Regresní terapeut

Anonymní
10.7.21 13:41

Regresní terapeut

Dobrý den, už dlouho přemýšlím o regresní terapii, ale pořád nevím, jestli to je dobrý nápad. S kým máte dobrou zkušenost a doporučili byste jej? A podělil by se někdo z vás o svůj příběh s touto terapií? :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
10.7.21 13:43

Než regresní terapii bych radši zvolila kineziologii. Dobrý terapeut umí zázraky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.21 15:02

Znáte někoho prosím? poradíte? okres ostrava, olomouc i brno atd. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
849
10.7.21 15:28

Nevím, jestli je radno si s tímto zahravat… Myslím, že pokud kapnes na někoho, kdo to úplně neumí a nebo se treba zrovna něco pokazí, může tě to dostat do hodně nepříjemné situace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.21 15:34

@Mialina tak proto se zde ptám ja doporučení, s kým jsou lidé spokojeni :)

• Citovat
  • Upravit
24840
10.7.21 15:41

Zkušenost s regresí jsem tu už jednou psala, jsou tu na to témata - stačí pohledat.. a nechci už na to ani myslet, natož o tom psát..
Je to obrovský zásah do podvědomí („scházíš schody dolů“), podobá se to hypnoze, ale dělá to hodně amatérů a já z toho měla zlé sny ještě pár let! a i nyní husinu jen si vzpomenu na ty vytanulé „životy“ (stejně si myslím, že to byly jen mé představy, ale tak ŽIVÉ jak jen Živé mohou být!! Takže drásání ze studny jako malý chlapec - jsem se po sedánku nevěřícně koukala na své nehty, jaktože je mám a nejsou od krve??) + další hnusné „životy“…
Věřím, že to byly jen představy, ale neskutečně Skutečné.. já v té době byla zoufalá z 13let neplodnosti (3ivf apod. zkoušela jsem prostě už VŠE od doktorů přes čaje až po tyhle čáry-máry, prostě Všechno!), ale i tak bych do toho prostě už nikdy nešla..
to je lepší fakt dobrý psycholog nebo i ta kineziologie se mi zdá pořád lepší než tohle šarlatánství.. (mělo mne varovat, že mi paní řekla, ať si nevšímám těch skřítků, kteří u ní sedí na sedačce.. - samozřejmě tam Nic nebylo.. :lol: ) budiž mi omluvou mé tehdejší zoufalství..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.21 15:52

@Lucy75 našla jsem velice staré diskuze, chci něco aktuálního proto zakládám novou.. A protože chci předejít tomu, co jste zažila Vy, ptám se na doporučení s kým jsou lidé spokojeni, protože amatérů je mnoho a pak to dopadá takto

• Citovat
  • Upravit
1213
10.7.21 16:00

Tak já sama za sebe musím říct, že mi to velmi pomohlo. Nikdo si nevěděl rady a byla jsem posílána na psychiatrii, což podle mě není řešení. Samozřejmě záleží na schopnostech daného terapeuta. Byla jsem opakovaně a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.21 16:09

@kemeny13 mohu poprosit o jméno u koho jste byla, nebo nějakou bližší zkušenost prosím? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1213
10.7.21 16:14
@Anonymní píše:
@kemeny13 mohu poprosit o jméno u koho jste byla, nebo nějakou bližší zkušenost prosím? :kytka:

Tak já hlavně nevím jestli se tím dotyčný ještě zabývá. Je to již řadu let a už tenkrát to byl starší člověk. Každopádně bydlí v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
10.7.21 16:22

Chodí dcery kamarádka (15). Říká ze ji to děsně pomáhá. Je to terapeutka spolupracující s psychiatrickoulecebnou. Ona chodí ale do její soukromé praxe. Ale snad je to záruka, ze to není sarlatanka… Holka měla problémy zvládat stres ( třes, pláč, nespavost, nesoustredeni), k tomu má nízké sebevědomí a komunikační problémy zejména s otcem.
Terapeutku ale nevím.

• Citovat
  • Upravit
36504
10.7.21 16:31
@Anonymní píše:
Dobrý den, už dlouho přemýšlím o regresní terapii, ale pořád nevím, jestli to je dobrý nápad. S kým máte dobrou zkušenost a doporučili byste jej? A podělil by se někdo z vás o svůj příběh s touto terapií? :hug:

Proč si myslíš, že je to nejlepší metoda pro Tebe? Módní a rádoby tajemné, nevyzpytatelné. Raději se svěř odborníkovi, co pro Tebe najde nejvhodnější psychoterapeutický přístup. Dobrý nápad to tedy není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.21 16:42

@Burj Chalifa a proč máte pocit že ten, kdo toto provádí není odborník? Doporučte mi tedy odborníka, když se tolik vyznáte :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
1213
10.7.21 16:46
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa a proč máte pocit že ten, kdo toto provádí není odborník? Doporučte mi tedy odborníka, když se tolik vyznáte :jazyk:

Ještě snad dodám, nevím co máš za problém, ale i skutečně dobrý terapeut Ti řekne, že to není úplně pro každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.7.21 16:50

Je to špatný nápad.

1. neexistuje nic takového, jako že je nějaká příčina tvých potíží a když ji zázračně odhalíš, tak se vše vyřeší. Není to tak - tvoje obtíže jsou kombinace genetiky, biologie, výchovy, životní situace, společenské situace a dalších vlivů. A není žádné zázračné řešení, jak to obratem změnit. Kdokoliv kdo něco takového slibuje tak lže a chce vydělat prachy na důvěřivcích.

To co funguje je dlouhodobější práce spojené s průzkuimem vlastních vzorců chování a prožívání a posléze hledání toho, jak bych je mohla proměnit, abych sama sobě neubližovala.

2. regresní „terapeut“ je někdo, kdo abslovoval pár víkendů u někoho dalšího, kdo nemá adekvátní vzdělání, sebezkušenost, supervizi a sebereflexi a používá metody co pracují se změněným stavem vědomí a silnými emocemi. Pokud jsi jen tak normálně neurotická, tak tě takový nedouk nerozbije, naopak dodá trošku emocí a iluzu řešení - emocionální placebo. to je ostatně podstatnou tohohle byznysu. Jenže - pokud máš někde v pozadí větší psychické problémy, pokud máš za sebou nějaké větší trauma, tak tě regersní terapeut/ka může dost závěžně rozbít a prostě tě neumí opravit, nemá na to nástroje.

3. je to nesmyslně drahé.

Jeslti jsi nespokojená s tím jak funguješ a chceš to změnit, najdi si normálního psychoterapeuta/ku, který má asbolvovaný cetrtifikovaný terapeutický výcvik (to je 500 hodin sebezkušenosti a metodiky + stovky hodin práce pod supervizí ).

Pokud máš závažnější problémy které zasahují do tvého života, tak na základě diagnostiky od psychiatra a nebo i praktického lékaře máš nárok na psychoterapii hrazenou zdravotním pojištěním, pokud jsi jen tak nespokojená, ale ještě to není k nevydržení a je mimo tvoje finanční možnosti hradi si psychoterapi napřímo, zajdi do nejbližší poradny pro rodinou, většinou nabízí i individuální psychoterapii a hradí to kraj či město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat