Reklamace šperku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
57
21.11.14 21:56

Reklamace šperku

Ženy, máte některá zkušenost s reklamací šperku? Podělte se se mnou, prosím, o zkušenosti a rady. Budu mít vůbec šanci na uznání reklamace?

Začátkem roku jsem dostala prsten z bílého zlata osázený cca 35 velmi drobnými zirkony. Bohužel k mému překvapení jsem před měsícem zjistila, že jeden z nich vypadnul a do týdne další. Prsten sice nosím denně, ale ani přesto nemá nějaké škrábance, či výrazné znaky poškození. Jsem na něj opatrná, má pro mě hlavně osobní citovou hodnotu. Stál téměř 4000,– Kč. Myslíte, že mám nárok na kladné vyřízení reklamace nebo ne? Doklad o koupi samozřejmě mám.

Např. minulý rok jsem bez problému reklamovala prsten Swarovski, kde byl také vypadnutý kamínek. Bez řečí mi ho vyměnili - za jiný kus!!! Vůbec se nepozastavili nad tím, že je už docela viditelně „nošený“ a domů jsem si odnášela fungl nový i s certifikátem a další dvouletou zárukou. Třikrát se mi omlouvali, naposled ještě u dveří… :)…ale dá se ztráta křišťálu srovnávat se zirkonem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1017
21.11.14 22:07

Záleží na posouzení obchodu. Já dostala jako zásnubní podobný tomuto http://www.alo.cz/…2491528b.png a kamínek (diamant) mi vypadl po asi dvou měsících, vyloženě chyba kusu. Reklamace trvala asi týden, kamínek dali nový, bez problémů, bez řečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
21.11.14 22:16

Asi to bude slovo proti slovu. Můžou tvrdit, že jsi ho měla na mytí ruk sudnávat a tak… ale prsten za 4000 by takovou reklamací mohl projít.
Jinak mimo… mám podobný zásnubní ve žlutém zlatě a taky se třepu, kdy něco vypadne. Ale 3 roky se nic neděje… ťuk ťuk ťuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
21.11.14 22:33

Ahoj, asi půl roku po svatbě mi vypadl jeden ze tří zirkonů na snubáku, reklamaci uznali, protože nebylo patrné mechanické poškození a prstýnek opravili. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5112
21.11.14 22:34

@Zdoběna Pracuji ve zlatnictví a tyto reklamace uznáváme. Samozřejmě že doporučujeme na práci(na zahradě, úklid a jiné těžší práce sundavat) ale reklamece by vám měla být uznaná. Jen si nemyslím že vám bude nabídnutý hned nový kus ;) Tak ať vám to dobře dopadne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
21.11.14 22:38

Měla jsem podobný prsten tomu na obrázku, s větším zirkonem, a ten vypadl, asi po roce nošení. Kamínek jsem našla doma, oboje jim zanesla na reklamaci. Nebyl problém, reklamaci uznali, jen mi dali nový kámen, ne ten vypadnutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
21.11.14 22:49
@Sisi 79 píše:
@Zdoběna Pracuji ve zlatnictví a tyto reklamace uznáváme. Samozřejmě že doporučujeme na práci(na zahradě, úklid a jiné těžší práce sundavat) ale reklamece by vám měla být uznaná. Jen si nemyslím že vám bude nabídnutý hned nový kus ;) Tak ať vám to dobře dopadne :mavam:
…děkuji, že přispěl i někdo, kdo pracuje v oboru. Jsem malinko klidnější… :)…já jsem právě docela „opatrníček“ a na práci je sundavám, většinou i na mytí rukou… Samozřejmě nečekám, že mi dají rovnou nový kus… :lol:…budu vděčná i za to dosazení kamínků… :) Tu zkušenost se Swarovski prstenem jsem tu uvedla spíš jako něco, co mě právě strašně překvapilo…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák