Všemohoucnost a vševědoucnost

259
28.6.21 20:48

Všemohoucnost a vševědoucnost

Tohle berte jako hypotetickou otázku, nejsem věřící. Je podle vás možné aby existovala bytost která je všemohoucí a vševědoucí zároveň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
28.6.21 20:50

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
28.6.21 20:50
@OmylCZ píše:
Tohle berte jako hypotetickou otázku, nejsem věřící. Je podle vás možné aby existovala bytost která je všemohoucí a vševědoucí zároveň?

Jásně. Je v současné chvíli předsedou Vlády ČR.

• Citovat
  • Upravit
14809
28.6.21 20:53

@OmylCZ Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
28.6.21 20:53

Tady jich je :mrgreen:. Zkus si pročíst pár diskuzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
28.6.21 21:05
@bertoldina píše:
Tady jich je :mrgreen:. Zkus si pročíst pár diskuzí.

Ta Markytka, nebo jak se jmenuje, viď? Dneska jsem si pročetla starou diskuzi s ní, s pedroušem, @bse.pedro @Alriga a s lucenkou :lol: :D a to jsem se nasmála, jak nikdy :lol:. Pro připomenutí, jmenovali se to nějak tříleté dítě mluví jen anglicky…? Kdyžtak to sem nahoďte, rozdávala jsem srdíčka, páč jsem musela :mrgreen: :lol: Ale výborný, doporučuju. Je z letošního února :D :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
28.6.21 21:09

Takových je! Dílem sedí v parlamentech a ve vyšším, ale i nižším managmentu, dílem jsou na uzavřených odděleních psychiatrických léčeben. A cyklicky si mohou tyto pozice různě měnit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zlobivá_matka
28.6.21 21:45

Pro mě ne. Partner je kněz, takže pro nej ano. A někdy si říkám, že to má jednodušší. Spoustu překážek může hodit na vyšší moc a problémy bere s mnohem větší pokorou než já.
Zas si říkám, že pokud na nás někdo shora kouká, musel by ho trefit bleskem 😂

• Citovat
  • Upravit
14127
28.6.21 21:56

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
28.6.21 21:57
@zlobivá_matka píše:
Pro mě ne. Partner je kněz, takže pro nej ano. A někdy si říkám, že to má jednodušší. Spoustu překážek může hodit na vyšší moc a problémy bere s mnohem větší pokorou než já.
Zas si říkám, že pokud na nás někdo shora kouká, musel by ho trefit bleskem 😂

A vy jste si o tom nekdy povidali? To se mi nejak nezda, ze by si to křestani az takhle ulehcovali, bez ohledu na reci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
28.6.21 21:58

@Kriss Tina Můžu se zeptat proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zlobivá_matka
28.6.21 22:05

@FlorenceF Jenkins zdát se ti to nemusí, ale žiju a mám dítě s katolickým knězem🤣 On respektuje, že nevěřím a já mu nenapadám šéfa nahoře. Dělá kněze 25 let a nikdy na celibát nevěřil, prý je to umělý opatření, zavedený až dodatečně kvůli nedědění církevního majetku. A že on má dost lásky pro rodinu i pro ovečky a zákaz mít děti mu přijde jako kravina. V kostele to tiše tolerují, knězů je málo.

• Citovat
  • Upravit
14127
28.6.21 22:19
@zlobivá_matka píše:
@FlorenceF Jenkins zdát se ti to nemusí, ale žiju a mám dítě s katolickým knězem🤣 On respektuje, že nevěřím a já mu nenapadám šéfa nahoře. Dělá kněze 25 let a nikdy na celibát nevěřil, prý je to umělý opatření, zavedený až dodatečně kvůli nedědění církevního majetku. A že on má dost lásky pro rodinu i pro ovečky a zákaz mít děti mu přijde jako kravina. V kostele to tiše tolerují, knězů je málo.
8o

No, myslela jsem spis, jestli jste si o tom povidali. Jeho sverazny vyklad PLATNEHO cirkevniho prava jsi tady sdelovat nemusela, nikoho to predpokladam nezajima :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
28.6.21 22:25
@zlobivá_matka píše:
@FlorenceF Jenkins zdát se ti to nemusí, ale žiju a mám dítě s katolickým knězem🤣 On respektuje, že nevěřím a já mu nenapadám šéfa nahoře. Dělá kněze 25 let a nikdy na celibát nevěřil, prý je to umělý opatření, zavedený až dodatečně kvůli nedědění církevního majetku. A že on má dost lásky pro rodinu i pro ovečky a zákaz mít děti mu přijde jako kravina. V kostele to tiše tolerují, knězů je málo.

No docela bych s ním i souhlasila, nicméně vyvolává to ve mně dojem, že je to pro něj spíš jenom práce. Vždycky jsem si asi naivně myslela, že by to spíš měli kněží brát jako poslání.. Nechce se mi moc věřit, že by bytostně věřící měl vedle sebe bezvěrce :nevim:
A nota bene nedodržoval celibát 8o I když co dneska o kněžích vyplouvá na povrch to síla…

Příspěvek upraven 28.06.21 v 22:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
28.6.21 22:27
@OmylCZ píše:

Hele, nevim. Všemohoucnost asi jo. Za určitých podmínek. Vševědoucnost těžko. Teda ta úplná vševědoucnost. Nějaké vyryté vzory, podle kterých většina lidí a příroda jedou, ty by se taky daly odhadnout, ale jestli existuje opravdová svobodná vůle, jak jí chápeme, tak těžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat