenaspi. A tak nevím co sním celý den mám dělat. :roll: nosit se nechce nechat ani v ruce ani v šátku ani v nositku. Nejlíp mu je když leží na gauči a já si s ním povídám. Teda více preferuje přítele. (Asi mu není ještě tak okoukaný jako máma) :mrgreen: no ale když už ho to nebaví tak pláče. Jenomže co s ním? Nosit se nenechá. :nevim: a spát se mu nechce tak nevím co s ním mám dělat. :oops: dejte vědět jestli máte někdo zkušenosti s takovým miminkem. :lol: děkuji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
15.4.24 10:30

Já měsíční dítě buď přebalovala, kojila, uspávala, nebo vozila v kočárku.
Nějaký „volný čas“ co by bylo třeba plnit jsem neměla, když nespal chtěl akorát prso v puse.
A to toho taky kdovíjak nevyspával.
Když byla náhodou šance, povídali jsme mu nebo ukazovali hračky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.24 10:39

@Kryptozoo já nekojim jsme na umělé výživě. V kočárku mi vydrží tak hodinu pak začne hysterák a musím domu. :( tak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.24 10:43

Jediné kde vydrží vlastně v ruce je když ho zavinu a hopsam s ním na balónu. :think: akorát on už má přes 5kg neboť byl veliký jak se narodil. A tak po chvíli umírám na ruku. :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
15.4.24 10:47

Mam ted dceru 7 m a to je teprv zabava 😀. Uz si presne nepamatuji, co jsem delala, kdyz ji byl mesic. Zkousela jsem kojit (neslo mi to, musela jsem dokrmovat.take ve volnem case jsem volala LP a googlila co se da delat :( ),prebalovala jsem, chodila na prochazky. Protoze dodnes mi spi pres den jen v kocarku. I kdyz v mesici mi usnula jeste v kosi nebo treba u pracky…
Pak prebalovani, paseni hribatek, chovani a tak :D. ten den vzdycky tak utekl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.24 10:50
@Petra0009 píše: Více

Den utekl? :lol: mě to teda přijde že se vleče jako blázen. :think: taky pasem ale ani to se mu moc nelíbí. Je dost náročný nelíbí se mu skoro nic. :mrgreen: teď mi třeba usnul na ruce ale jakmile ho někam položím bude zase nahned vzhůru. :D máme tichý reflux a ten nás věčné budí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4114
15.4.24 10:54

Razila jsem zásadu, že plačící miminko je třeba uspat. Měsíční miminko má bdělé okno tak hodinu až hodinu a půl, potom uspat, jakkoli. Zkusila bych ho naučit na šátek či nosítko. Tedy v době, kdy by měl spát, uvázat a vyrazit na procházku. Ta vertikální poloha by mu mohla pomoci na ten reflux. Případně si s tím uvázáním nech poradit od někoho zkušeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
15.4.24 10:56

Zkusila bych pást koníčky, jestli máte hrazdičku tak ho zkusit dát pod ni (na deku nebo součástí hrazdičky bývá deka) a zavěsit nějaké hračky. Můžeš zkusit lehnout si s ním na postel (deku) a číst mu (asi cokoliv :lol: ).

Jo a zkusila bych (pokud si ještě nezkusila) brát ho na tygříka, to se mé neteři mooc líbí a má krásný rozhled. Třeba se bude rád nosit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.24 10:58
@Hibou píše: Více

Já ho vždy uspím ale nevydrží spát kolikrát ani půl hodiny a už je zase vzhůru. Šátek se mu líbil první dva dny. :zed: doktorka nám na to říkala že si máme zvyknout na to že miminko nebude spát pořád. Ono nám vůbec nevadí že nespinká. Nám vadí že brečí a nevíme příčinu. :( je pravda že po jídle hned málo kdy usne (spíš jen večer) a přes den sem taky vypozorovala že je dobré po jídle ho nechat hodinku povídat když chce a pak ho zkusit uspat. :mrgreen: byl do minulého týdne hodně plačící miminko teď je to tak o 90% lepší. Ale ten jeho šílený hysterák kdy nevím co mám dělat mě ubíjí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.24 11:00
@kaja00 píše: Více

Zkoušela sem tygřika (nelíbí). Buď ho neumím nosit na žádný způsob nebo prostě žádný nemá rád. 8o on má rád jedině v zavinovačce být na balónu. To je jediné místo kde nepláče a buď kouká nebo usíná. :think: ale bez zavinovačky nemá rád když ho nosím (ani přítel) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4114
15.4.24 11:03
@Prvorodička 603 píše: Více

A nevydrží spát, ani když s ním chodíš? Mně miminka v tom věku běžně spala tak 20-30 minut, když ale byla v nosítku a chodila/hýbala jsem se, tak klidně i hodinu a víc. Jinak podle mě krátký spánek nevadí, prostě jich za den bude mít víc. Šílený hysterák uspat dle Karpa, najdi si Nejšťastnější miminko v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.24 11:06
@Hibou píše: Více

Jo to on tam usne po čase podle mě vyčerpáním. Ale před tím šílený hysterák. Kope do mě a ručičkami se odtlačuje. :,( a mě to nedá a nakonec ho vždycky vyndám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4114
15.4.24 11:09
@Prvorodička 603 píše: Více

A máš ho uvázaného dost pevně? Hladila bych ho ještě po zádíčkách a dělala hodně nahlas šššššššš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
15.4.24 11:13

Me malej pres den taky moc nespi (ma pomerne dlouha bdela okna, vstane cca v 6 a pak je do 12-13 vzhuru, da si max pul hodinky slofika mezitim), ted ma 7 tydnu, taky na umele vyzive a velka vaha. V kocarku tedy usne, takze jsme v tom mesici jezdili dost venku, ted uz ani tam dopoledne moc spat nechce, jen odpoledne.

Dopoledne obvykle mame rano chvili, kdy „cvicime“ - pretacim ho na boky (opatrne, a cekam, nez dotoci sam hlavicku), davam ho na brisko, ukazuju mu karticky (cernobile) a zkousim, jestli je sleduje ocima a otaci hlavu ze strany na stranu. To same s chrastitkem, jestli jde za zvukem. Kdyz uz ho to „nebavi“ a je neklidnej, tak se projdeme po byte, ukazujeme si ruzne predmety, zazpivame si pisnicku. Chvili skaceme na mici, kazdy den maleho zkousim uvazat do satku (zatim to nesnasi a me to moc nejde, takze si oba zvykame - nekdy, kdyz ho uvazu, tak v nem usne, jindy jeci). No a kdyz uz me to vsechno leze na mozek, tak ho soupnu pod hrazdicku, na ktere ma zavesene hracky - nekdy je akcni a snazi se je trefit, nekdy je spokojenej jen s tim, ze je pozoruje. Hracky mu obmenuju, aby kazdy den nekoukal na to same. A kdyz nefunguje ani to a nespi, tak vyrazime s kocarem. A takhle furt dokola :D

• Citovat
  • Upravit
633
15.4.24 11:21

Jsou miminka, kterým se v šátku nebo nosítku prostě nelíbí. Ještě můžeš zkusit jiný úvaz, třeba kolébku? A hopsat s šátkem na tom balónu, ať si neodrovnáš ruce. Já s malou v tomhle věku chodila na stepperu, taky jinak nic moc nezabíralo :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí