Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat jestli některá z vás nemá zkušenost s vitamínama Calibrum mami. V letáku jsou napsané dvě tablety denně, ale mně se to zdá nějak moc. Nestačí brát jenom jednu? Máte s tím někdo zkušenost a jestli ta jedna je dostačující? Děkuju za jakékoliv info.
Máte zkušenost s Zentiva Calibrum Mami?
Přidejte zkušenost s Zentiva Calibrum ...Ahoj,brala jsem je jednu denně,a to ještě ob den,pač mi doktor řekl,že pak má mimi dost velkou porodní váhu ![]()
Brala jsem jednu. Mě dr. říkal, že to na porodní váhu velký vliv nemá - ta je dána do jisté míry geneticky. Spíš jde o to, že vitaminy jsou syntetické a podle některých výzkumů je tělo beze zbytku nevyužije - vyhozené peníze. Lepší je vyvážená strava, pokud žena nemá problémy s nevolnostmi a zvracením. Já jsem u druhého těhotenství měla až do 8. měsíce.
Ahoj,tak já je brala celé těhotenství a brala jsem dva denně jak je psáno,ale myslím že i kdyby jsi si brala jen jednu tak to bude stačit je to na Tobě ![]()
Mela jsme je pri obou tehu, ale brala jsem jednu a tak obden - no jak jsem si vzpomela.
Pokud mas vyvazenou stravu, tak ani zadne synteticke vitaminy nepotrebujes.
Ahoj, já beru 2 tablety denně (ráno a večer) ale ob den
Střídám to s železem, které mám napsané od doktorky.
Ahojky
Ja bastim jednu tabletku denne
A pak je dobry kdyz bastis k tomu ovoce nebo zeleninu ![]()
To mi zase doporucoval muj doktor ![]()
Já jsem jedla někdy jednu ráno a jednu večer-hlavně když řádil nějaký bacil,někdy jen jednu.Když jsem šla rodit dr.prohlásila,že už se nediví,že mám tak velký dítě přes čtyři kila
ale já měla při porodu 4kg taky takže kdo ví… ![]()
brala jsem jednu denně nepravidelně. ale rodila jsem v říjnu, takže v těhu jsem měla přístup ke kvalitnímu ovoci a zelenině. teď bych přes zimu brala klidně 2. já v tom pokračuju teď při kojení. přece jenom mě viki dost vysává, tak abych ustála ty virozy. ale na jaře toho už nechám a zase najedu na zeleninu.
Ahoj, ja brala v prvnim tehotenstvi po 3.mesici 2 denne a tak po 5.mesici 1 denne (nekdy vubec
) a ted jsem na netu o tech vitaminech neco hledala (kvuli tem dohadum, jestli maji vliv na velikost plodu) a nasla tohle:
http://vitaminy.podrobneji.cz/…tenstvi.aspx
Je tam napsano, ze by se mel dat pozor na vit. B1, ktery muze zpusobit nadmerny rust mimi. A kdyz jsem se koukla na slozeni Calibrum mami, tak tam B1 je. Pri prvnim tehotenstvi mela mala 3420g, ale na me byla velka.
Ted jsem tehotna podruhe, ve 22.tydnu, vitaminy Calibrum baby plan jsem brala prvni 3mesice dle doporuceni, pak si koupila Calibrum mami, brala 1denne, pak se docetla o tom Becku a dostala strach ![]()
Tak ted beru 1 tabl.tydne Calibrum mami a 2× tydne 1tabl.Pregnium ![]()
Holky díky moc. Právěže se taky bojím malého obříka. Tak beru jednu a do toho ovoce a zeleninu
Uvidíme…
ja bastim kazdej den po jedny a jak sem ti psala ovoce a zeleninu a sem ve 37tt a ve 36tt mi malicke vazilo 2908g
A to jste to cucali nebo zapíjeli ?? Já jen že jsme si ho dnes koupila a není to tu napsané díky
Ja jsem v obou tehotenstvi nebrala zadne vitaminy, jen zelezo a stejne prvni kluk vazil 4,050g a druhy 4,560 g.Tak ze bych zadnym povidackam o to ze po praskach roste plod, vubec neverila. Proto si s tim budouci maminky nelamte hlavu ![]()