Reklamace snubáků

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3.9.12 22:50

Reklamace snubáků

Ahoj holky, umíte mi některá poradit? Před rokem jsme se s manželem brali a pořídili jsme si snubáky v zlatnictví v Pha. Jenomže už po měsíci nošení jsem zjistila, že se mi pod prstýnkem dělá nějaký ekzém nebo co. Strašně to svědělo a pak se mi tam začala kůže šoupat. Tak jsem ho vždy na čas odložila a pak vzala znova na prst a začalo to opět. Zkoušela jsem ho vyčistit, vydesinfikovat v alkoholu ale nic nepomohlo a tak jsem ho přestala nosit. Pak jsem otěhotněla takže se mi na prst ani nevešel takže ležel leden. Manžel ho poctivě nosil. Po několika měsících nošení začal ale mít s prstýnkem stejný problém jako já a tak ho taky odložil. Nyní jsem zjistila že na prstýncích nám z vnitřní strany chybí i punc. Chtěla bych je reklamovat ale nevím zda tohle je vůbec možný reklamovat a zda mě s tím rovnou nevyrazí. Mám na ně 2 roky záruku. Nemáte někdo skušenosti s reklamací zlata z důvodu reakce kůže?

Děkuji za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2282
3.9.12 22:52

Pokud takovou reakci nemate ani jeden na jine zlate sperky, tak prstynky pravdepodobne nebudou ciste zlate, ale s nejakou primesi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
3.9.12 22:54

Ahoj, já pracovala čtyři roky ve zlatnictví, ale tohle jsem neslyšela, kůže může špatně reagovat když jsi třeba nemocná nebo bereš nějaké léky, ale že by jste na tom byli s manželem stejně je divný. A hodně divný je to, že nemají punc, ten mít musí i znak a většinou i číslo výrobce. Já bych je šla reklamovat a zeptala se kde jsou symboly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
3.9.12 22:55

Tak jestli, je to zlato si můžeš ověřit v jiném zlatnictví. Pokud ne určitě bych je šla reklamovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
3.9.12 23:53

Pravost zlata ti ověří puncovní úřad a punc dodá, jinak alegie některé zejména bílé zato bývá potažené rhodiem aby se krásně lesklo a to bohužel způsobuje alergie :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
4.9.12 07:47

Ahoj, s dovolením bych se přidala k diskusi, zrovna jsem chtěla založit stejnou. Máme prstýnky z bílého zlata cca 10 měsíců a hlavně ten manželův je úplně žlutý, můj začíná žloutnout taky a ještě jsou na té nejužší hraně takové černé flíčky. Prstýnky jsme taky kupovali v Praze a byly i docela drahé. Máte s tím někdo zkušenost? Uznali reklamaci?
Děkuju moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
4.9.12 08:05

@Emal taky mám prstýnek z bílého zlata.Teda jen zásnubní. Mám jej něco přes tři roky a začíná mi taky žloutnout. Nosím ho nonstop na prstě a z té strany jak je dlaň už je nažloutlý.

• Citovat
  • Upravit
26093
4.9.12 08:09
@Emal píše:
Ahoj, s dovolením bych se přidala k diskusi, zrovna jsem chtěla založit stejnou. Máme prstýnky z bílého zlata cca 10 měsíců a hlavně ten manželův je úplně žlutý, můj začíná žloutnout taky a ještě jsou na té nejužší hraně takové černé flíčky. Prstýnky jsme taky kupovali v Praze a byly i docela drahé. Máte s tím někdo zkušenost? Uznali reklamaci?
Děkuju moc za odpovědi.

to žloutnutí je, myslím, normální… Když jsme řešili snubáky, hrozně jsem chtěla bílý zlto a manžel žlutý, tak nám paní v salonu říkala, že bílý zlato, pokud se o něj nebudem starat, stejně časem zežloutne… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
4.9.12 08:17

@Emal pravděpodobně ti to neuznají. Bílé zlato je totiž „potažené“ žluté zlato, takže vzhled bílého zlata se musí obnovovat. :nevim: Na druhou stranu je to velmi krátká doba. :think:
@Michaela 2012 asi bych se zajímala o složení prstýnků. Mně se tedy občas stane, že se mi kůže pod prstýnkem vysuší a sloupe, ale to je tak jednou do roka, možná opravdu při nějaké vnitřní nerovnováze - nikdy to totiž neřeším, prstýnek nosím dál a za pár dní je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák