Reflux, léčení nepomáhá

Anonymní
21.2.21 19:11

Reflux, léčení nepomáhá

Tak půl roku řeším jistě zdravotní problémy, bohužel se stav nějak nelepší a už jsem zoufalá.
Začalo antibiotikami a cortikoidy při jiné léčbě a následně přišli bolesti v oblasti žaludku po každém jídle, třeba hned 5 min po jídle a takovou nevolí v trávicím traktu. Žáha nepálila, byl pocit na zvracení pocit plnosti, také pocit hladu ihned po jídle. Břicho nafoukle. Těžky žaludek.
Bolesti byly velké oproti dnešku. Tenkrat jsem nic nejedla..jen Brambory…
Pak Začal kolotoč u obvodního, ale beze změny, předepsal Helicid… Čekalo se, zda nezabere, takže uběhla nějaká doba, pak objednání na gastro, tam mě objednali až za měsíc, pak doktor onemocněl, takže znovu dlouhé čekání a corona, takže moc nikdo neordinoval…
Mezitím se než jsem se na gastro dostala, tak bolest sama zlepšila, nebo změnila?.. Začala jsem krkat velmi, to mi vlastně ulevuje. A spíše zůstala taková nevole zkrátka, nevím jak to popsat. Bolest je o mnoho menší a přijde spíše déle, až tak za hodinu po jídle. Je spíše taková tupá, nebo tlak. Pokud si macknu na oblast žaludku pod žebry a na oblast pupku, ale také stranách pod pasem, tak to cítím.
Konečně jsem se dostala na gastro.. A tam mi zjistili jen reflux jícnu. Opět kolotoč s léky.. Kdy po Emanere mi bylo špatně velmi, tak bylo změněno od obvodního.. Vše, ale mi přišlo a přijde, že nijak nepomáhá. Někdy mi pomůže lékořice. Léky beru již 5 týden. Někdy je to horší a někdy lepší, nepoznávám ale čím. Strava je stejná. Už jím více než na tom začátku, ale stejně je to bída, a beztak to přešlo samo ještě než jsem se na gastro dostala. Sice se snažím kousat pořádně a všechna ta doporučení, žádné kafe, alkohol… Atd, ale necítím změny.

Pokud s tím souvisí, tak ještě další info :
Stolice je dost nechutná, pardon 8o, je mi to blbé, je jakoby potáhlá slizem a nebo hlenem. Nemám zácpu, ani průjem. Nic mě nebolí při velké.
Mám již půl roku teploty, hlavně večer a to 37,3 max, více ne.
Občas nebo hlavně po ránu mám jakoby rýmu, nebo jsem zahlenena. A musím si odkašlat občas a jakoby mrucet. Ten nepříjemný pocit, se také zhoršil např. pokud je žaludek prázdný a pak se třeba více napiji obyc vody.

Doktorka mi nepomohla, a já už toho začínám mít plné zuby 😬.. Už je to hodně dlouhé. Říkám si zda diagnózu určila správně? Zdá nejít jinam, ale děsí mě opět ty měsíční čekání na cokoliv.
A všude píši, že má pálit žáha při refluxu, ale mě nikdy napálila a nepálí. Prý existuje mimojicnovy reflux, ale víc o něm nevím.
A nebo nějaká alergie? :?
Máte někdo podobnou zkušenost?
Dekuji moc, pěkný večer

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.2.21 19:41

Já bohužel zkušenost mám. Mám ten mimojicnovy. Tzn. Zaha nepálí ale šťávy se dostávají až nahoru do krku, uši, dutin… Vytváří to hleny všude možně, záněty…
Já osobně pořád smrkam, po ránu chrchlám, bolí mě uši, žaludek pálí po jídle, v puse mám neustále kyselo, zuby se kazí, jazyk bolí… A bohužel na to nic nepomáhá. Léky jsou spíš na obyčejný reflux, ale tohle je horší. Souvisí to hodně se stresem a úzkosti, což já mám a proto se mi toho nedaří zbavit.
Nicméně jde to trošku korigovat stravou a režimem. Nejíst sladké, kynuté, ostré, mastné, tučné, kyselé, nejíst rajčata, mátu, příliš bílé mouky, vynechat kávu, alkohol… Po jídle nelehat, netahat nic těžkého, nepredklanet se, pít a jíst po malých porcich, jist v klidu a hodně zvykat.
Je to velký boj. Přeji Vám hodně štěstí a sil. ;)

• Citovat
  • Upravit
4100
21.2.21 19:45

Taky to může být nějaká intolerance - na lepek, laktózu, histamin.. Zkus si vyžádat ještě vyšetření na imunologii, případně najdi takovou, kde berou bez žádanky, pokud s tím má praktik problém. Pak ještě eliminační dieta.. ale do té bych šla až po krevních testech, ty by měly být při zátěži alergenem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
21.2.21 19:54

Já bych to viděla spíš na nějakou intoleranci, četla jsem, že nesnášenlivost lepku se může projevovat podobně jako ten reflux. Nechala bych se na to otestovat. Jinak pokud by to byl fakt reflux, zkoušela jsi spát na levém boku? Poloha orgánů je pak taková, že v podstatě znemožňuje vracení žaludečního obsahu zpátky. Jinak léky typu Helicid snižují množství kyselin v žaludku, ale někdy je to kontraproduktivní, protože člověk může mít trávicí obtíže právě proto, že jich má málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.21 19:55

Mám to už skoro 30 let chronický a nepomohlo nikdy nic. :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.21 20:01

Když tak nad tím přemýšlím, tak je mi vlastně lehce hůře, když ty prášky beru.. Mi to přijde tedy. Fakt nevím.

Stres nějak nemám, takové klasické problémy a vše to začalo tema antibiotikama. :( 8o
Jsem spíše pozitivní člověk, i když hodně věcí nosím v sobě., to ano. Ale fakt ty antibiotika jsem brala dlouho a vyšší dávky, právě kvůli zánětu středního ucha a nezabiralo to nějak.

Jinak ten reflux fakt viděla na gastroskopii, na té hadici do krku a žaludku. Prý je jicen podrážděn. A nedovira se to tam.. Ale nevím no.
Nemůžu mít třeba někdo ten klasický a i trn mimojicnovy? :think: to je asi nesmysl že?
A hlavně při ležení a spaní mi to nevadí, nic necítím, žahaa mě nepálí právě. Žádné šťávy necítím právě.

Dekuji, na imunologii se objednám. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
21.2.21 20:31

Hele to zní jako nějaký zádrhel s mikrobiomem v důsledku těch ATB a kortiko. Což pak může rozhodit ledacos.

Zkus najít nějakého gastroenterologa co se tomu věnuje. Bude to potřebovat chvíli googlit, rozhodně nevyhazuj prachy pro lidi co inzerují že vyléčí mikrobiom a nejsou to lékaři v rámci zdravotnického zařízení. Spíš bych koukala na fakultní nemocnice a co tam lidi mají za výzkum, nebo napiš sem, jestli ti někoho poradí.

https://www.mikrobiom-cms.cz/cms-organizace/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.21 14:27

Zadavatelka

Tak dneska znovu gastro, tentokrát ultrazvuk a nic nového nezjistili.

Říkala jsem o tom mimojicnovem refluxu a prý můžu mít klidně i ten, a Toť vše.
Následuje tedy další změna léků a budem čekat a doufat prý… :(
Ještě za nějaký čas mě pošlou na colonoskopii. Až jak zaberou ty léky.

Alergie na lepek prý řešili z histologie po té hadici do krku, mi dneska řekla, a dle výsledků prý alergii na lepek nemám. Ani na laktozu. Že by to zjistili i bez krve. Že je to více průkazne.

Takže žádná změna a jen zase čekání :think:

• Citovat
  • Upravit
22
13.12.22 08:38
@Anonymní píše:
Tak půl roku řeším jistě zdravotní problémy, bohužel se stav nějak nelepší a už jsem zoufalá.
Začalo antibiotikami a cortikoidy při jiné léčbě a následně přišli bolesti v oblasti žaludku po každém jídle, třeba hned 5 min po jídle a takovou nevolí v trávicím traktu. Žáha nepálila, byl pocit na zvracení pocit plnosti, také pocit hladu ihned po jídle. Břicho nafoukle. Těžky žaludek.
Bolesti byly velké oproti dnešku. Tenkrat jsem nic nejedla..jen Brambory…
Pak Začal kolotoč u obvodního, ale beze změny, předepsal Helicid… Čekalo se, zda nezabere, takže uběhla nějaká doba, pak objednání na gastro, tam mě objednali až za měsíc, pak doktor onemocněl, takže znovu dlouhé čekání a corona, takže moc nikdo neordinoval…
Mezitím se než jsem se na gastro dostala, tak bolest sama zlepšila, nebo změnila?.. Začala jsem krkat velmi, to mi vlastně ulevuje. A spíše zůstala taková nevole zkrátka, nevím jak to popsat. Bolest je o mnoho menší a přijde spíše déle, až tak za hodinu po jídle. Je spíše taková tupá, nebo tlak. Pokud si macknu na oblast žaludku pod žebry a na oblast pupku, ale také stranách pod pasem, tak to cítím.
Konečně jsem se dostala na gastro.. A tam mi zjistili jen reflux jícnu. Opět kolotoč s léky.. Kdy po Emanere mi bylo špatně velmi, tak bylo změněno od obvodního.. Vše, ale mi přišlo a přijde, že nijak nepomáhá. Někdy mi pomůže lékořice. Léky beru již 5 týden. Někdy je to horší a někdy lepší, nepoznávám ale čím. Strava je stejná. Už jím více než na tom začátku, ale stejně je to bída, a beztak to přešlo samo ještě než jsem se na gastro dostala. Sice se snažím kousat pořádně a všechna ta doporučení, žádné kafe, alkohol… Atd, ale necítím změny.

Pokud s tím souvisí, tak ještě další info :
Stolice je dost nechutná, pardon 8o, je mi to blbé, je jakoby potáhlá slizem a nebo hlenem. Nemám zácpu, ani průjem. Nic mě nebolí při velké.
Mám již půl roku teploty, hlavně večer a to 37,3 max, více ne.
Občas nebo hlavně po ránu mám jakoby rýmu, nebo jsem zahlenena. A musím si odkašlat občas a jakoby mrucet. Ten nepříjemný pocit, se také zhoršil např. pokud je žaludek prázdný a pak se třeba více napiji obyc vody.

Doktorka mi nepomohla, a já už toho začínám mít plné zuby 😬.. Už je to hodně dlouhé. Říkám si zda diagnózu určila správně? Zdá nejít jinam, ale děsí mě opět ty měsíční čekání na cokoliv.
A všude píši, že má pálit žáha při refluxu, ale mě nikdy napálila a nepálí. Prý existuje mimojicnovy reflux, ale víc o něm nevím.
A nebo nějaká alergie? :?
Máte někdo podobnou zkušenost?
Dekuji moc, pěkný večer

Mně se stalo to stejné! Také po antibiotikach! Už to bude 10 let a proklinam den kdy jsem antibiotika vzala do huby. Předtím mi bylo úplně dobře! Silná antibiotika jsem brala na urologické potíže 10 dní a můj doktor co mě znal dlouho mi řekl ať je neberu. Začalo to už při braní antibiotik, kdy jsem měla pořád kyselo v puse Bylo mi to divné jako kdybych cucala citrón. Ale ten doktor at je beru dál. Po 10 dnech už mi bylo zle, bolesti žaludku a pořád na zvracení, kyselo v puse, pocit plnosti a když jsem snědla malinko, tak jako by to byl pytel brambor. Já jsem si naivně myslela že mám jenom po antibiotikách rozhozené trávení a bakterie. Také jsem dostala léky Helicid a jimi podobné. Nepomohlo. Když jsem nejedla Tak mi bylo docela dobře, cokoliv jsem snědla tak zle. Na gastroskopii zjistili zánět žaludku, nedomykavost jícnu, po 3 letech jedna doktorka na pohotovosti mě poslala a na pH metrii a zjistili těžký kyselý reflux. Měla jsem spoustu gastroskopii obešla spoustu nemocnic a doktorů a všude jenom jsem dostávala ty stejné léky Helicid a podobné po kterých mi bylo ještě hůř. Léčitelé, homeopatika, akupunktura. Nic. Také mě docela začaly padat vlasy, časté vyrážky, alergie skoro na všechno. čtyři roky jsem byla skoro pořád na umělé výživě. Po jídle zle. Potom jsem na umělou výživu dostala alergii. Zjistila jsem že snesu tak osm potravin a zrovna ty potraviny, které mně nechutnají. Poslední 3 roky mi bylo docela dobře, vydržela jsem to s mými osmi potravinami a jednou za čas umělá výživa. A jiné potraviny jsem už nejedla protože jsem věděla jak by to dopadlo. Jenže před 8 měsíci jsem měla divnou virózu, myslím covid, zvracení, průjem a od té doby pořád hrozné nevolnosti, reflux se rozjel víc kyseliny pořád jdou nahoru, pálí žaludek, půl roku průjmy, ty už přešly, ale pořád na zvracení a ty kyseliny. Vlasy zas padají a výrazky. Snesu už jen 3 potraviny. Jsem z toho nešťastná. Nechápu to, než jsem začala brát antibiotika, tak mi bylo úplně dobře, mohla jsem všechno jist! Antibiotika byly zbytečné, stejně nezabraly a urologické problémy přešly jako vždy za nějakou dobu, neboť to mám chronické. Zničilo mi to život. Že jsem neposlechla mého doktora a ty antibiotika brala do pusy. Teď se modlím ať se to vrátí aspoň tam kde jsem byla před tou virózou. Ale jsem na tom jak před těmi 10 lety a i hůř. Jinak celých 10 let a to i když mi bylo dobře, pořád jako když cucam citron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.5.23 13:57

Bohužel holky, mám to už 10 let reflux a braniční kýlu. Řekli mi ať se s tím naučím žít. Teď mam zase špatne období na jaře a na podzim hrůza. Zahlenena, páli mě v ústech chce se mi zvracet. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.2.24 20:10

@Kajaaaa1 já 11 let! Mně se žaludek a reflux strašně zhoršil po kovidu. Je to děs, a po poslední také divné viróze ještě horší. Teď už mi není dobře ani při mé tvrdé dietě. :cry:. Nejhorší, že jsem dostala alergii na umělou výživu, takže nemůžu ani tu. Pijí jen rýžové mléko a kukuřičné suchary. Prý po kovidu se chronické nemoci zhorší. Ale už to trvá dlouho. Vlasy po covidu vypadaly. Z kyselých štav mám už zničené zuby. léky nesnesu. Dřív někdy pomáhal maalox. Od kovidu už nic 🙏.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.24 20:31

Zadavatelka

No, holky,.to mě fakt mrzí, že se s tím tak trapíte :,( je to strašný fakt, kdo to nezažil, nechápe.. jako mám dá se říct dobře zprávy, já už mám klid, ale raději to zaťukam, ťuk, ťuk, ťuk
jak běžel čas, vše naprosto zmizelo…ale teď světe div se🫣 🤭 💪 🍀
zmizelo to po porodu :nevim: :oops: nechápu :oops:

Otěhotněla jsem, ale během těhotenství se bolest vracela, a občas se objevila, pomáhaly mi trávicí enzymy, brala jsem je i v těhotenství. Třetí trimestr, už vůbec břicho nebolelo. A od porodu, je to rok a půl, a mám pořád klid. Cože to bylo nechápu :nevim: Možná se to tam jen nějak porovnalo, jak rostlo bricho :nevim:,fakt nevím..
Takže ani neporadím :nevim:
Je to divné, ale ty enzymy trávicí mi pomáhaly, brala jsem je třikrát denně, po velkém jídle hlavně. Bohužel, to neléčí příčinu. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.24 20:39

Mam reflux uz vic nez 15 let a zaludecni kylu. Pri virozach se stav hodne zhorsuje. Ted jsem 5 let nebyla na gastroskopii, tak cekam, co najdou. Leky beru porad. Ze by nejak zazracne zabiraly, to ne, ale kdo vi, jak by bylo bez nich.
Hodne zle mi dela snist nebo vypit vetsi mnozstvi (cehokoli), porce musi byt mensi, max prumerne. Zle mi dela ale taky prazdny zaludek, nesmim nejist dele nez dve hodiny a to uz je hranicni.

• Citovat
  • Upravit
11.1.25 18:22

@Katkaki
Dobrý den, nikdy nepíšu příspěvky do diskusí, ale tentokrát mi to nedalo, protože je mi Vás líto. Diskuse už je docela stará, tak nevím, jak na tom jste nebo jestli si to přečtěte. Potýkám se s podobnými problémy. Chci se hlavně zeptat, jestli užíváte probiotika a popřípadě nějaké trávicí enzymy. Ono to vypadá, že Vám ta antibiotika, o kterých píšete, kompletně vymlátila střevní mikroflóru. To s sebou nese řadu potíží, včetně těch, které popisujete. Pokud to už neděláte, měla byste střevní mikroflóru zkusit postupně obnovit. I ty trávicí enzymy by Vám mohly pomoci. Zkuste se na třeba podívat a nastudovat to. Ale možná už je Vám dávno lépe, jak aspoň doufám. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.1.25 23:39

@Lehmannová zdravím. Teď momentálně je to zase na nic. Po covidu před jak víc rokem mi zacaly další zdravotní problémy jako nespavost, nízký kortizol který způsobuje šílenou únavu, kdy mám někdy stavy na kolaps, na to jsou kortikoidy, které ale zase nesnáším na žaludek. Kupodivu žaludek pár měsíců byl dobrý, při mém ovesném mléku a pár potravinách v pohodě. Jenže jako naschvál v říjnu viróza a hlavně divná v listopadu kdy jsem při ní lítala jen na záchod a zadudek je od té doby zase totálně v prčicích a horší reflux. A ještě ten nízký kortizol do toho a psychika už přes tok od kovidu. Doktoři říkají teď už se ani nemusí vytestovat covid jak je zmutovany. Nikdy jsem před kovidami na virózy netrpěla. Teď pořád dokola a ještě aby byly takové následky. Tenkrát před 2,5 lety jsem chodila rok a půl na infuze Omeprazolu to jediné pomáhalo vždy na chvíli týden 14 dní. Jenže teď mi je nechtějí dávat. Nechápu to. Dostala jsem ji před vánoci, úleva velká, ale tentokrát jen tak na 4 dny. V tabletách Omeprazol nesnesu ani podobné léky. Probiotika jsem nikdy nesnesla. Po nich mi bylo blbě ještě když jsem měla žaludek dobrý a neměla reflux. Kdoví jak dlouho to bude trvat zase. Pořád dokola. Ty divné viry a kovidy tady budou pořád. 12 let to mám, ale při mojí tvrdé dietě mi bylo dobře. Ale tyhle nové viry to je děs běs co to udělá. Co nového přinese zase další vir/ covid :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí