Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj vsem, jen se chci zeptat ted tu bezi nova reklama pro Terezu Maxovou, ze kdyz si zalozite Moje-id tak nikde nepotrebujete hesla. Mate s tim nekdo zkusenost?
![]()
Diskuse k MojeID - Podpořme Nadaci Terezy Maxové založením MojeID.
Tereza
monica1987 píše:
Proc se to nekterym nelibi? Ja jsi to chci zalozit![]()
![]()
Tak třeba já obecně nemám dobrý pocit z toho, když se někam registruju, zadávám osobní údaje apod. Možná jsem paranoidní
Ale představa, že je to všechno nahromaděné v jedné databázi mě děsí. Představ si, že se k tomu někdo dostane ![]()
Souhlasím s chuanitkou. Je to jen další databáze jména, příjmení, data narození, adresy, e-mailu, telefonního čísla, která se strašně dobře prodá dál.
Nedělám si iluze, že třeba z databáze mobilního operátora se moje údaje nedostanou dál, ale proč to ještě takhle podporovat a registrovat se v dalších a dalších databázích
Četla jsem jejich „Pravidla“ a vůbec mě nepřesvědčila.
Nadaci Terezy Maxové podporuji i bez registrace na mojeID a to, že by oni za mě dali 50 Kč? Radši příště přidám k obvyklé částce pajdu navíc.
chuanitka píše:monica1987 píše:Tak třeba já obecně nemám dobrý pocit z toho, když se někam registruju, zadávám osobní údaje apod. Možná jsem paranoidní
![]()
Ale představa, že je to všechno nahromaděné v jedné databázi mě děsí. Představ si, že se k tomu někdo dostane
napodobne… ![]()
Vyjádření provozovatele mojeID Pavla Tůmy ze sdružení CZ.NIC (správce národní domény CZ) si můžete přečíst v původní diskusi k tématu - zde.
Tereza
admin píše:
Vyjádření provozovatele mojeID Pavla Tůmy ze sdružení CZ.NIC (správce národní domény CZ) si můžete přečíst v původní diskusi k tématu - zde.Tereza
Tak já to vyjádření četla. Taky jsem pročetla jejich web, viděla video
a pečlivě prostudovala i pravidla. Ano, sice bych měla jedno heslo pro mnoho webů (o těch tisících tedy pochybuji), ale za cenu, že veškeré moje údaje jsou k dispozici v další určitě skvěle zabezpečené nezneužitelné databázi a budou poskytnuty všem těm webům, kde se budu přihlašovat.
Možná někdy v budoucnu změním názor, ale dnes říkám ne ![]()
Hanka1 píše:chuanitka píše:napodobne…monica1987 píše:Tak třeba já obecně nemám dobrý pocit z toho, když se někam registruju, zadávám osobní údaje apod. Možná jsem paranoidní
![]()
Ale představa, že je to všechno nahromaděné v jedné databázi mě děsí. Představ si, že se k tomu někdo dostane
Taky tak.
chuanitka píše:
Tak třeba já obecně nemám dobrý pocit z toho, když se někam registruju, zadávám osobní údaje apod. Možná jsem paranoidníAle představa, že je to všechno nahromaděné v jedné databázi mě děsí. Představ si, že se k tomu někdo dostane
Email, telefon i adresu dáváte běžně každému internetovému obchodu, kde si objednáváte zboží (například já jsem nedávno kupovala parfém a registrace požadovala všechny tyto údaje). Výhodu mojeID vidím v tom, že tyto informace raději svěřím důvěryhodnému správci české národní domény .cz a díky jedné registraci mohu využít přihlášení na x stránek, jejichž počet stále nerůstá.
Jde pouze o důvěru - dnes lidé běžně využívají např. služby PayPal a stejně každý při zakládání jejich účtu musel řešit, zda je vhodné někomu sdělit číslo kreditní karty, kde vidím mnohem větší možnost rizika zneužití. Jakmile se tato služba osvědčila, nikdo s ní nemá problém.
Ale samozřejmě záleží na každém, jak si možné výhody či nevýhody zváží. Pouze jsme chtěli upozornit na to, že tu taková možnost je a pokud uvažujete o založení mojeID, bude za vás zasláno 50,– na dobrou věc.
admin píše:chuanitka píše:
Tak třeba já obecně nemám dobrý pocit z toho, když se někam registruju, zadávám osobní údaje apod. Možná jsem paranoidníAle představa, že je to všechno nahromaděné v jedné databázi mě děsí. Představ si, že se k tomu někdo dostane
Email, telefon i adresu dáváte běžně každému internetovému obchodu, kde si objednáváte zboží (například já jsem nedávno kupovala parfém a registrace požadovala všechny tyto údaje). Výhodu mojeID vidím v tom, že tyto informace raději svěřím důvěryhodnému správci české národní domény .cz a díky jedné registraci mohu využít přihlášení na x stránek, jejichž počet stále nerůstá.
Jde pouze o důvěru - dnes lidé běžně využívají např. služby PayPal a stejně každý při zakládání jejich účtu musel řešit, zda je vhodné někomu sdělit číslo kreditní karty, kde vidím mnohem větší možnost rizika zneužití. Jakmile se tato služba osvědčila, nikdo s ní nemá problém.
Ale samozřejmě záleží na každém, jak si možné výhody či nevýhody zváží. Pouze jsme chtěli upozornit na to, že tu taková možnost je a pokud uvažujete o založení mojeID, bude za vás zasláno 50,– na dobrou věc.
moje ID a nadace Terezy Maxové
Jj, uvědomuju si, že bez zadávání osobních údajů se neobejdu
![]()
Sama mám Paypal a dělám to tak, že těsně před platbou v bance povolím platby kartou přes internet a těsně po platbě zase zablokuju.
Osobně nemám důvěru ani k zabezpečení dat u státních institucí, na základě diskuze s jedním IT, kterého dobře znám.
Ale jak jsem psala, já jsem v tomto téměř blázen a je na každém z nás, ať posoudí možná rizika.
Nechtěla jsem, aby můj příspěvek vyzněl jako kritika, služba určitě osloví spoustu lidí, kteří se případného úniku dat nebojí ![]()
A charita je samozřejmě velké plus.
Nj, ale eshop už si asi nespojí dohromady můj telefon, adresu a facebook, to že diskutuju na emiminu, erotické seznamce a serveru o chovu čínských chocholatých psů a hraju farmeramu a hledám nové zaměstnání na jobs. ![]()
Já jsem asi paranoidní, paypal nemám a jestli budu mít nutkání ho pořídit, tak jedině jak píše Chuanitka a navíc s extra účtem.
Já to píšu proto, aby si každý hodně rozmyslel, kde a jak dává svá osobní data všanc a jak to může být nebezpečné.
admin píše:Jde pouze o důvěru - dnes lidé běžně využívají např. služby PayPal a stejně každý při zakládání jejich účtu musel řešit, zda je vhodné někomu sdělit číslo kreditní karty, kde vidím mnohem větší možnost rizika zneužití. Jakmile se tato služba osvědčila, nikdo s ní nemá problém.
tak s timhle si dovolim oponovat, jelikoz v tomhle businessu delam pres 10 let, tak do vyvoje bezpecnostnich platebnich prvku karetni asociace investovali nemaly kapital a vyvijeli je a hlavne i testovali nekolik let, mozna proto se nyni tak osvedcili a nikdo s nimi nema problem.
Srovnavat to se zabezpecenim serveru mojeID je tak trochu jako srovnavat motor z Fabie s motorem z Tuaregu, i kdyz je vse vyrabeno pod jednim koncernem - jestli mi rozumite.
Proste za mne ne, to tech 50,– venuji radeji jinak…
Po zkusenostech mam placeni pres internet na platebni kartu limitovano castkou 500,– nebo vyuzivam odblokovani a zablokovani po uskutecneni platby.