Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pokud ti budou přeinstalovávat Windows, tak s tím problém bude. No a jinak - data jsou uložená na harddisku a ten pokud se nemaže, tak tam zůstávají.
Ha ![]()
Ted jdu take hlasit NB Acer na reklamaci… Ten je ale uplne mrtvy - nenabehne, takze to nastesti ani nemuzu resit…
Jinak mi pritel rekl, ze pokud je to HW problem, tak oni nemaj co resit SW.
JInak mně v mém noťasu měnili základní desku (v záruce) a dat se to ani nedotklo…
EEE, jsem mimo- SW- to jsou hry i programy? Máme tam daemona, eset, world a jistě ještě další. Nám nefunguje wifina a nenabíhá z klidového režimu. Samozřejmě počítám s tím, že když to budou přeinstalovávat, že to bude v čudu, ale spíš mě zajímá, zda nás nemůžou udat, že jsou tam vlastně nelegální hry a programy
Ale vyházet se mi to fakt nechce, furt doufám, že to přeinstalovávat nebudou muset.
Nejsem ajťák, ale pokud mají moji známí zkušenosti se softwarem, tak každá firma řeší výhradně jen svou vlastní produkci - a to, co se jich týká. Takže Microsoft řeší věci od Microsoftu, Zoner řeší věci od Zoneru a Seznam řeší věci Seznamu. Nechápu, proč by opravář notebooků měl řešit něco, co ho neživí… ![]()
Ne, nikdo vás udávat nebude. Oni nemají jak zjistit, co je legální a co ne a nebudou si přidělávat starosti. Je třeba ale opravdu počítat s tím, že problém může být způsobený softwarem, čili před odesláním notebooku do opravy zálohujte všechna důležitá data.
Tak děkuji, zálohovat nemám na co a pro DVDčka se mi nechce, budu pevně věřit, že mi ho nebudou přeinstalovávat. ![]()
Reklamovala jsem jednou tenhle: http://www.booth.cz/…gb-w8-1-red/ asi záleží kdes ho koupila, ale mě nedělali problém s ničím a to jsem tam toho stáhnutého měla spoustu. Booth.cz mi v reklamacích vychází ve všem vždy vstříc, ale neznám nikodo, komu by dělali problém i jinde.
Ahoj, mám stejný dotaz jako zakladatelka, jen mám jiný problém. Jack konektor(prostě ta díra na sluchátka) mi, když si tam strčím ty sluchátka, tak to nehraje ve sluchátkách, ale normálně jako bez sluchátek. Sluchátka jsou ok, ale ten jack konektor je rozbitý či co
ptám se tedy, jak to bude s reklamací, zda si vše co mám v notebooku(nainstalovaný prohlížeč, fotky, filmy, písničky apod.) mám někam uložit nebo co s tím? nebo se k tomu nedostanou, nemůžou to smazat? ![]()
Děkuji, já jsem úplný blb na tyhle věci
![]()
@kaja00 Kdyby chtěli, dostanou se ke všemu, ale mazat by to teda nemuseli ![]()
Jen mě při čtení tvého dotazu napadá, jestli jsi si jistá, že noťas ta sluchátka rozpozná, případně jestli nemáš zakázaný/máš povolený výstup sluchátky. Abys neplatila zbytečně servis něčeho, co je OK. Mně do noťasu nejdou např. manželova a taky některé repráčky musím povolit v nastavení zvuku.
@kaja00 Nejprv zkusit tohle (omlouvám se pokud jste zkoušela, ale pro jistotu). Pokud máte windows, tak dole vpravo na liště kliknout pravým na ikonku zvuku a po vyjetí menu dát ZVUKY. Hned první karta přehrávání. Jsou tam uvedena sluchátka? pokud ne, PC je ani nerozpoznalo, pokud ano, stačí je dát jako výchozí ![]()
@kaja00 Jinak pokud by došlo na reklamaci, doporučuji vše důležité zálohovat, pokud by museli přeinstalovat OS, to se ale tak často nestává.
Určitě zálohuj, známému takhle dvakrát smazali vše, přesto že ho zabezpečili, že nesmazají ![]()
Chci se zeptat, zítra si přijedou z Aceru pro noťas na reklamačku. Mám v notebooku nějaké hry a programy které nám tam instaloval kamarád, dal nám tam i nějaké hry.. Je to samo stažené z netu. Bude s tím nějaký problém? Nechce se mi to vyházet, je to spousta dat.