Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,mám takový možná trochu hloupý dotaz,ale nevvím kdy mi vychází 14+0tt kdy se registruje v porodnici,tedy respektive nevím kde mám vzít tu nulu??Asi jsem opravdu hloupá ale neumím to vypočítat,dnes jsem 11+2tt dle těhu průkazky,doufám že muj dotaz pochopíte a i poradíte
děkuji moc
No tak jsi v neděli byla 11+0, ne?
Zavolej si na vybranou porodnici a oni ti řeknou přesně, kdy máš přijít
Tak to jsi včera byla 11+1 a předevčírem 11+0
. Vždycky je to x+0, x+1, x+2, …, x+6, x+0, nikdy ne x+7…
Snad jsem trochu pomohla…
Napíšu to jak pro blbce, spěchám. 11+2 znamená 11 týdnů a dva dny, dál to jde 11+3, 11+4, 11+5, 11+6, 12 (12+0), 12+1, 12+2 a tka dále. Tak už víš, kde vzít tu nulu?
Neodpovím úplně na tvůj dotaz, ale souvisí to – víš, že registrovat se nikde nemusíš? Že tento požadavek pražských porodnic nemá oporu v zákoně? K porodu tě musí přijmout bez ohledu na registraci, pokud nemají zrovna přeplněná všechna lůžka.
katule: Podle mých propočtů budeš 14+0 20.2. ![]()
A hloupá rozhodně nejsi, spousta lidí v tom má zmatek.
Příspěvek upraven 01.02.11 v 14:54
ivuska.h píše:
Neodpovím úplně na tvůj dotaz, ale souvisí to – víš, že registrovat se nikde nemusíš? Že tento požadavek pražských porodnic nemá oporu v zákoně? K porodu tě musí přijmout bez ohledu na registraci, pokud nemají zrovna přeplněná všechna lůžka.
Ivusko, oni tě přijmou k porodu, ale nepřijmou tě k té předporodní péči, či jak se tomu říká… A někteří gyndr prostě kolem 36. nebo 37.tt odesílají pacientky do porodnic, protože nemají v ordinaci monitory, ultrazvuky a co já vím co ještě…
bumbinka píše:ivuska.h píše:Ivusko, oni tě přijmou k porodu, ale nepřijmou tě k té předporodní péči, či jak se tomu říká… A někteří gyndr prostě kolem 36. nebo 37.tt odesílají pacientky do porodnic, protože nemají v ordinaci monitory, ultrazvuky a co já vím co ještě…
To si nemyslím, těhotná má před porodem nárok na ty vyšetření, co se dělají v porodnici, je to lege artis péče, čili oni jí to nemůžou odmítnout, ani kdyby zrovna přiletěla z Marsu.
Děkuji vám moc,tak ona ta 7 tam nepatří no a já se kvuli tomu právě nemohla dopočítat,jsem nevěděla že to jde jen do +6.
já už z toho začínala být celkem nervozní
.A mám ještě jeden dotaz mám se řídit dle těhu prukazky?podle uz jsem 12+2 podle PM 11+2 a to mám i v rrůkazce takže určitě podle prukazky že? ![]()
ivuska.h píše:bumbinka píše:To si nemyslím, těhotná má před porodem nárok na ty vyšetření, co se dělají v porodnici, je to lege artis péče, čili oni jí to nemůžou odmítnout, ani kdyby zrovna přiletěla z Marsu.ivuska.h píše:Ivusko, oni tě přijmou k porodu, ale nepřijmou tě k té předporodní péči, či jak se tomu říká… A někteří gyndr prostě kolem 36. nebo 37.tt odesílají pacientky do porodnic, protože nemají v ordinaci monitory, ultrazvuky a co já vím co ještě…
Mohou, protože se nejedná o neodkladnou péči (na rozdíl od porodu) a tudíž pokud mají plno, tak tě mohou stejně jako jakýkoliv jiný lékař odmítnout.
j.a.n.i1 píše:ivuska.h píše:Mohou, protože se nejedná o neodkladnou péči (na rozdíl od porodu) a tudíž pokud mají plno, tak tě mohou stejně jako jakýkoliv jiný lékař odmítnout.bumbinka píše:To si nemyslím, těhotná má před porodem nárok na ty vyšetření, co se dělají v porodnici, je to lege artis péče, čili oni jí to nemůžou odmítnout, ani kdyby zrovna přiletěla z Marsu.ivuska.h píše:Ivusko, oni tě přijmou k porodu, ale nepřijmou tě k té předporodní péči, či jak se tomu říká… A někteří gyndr prostě kolem 36. nebo 37.tt odesílají pacientky do porodnic, protože nemají v ordinaci monitory, ultrazvuky a co já vím co ještě…
Nicméně minimálně ve spádové nemocnici tě přijmout musí
Spádový dr tě nemůže odmítnout, ani když jsou kapacity plné. A vzhledem k tomu, že v nemocnici není jen jeden dr, tak po rozpočítání pacientek na jednoho dr by tě měli být schopni ošetřit prakticky kdekoliv. tuším, hádám.
(já jsem se nakonec po dlouhém duševním boji registrovala, mám k porodu hodně specifické požadavky a moje spádová porodnice není zrovna ta, která by je byla schopná či ochotná splnit, ta, kde jsem registrovaná, tak se alespoň blíží mým požadavkům. a nevím, co bude v květnu, třeba tu porodnici potřebovat budu…)
katule9 píše:
Děkuji vám moc,tak ona ta 7 tam nepatří no a já se kvuli tomu právě nemohla dopočítat,jsem nevěděla že to jde jen do +6.já už z toho začínala být celkem nervozní
.A mám ještě jeden dotaz mám se řídit dle těhu prukazky?podle uz jsem 12+2 podle PM 11+2 a to mám i v rrůkazce takže určitě podle prukazky že?
Registruje se na TP vypocitany podle PM, takze podle prukazky ![]()
ivuska.h píše:
hadej se s nima kdyz to na tebe prijde ![]()