Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@kaja00 Hm, tak asi servis, bohužel nic jiného mě nenapadá :/
@Mersmerize1 Hm, tak to je blbý
I tak strašně děkuji, výborně jste mi to vysvětlila, hned jsem chytřejší
![]()
@Patricia89 píše:
No jo. Jenze je problematicky s poslanim. Respektive, ze si pro to dojedou. Neziju v CR. Proto sem to neresila. Az ted, kdyz uz to nenabiji vubec. @jakanas jenze potvrzenej zarucak nemam(privezla mi to znama, co dela v elektre)
Rakze vlastne jak dokazu, ze je to rok a pul od koupi. NikdeNejde o to, ze bych si to nekoupila, ale je to jeste v zaruce a on mi po roce pomalu idejde kabel a po dalsim pul roce uz nefunguje vubec.
Tak jak to doprcic delaji?
Predtim sem mela notas pet let a kabel drzel.
no jak dlouho se notebook vyrábí ví výrobce a v servise to ví taky.
to že se notebook nevyrábí déle než dva roky je naprosto jasným důkazem toho že je ještě v záruce. Ale z druhé strany kabel stojí okolo 40kč, nabíječka okolo 350kč a ty neoriginální obvykle bývají lehčí, nelámou se a nepřehřívají se.
Co to máš za notebook? universály s výměnými konektory bývají blbé, lepší je vzít přímo s koncovkou napevno.
@Patricia89 http://www.heureka.cz/?h[fraze]=nab%C3%ADje%C4%8Dka+acer+65w
@jakanas píše:
@Patricia89 http://www.heureka.cz/?h[fraze]=nab%C3%ADje%C4%8Dka+acer+65w
Pokud má tazatelka notebook klasické velikosti, tak by jí adapter s 65 W nemusel stačit. Univerzální jsou v pohodě. Třeba Trust dělá velice kvalitní a na ACER pasují…
Jinak reklamaci Ti nikdy do servisu nevezmou bez dokladu o koupi (účtenka). To je asi trochu logický… Zákazník je povinen si účtenku schovat. My třeba v práci účtenku zákazníkovy dohledáme, ale potřebujeme výrobní číslo a přibližný datum nákupu, jinak by jsme to v životě nedohledali…
Jinak určitě data zálohovat před posláním do servisu… Pokud tam budou cokoliv měnit, dělají upgrade systému… pokud jste objednávala reklamaci přes telefon, museli se Vás na to ptát…
@Smarcie píše:Zákazník není povinen si uschovat účtenku!Pouze je povinen dokázat že je zboží v záruce (což jde i svědeckou výpovědí, výpisem z banky atd) Pokud se notebook neprodává déle než dva roky je to jasný důkaz. V servisech v čr jsem s tímto nikdy neměl problém.
Pokud má tazatelka notebook klasické velikosti, tak by jí adapter s 65 W nemusel stačit. Univerzální jsou v pohodě. Třeba Trust dělá velice kvalitní a na ACER pasují…
Jinak reklamaci Ti nikdy do servisu nevezmou bez dokladu o koupi (účtenka). To je asi trochu logický… Zákazník je povinen si účtenku schovat. My třeba v práci účtenku zákazníkovy dohledáme, ale potřebujeme výrobní číslo a přibližný datum nákupu, jinak by jsme to v životě nedohledali…Jinak určitě data zálohovat před posláním do servisu… Pokud tam budou cokoliv měnit, dělají upgrade systému… pokud jste objednávala reklamaci přes telefon, museli se Vás na to ptát…