Reklamace kočárku - mám nárok na náhradní?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
123
20.7.06 12:55

Reklamace kočárku

Ahojky,ráda bych se zeptala jaké máte zkušenosti s reklamací kočárku.Reklamaci nám uznali(vadné kolečko a zároveň vadně ušitý potah,díky čemuž má sedačka sklon k jedné straně a dítko sjíždí),ovšem bez kočárku budu značně nemobilní.Mám nárok na náhradní kočárek,výměnu zboží,či vrácení peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
20.7.06 13:12

Ahoj Marketo,
osobne s reklamaci zkusenosti nemam (bohudiky), ale snad ti pomuzu - jeste si neco kolem reklamaci pamatuju ze skoly :wink:

S nahradnim kocarkem je to tezke, myslim, ze na nej mas narok jen v pripade, ze to prislusny obchod nabizi :(
A s vracenim penez nebo vymenou zbozi - zalezi na tom, jestli je to vada opravitelna - pak bezi klasicka 30denni reklamacni lhuta (nebo lhuta, na jake se dohodnes s prodavajicim/opravnou), a pokud se vada bude opakovat, pri treti reklamaci mas narok na vraceni penez nebo vymenu zbozi.
Btw: na vraceni penez mas narok i v pripade, ze ti v dohodnute lhute vyrobek neopravi!
Pokud je to vada neopravitelna, mas automaticky narok na vymenu zbozi nebo vraceni penez.
Asi jsem te moc nepotesila, co? :(
Drzim palce, at to s tou reklamaci v pohode dopadne!
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
20.7.06 14:34

No, já mám pocit, že když je vada opravitelná, prostě ti kočárek seberou a žádnou povinnost půjčit jiný nemají. Ale mají povinnost nahradit ti prokazatelné náklady, které ti tou reklamací způsobí. Jenže zrovna u kočárku je to docela blbé, protože si sotva na tu dobu půjčíš kočárek v půjčovně a účet si pak u nich necháš proplatit. A navíc vůbec nevím, jestli se takové pravidlo dodržuje, většinou se ti asi vysmějí neb na soudy nemá normální člověk čas, náladu ane peníze.
Jinak zkus prozkoumat http://www.spotrebitel.cz/ mají tami poradnu, tak by ti odpověděli přesně.
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
20.7.06 15:47

Děvčata díky za radu.Ze spotřebitele mi odpověděli bleskově-pokud mám zboží méně než 6 měsíců mohu požadovat výměnu za nové zboží,ovšem musím to říct hned při reklamaci,tak to je škoda,že jsem to nevěděla dřív :( V každém případě půjčení jiného kočárku je nadstandard :( takže i 30 dní budu bez něj-a to jsem si ho pořizovala hlavně na léto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
18.8.15 22:00

Chci se zeptat holky nevíte náhodou. reklamovala jsem kočárek, reklamaci uznali vyměnili mi potah a celý podvozek. vše to mám nové. Pokud mi bude to blbnout zase, to co blblo mohi žádat peníze? Kočárek je sice opravený, jako nový ale já ho už nechci, moc mi nevyhovuje. díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
4.12.15 20:21

Ahoj všem…potřebovala bych poradit…ode dne 17.3.2014 nám běží dvouletá záruka na dětský kočárek…vše bylo v naprostém pořádku až do 30.5.2015, kdy rupl plastový kloub - šla jsem tedy reklamovat podvozek…proběhla výměna plastového kloubu…vše OK, ale ani půl roku na to, rupla ta stejná část znovu! byla jsem tedy reklamovat podruhé (je to týden), a dnes jsem si šla reklamaci vyzvednout…nicméně na reklamačním listu mám napsáno že reklamace neuznána, ale v rámci dobrých obchodních vztahů výměna plastové kloubu - žádala jsem totiž o výměnu celého podvozku…OK opravili kloub, když to šlo tak s tím tedy nemám problém…no nicméně, ale mi vrtalo hlavou proč tedy je reklamace neuznaná, když to vlastně opravili, takže jsem zavolala do toho obchodu, kde jsem kočár reklamovala, a mluvila s nějakou paní která to vyjádření psala…a ta mi sdělila, že sice mám dvouletou záruku na kočárek, ale mám pouze první půlrok na to objevit vady - tj že třeba právě rupne plast, a tím ho reklamovat…první reklamaci uznali, protože prý byla první, a druhou zamítli (i když kloub vyměnili v servise) protože už to nebylo půlroku od koupi…no a mě teď zajímá co když se mi to stane potřetí (stejná vada), mám nárok na vrácení celkové částky po dodání kompletní trojkombinace? v servise mi tvrdí, že pokud bude stejná vada 3× reklamaovaná mám nárok na vrácení celé částky, ale paní v obchodě mi tvrdí, že mi nic nevrátí, protože to je opravitelná vada, a servis mi nemá co tvrdit, že oni jako obchod mi peníze musí vrátit. Ukončila to slovy, že mi tedy pošle nový „servisní list“, kde tedy vynechá že reklamace je uznána, ale do servisu ještě zavolá a vyřídí si to s nimi… :nevim: chtěla jsem v tom kočáru odvozit ještě druhé dítko, ale už se ho prostě bojím :-( když to ruplo podruhé, tak se konstrukce málem sesypala, naštěstí jsem zavčasu syna vyndala, takže se nic nestalo, ale nechci domýšlet… :-( jako opravdu nemám nárok? představa, že se mi potom doma válí rozbitá trojkombinace mě teda zvedá ze židle (když se mi to stane potřetí, či po čtvrté a už nebude v záruce, tak to samozřejmě budu muset platit, ale nevím zda na to budou finance)…prosím můžete mi někdo poradit? moc děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
4.12.15 20:44

Ahoj,
pravdu má servis, při třetí reklamaci té samé vady máš nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení peněz. Zkus zagooglit, např tenhle odkaz to jasně vysvětluje : https://www.dtest.cz/…jne-vady/898?…
Obchod se samozřejmě bude zuby nehty bránit, načti si a nastuduj a nenech se odbýt. Klidně pohroz ČOIkou, jsi v právu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
4.12.15 21:10

@cecil7 No, sice má pravdu servis, ale pokud máš v papíru od servisu napsáno, že to nebylo uznáno, tak ti tuhle reklamaci obchod nezapočítá do toho počtu pro odstoupení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
4.12.15 21:12

@2lochneska já jsem si to myslela…reklamovala jsem takhle před 8mi lety notebook… :-( ale právě nechápu tu půlroční záruku na objevení vad… :-/ nikdy jsem o tom neslyšela…tedy slyšela jsem že nám auto jarov dalo měsíční záruku na objevení skrytých vad u ojetého vozu, ale u nového kočárku jsem o tom neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
4.12.15 21:20

@j.a.n.i1 no oni mi nakonec poslali i „nové“ potvrzení ze servisu, kde teda reklamaci uznávají…hlavně tedy jsem jí říkala, že pokud mám půl roku na odhalení špatné součástky, tak když jsem reklamovala 30.5.2015 tak mi přeci běží půlroční záruka na ten plast, a ona že to ano, ale že dnes už je 4.12. a je to po půl roce, tak jsem jí řekla že ale jsem byla reklamovat podvozek 27.11. což jsem měla ještě 3 dny do konce záruky…na to se „urazila“ a že mi tedy pošle opravený záruční list emailem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
4.12.15 23:19

@cecil7 Jo, tak pokud máš ten opravený tak jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
5.12.15 10:02

@j.a.n.i1 no ono totiž na servisním listu (který vyplňovali v servisu) je napsáno že ten prasklý kloub vyměnili…ale v tom obchodě kde jsem kočár koupila a reklamovala, si dopsali tu „zázračnou větu“ - reklamace neuznána, v rámci dobrých obchodních vztahů, byla provedene výměna prasklého kloubu - to zatučněné je vyjádření ze servisu, takže oni si tam připsali tu první část… :cert: no ale protože jsem pindala, tak tu větu smazali ze servisního protokolu :lol: no nicméně jen tedy vážně doufám, že když se to náhodou stane potřetí že mi vrátí peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
5.12.15 10:41

@cecil7 Jo, aha, já myslela, že to tak přišlo přímo ze servisu… tak to jsou v obchodě pěkné mrchy, tedy. Jako nám to jednou opravdu takhle přišlo ze servisu, prasklý ten plastový kloub u cestovní postýlky, ale jednak jsme ho fakt mohli poškodit při manipulaci a druhak to bylo asi 3 týdny před koncem záruky, tak jsme byli rádi, že je to opravený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová