MojeID bez hesla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
60
18.11.11 14:22

Reklama

Ahoj vsem, jen se chci zeptat ted tu bezi nova reklama pro Terezu Maxovou, ze kdyz si zalozite Moje-id tak nikde nepotrebujete hesla. Mate s tim nekdo zkusenost? :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
18.11.11 14:28

Mě se to teda moc nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20795
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
Anabellka píše:
Mě se to teda moc nelíbí

proc ne? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
18.11.11 14:39

Moje id

Proc se to nekterym nelibi? Ja jsi to chci zalozit :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
18.11.11 14:57
monica1987 píše:
Proc se to nekterym nelibi? Ja jsi to chci zalozit :think: :think: :think:

Tak třeba já obecně nemám dobrý pocit z toho, když se někam registruju, zadávám osobní údaje apod. Možná jsem paranoidní :nevim: Ale představa, že je to všechno nahromaděné v jedné databázi mě děsí. Představ si, že se k tomu někdo dostane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
18.11.11 15:46

Souhlasím s chuanitkou. Je to jen další databáze jména, příjmení, data narození, adresy, e-mailu, telefonního čísla, která se strašně dobře prodá dál.
Nedělám si iluze, že třeba z databáze mobilního operátora se moje údaje nedostanou dál, ale proč to ještě takhle podporovat a registrovat se v dalších a dalších databázích :think: Četla jsem jejich „Pravidla“ a vůbec mě nepřesvědčila.

Nadaci Terezy Maxové podporuji i bez registrace na mojeID a to, že by oni za mě dali 50 Kč? Radši příště přidám k obvyklé částce pajdu navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.11.11 15:51
chuanitka píše:
monica1987 píše:
Tak třeba já obecně nemám dobrý pocit z toho, když se někam registruju, zadávám osobní údaje apod. Možná jsem paranoidní :nevim: Ale představa, že je to všechno nahromaděné v jedné databázi mě děsí. Představ si, že se k tomu někdo dostane :nevim:

napodobne… :think:

• Citovat
  • Upravit
20795
18.11.11 16:31

Vyjádření provozovatele mojeID Pavla Tůmy ze sdružení CZ.NIC (správce národní domény CZ) si můžete přečíst v původní diskusi k tématu - zde.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
18.11.11 16:50
admin píše:
Vyjádření provozovatele mojeID Pavla Tůmy ze sdružení CZ.NIC (správce národní domény CZ) si můžete přečíst v původní diskusi k tématu - zde.Tereza

Tak já to vyjádření četla. Taky jsem pročetla jejich web, viděla video :roll: a pečlivě prostudovala i pravidla. Ano, sice bych měla jedno heslo pro mnoho webů (o těch tisících tedy pochybuji), ale za cenu, že veškeré moje údaje jsou k dispozici v další určitě skvěle zabezpečené nezneužitelné databázi a budou poskytnuty všem těm webům, kde se budu přihlašovat.
Možná někdy v budoucnu změním názor, ale dnes říkám ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
18.11.11 17:27
Hanka1 píše:
chuanitka píše:
monica1987 píše:
Tak třeba já obecně nemám dobrý pocit z toho, když se někam registruju, zadávám osobní údaje apod. Možná jsem paranoidní :nevim: Ale představa, že je to všechno nahromaděné v jedné databázi mě děsí. Představ si, že se k tomu někdo dostane :nevim:
napodobne… :think:

Taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20795
19.11.11 12:35
chuanitka píše:

Email, telefon i adresu dáváte běžně každému internetovému obchodu, kde si objednáváte zboží (například já jsem nedávno kupovala parfém a registrace požadovala všechny tyto údaje). Výhodu mojeID vidím v tom, že tyto informace raději svěřím důvěryhodnému správci české národní domény .cz a díky jedné registraci mohu využít přihlášení na x stránek, jejichž počet stále nerůstá.

Jde pouze o důvěru - dnes lidé běžně využívají např. služby PayPal a stejně každý při zakládání jejich účtu musel řešit, zda je vhodné někomu sdělit číslo kreditní karty, kde vidím mnohem větší možnost rizika zneužití. Jakmile se tato služba osvědčila, nikdo s ní nemá problém.

Ale samozřejmě záleží na každém, jak si možné výhody či nevýhody zváží. Pouze jsme chtěli upozornit na to, že tu taková možnost je a pokud uvažujete o založení mojeID, bude za vás zasláno 50,– na dobrou věc.

moje ID a nadace Terezy Maxové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.11.11 09:31
admin píše:
chuanitka píše:

Email, telefon i adresu dáváte běžně každému internetovému obchodu, kde si objednáváte zboží (například já jsem nedávno kupovala parfém a registrace požadovala všechny tyto údaje). Výhodu mojeID vidím v tom, že tyto informace raději svěřím důvěryhodnému správci české národní domény .cz a díky jedné registraci mohu využít přihlášení na x stránek, jejichž počet stále nerůstá.

Jde pouze o důvěru - dnes lidé běžně využívají např. služby PayPal a stejně každý při zakládání jejich účtu musel řešit, zda je vhodné někomu sdělit číslo kreditní karty, kde vidím mnohem větší možnost rizika zneužití. Jakmile se tato služba osvědčila, nikdo s ní nemá problém.

Ale samozřejmě záleží na každém, jak si možné výhody či nevýhody zváží. Pouze jsme chtěli upozornit na to, že tu taková možnost je a pokud uvažujete o založení mojeID, bude za vás zasláno 50,– na dobrou věc.

moje ID a nadace Terezy Maxové

Jj, uvědomuju si, že bez zadávání osobních údajů se neobejdu :( :-( :-(
Sama mám Paypal a dělám to tak, že těsně před platbou v bance povolím platby kartou přes internet a těsně po platbě zase zablokuju.
Osobně nemám důvěru ani k zabezpečení dat u státních institucí, na základě diskuze s jedním IT, kterého dobře znám.
Ale jak jsem psala, já jsem v tomto téměř blázen a je na každém z nás, ať posoudí možná rizika.

Nechtěla jsem, aby můj příspěvek vyzněl jako kritika, služba určitě osloví spoustu lidí, kteří se případného úniku dat nebojí :)
A charita je samozřejmě velké plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.11.11 12:06

Nj, ale eshop už si asi nespojí dohromady můj telefon, adresu a facebook, to že diskutuju na emiminu, erotické seznamce a serveru o chovu čínských chocholatých psů a hraju farmeramu a hledám nové zaměstnání na jobs. :mrgreen:
Já jsem asi paranoidní, paypal nemám a jestli budu mít nutkání ho pořídit, tak jedině jak píše Chuanitka a navíc s extra účtem.
Já to píšu proto, aby si každý hodně rozmyslel, kde a jak dává svá osobní data všanc a jak to může být nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.11.11 23:12
admin píše:

tak s timhle si dovolim oponovat, jelikoz v tomhle businessu delam pres 10 let, tak do vyvoje bezpecnostnich platebnich prvku karetni asociace investovali nemaly kapital a vyvijeli je a hlavne i testovali nekolik let, mozna proto se nyni tak osvedcili a nikdo s nimi nema problem.

Srovnavat to se zabezpecenim serveru mojeID je tak trochu jako srovnavat motor z Fabie s motorem z Tuaregu, i kdyz je vse vyrabeno pod jednim koncernem - jestli mi rozumite.

Proste za mne ne, to tech 50,– venuji radeji jinak…
Po zkusenostech mam placeni pres internet na platebni kartu limitovano castkou 500,– nebo vyuzivam odblokovani a zablokovani po uskutecneni platby.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová