Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, prosim o radu mam kocarek quinny freestyle a kdyz mam maleho po smeru jizdy v leze tak se kocarek prevraci a to hlavickou maleho na zem, stalo se mi to jiz 2×. Pri reklamaci mi bylo receno, ze je vse v poradku, tak jsem zadala podnet na prezkoumani kocarku na COI, ale to je vsech kocarku a hledam soudniho znalce, aby prezkoumal ten muj kocarek, ale ani na netu ani na justice.cz jsem zadneho nenalezla, volala jsem si i na sos spotrebitele a tam pani taky nevedela. Prosim o radu a kontakt, jsem z Prahy, ale jsem ohotna nekam i zajet, nechci kocarek prdavat dal kdyz neni v poradku na to nemam zaludek. Dokonce mi jeden soudni znalec poradil, at podam trestni oznameni, coz take zvazuji, prece jen se nic nestalo, ale mohlo. A to na kocarku nevozim ani tasku, ktera lze dokoupit ke kocarku, to uz by se mi kocarek snad prevrhaval i v sede ditete:o) Dekuji za radu a kontakt. Jarka
Ahoj,
já jsem taky přemejšlela, do budoucna, že bych šla do tohohle sporťáku, ale teda
![]()
Já bohužel nevím, kam se obrátit
Snad někdo poradí, samotnou by mě to zajímalo!!!
Reklamovala jsem teď taky kočárek, naštěstí mi to vyměnili bez problému.
Ale jestli se ti kočárek opravdu překlápí, tak to je průser, to je fakt o zranění a určitě bych šla do boje, třeba i s právníkem!!
Držím palce!
Q. freestyle má horší stabilitu po směru jízdy, to je známá vlastnost, ovšem, že by se převracel při zatížení pouze dítětem jsem neslyšela - to není normální. obrátila bych se přímo na výhradního dovozce, Libfin, sídlí v Lužci nad Vltavou (u prahy). asi bych natočila celou akci na video a přiložila k reklamaci.
nebo líp, píšeš, že jsi z prahy, je to koousek severně od prahy, domluvila bych si schlzku a zajela osobně, ať to zkusí před tebou (a vzala bych si s sebou svědka).
COI a jejímu „zkoumání“ kočárů nevěřím nos mezi očima, po posledních incidentech s výkladem vyhlášek..
na soudního znalce bohužel kontakt nemám.. zkus ale založit diskuzi přímo s tím názvem, že hledáš soudního znalce, určitě se někdo ozve!
Ahoj, no tak s tímhle bych šla do boje taky…S tím soudním znalcem konkrétně nevím, ale zkusila bych si zavolat přímo na soud příslušný tvému bydlišti (v tvém případě nějaký Obvodní soud pro Prahu X) a nějaký asistent soudce by ti měl poradit.
zkusila bych ještě se obrátit na nějakou vysokou školu technickou, nebo nějaký technický ústav. Často dělají nějaké posudky.
Ahoj holky, potrebuju prosim poradit.. Budu vracet kocarek, ktery jsem kupovala na e-shopu, ale nevim, jak ho jako poslat… Na dobirku asi tezko co?
![]()
@Ketris No to určitě ne, to ti ho nepřevezmou. Vracíš ho v zákonné 14 denní lhůtě nebo reklamuješ? To je asi jedno, napsala bych jim email,aby věděli, že jim to posíláš.
@Ketris Poslat jako balík do ruky bez dobírky. V odstoupení od smlouvy se uvádí číslo účtu, kam ti vrátí peníze. Na dobírku ti to určitě nepřevezmou.
@Monchichik Vracim ho v zakonne lhute, jelikoz mi poslali zniceny ![]()
@Ketris já posílala kočár zpět včera. Nevidím v tom žádný problém, taky v zákonné lhůtě 14 dnů. Prostě jsem přišla na poštu a poslala, normálně s podacim listkem. Proč na dobírku?? Dobírkou prebiras věc, co kupuješ. Oni ho od Tebe přece nekupuji. Ty jen posíláš zpět. Peníze Ti vrátí na účet.
@Ketris Na dobírku ti to nepřevezme žádný eshop. Musí zkontrolovat, co vůbec v tom balíku je a když odstupuješ v zákonné lhůtě, tak jestli si to zboží např. nepoškodila.
@Ketris píše:
@Monchichik Vracim ho v zakonne lhute, jelikoz mi poslali zniceny
Tak to ještě můžou být dohody, jestli ti už zničený přišel nebo si ho poničila ty. A přesně proto ho nepřevezmou na dobírku, zbavovali by se tím možnosti zboží zkontrolovat.
Jak byl přesně zničený?
@Monchichik No ja jim posilala fotky, video a sami uznali, ze tam je vada ![]()
@Ketris To je fajn, že to uznali, tak si se měla zeptat, jestli budou akceptovat dobírku. Ale určitě ne.