Rentgen plic ve 29.tt

Anonymní
11.2.14 11:54

Rentgen plic ve 29.tt

Ahoj holky, jsem ve 29.tt.
Mám těžkou ventilační poruchu plic a skoliosu, vše následky operací chondrohamartomu hrudní stěny v dětství.
Chodím do rizikové poradny do FNHK, kde si Dr. vyžádala vyjádření o vedení porodu (ona se přiklání k CS). Dr. na plicním mě poslala na RTG plic, s tím, že jsem tam byla před pár lety a ona ke mně nemá dokumentaci. Ptala jsem se, zda to není nebezpečné a ona, že by nemělo být a že teda nemusím RTG podstoupit, jestli bych kvůli tomu měla špatně spát, ale že mi vyjádření nenapíše. Tak jsem řekla, že tedy půjdu. Výsledek: do papíru pro Gyn. mi napsala, že se vyjádřit k porodu nemůže, nemá dokumentaci. Vyčítám si, že jsem na RTG šla, zatím všechny výsledky v těhotenství mám v pořádku a bojím se, že jsem malou ohrozila. Zástěru jsem měla, ale držela jsem ji zezadu a nevím, zda dostatečně vysoko.

Prosím o zachování anonymity. Díky za reakce :kytka:. Nedalo mi to, musela jsem se vypsat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
11.2.14 11:56

Takže jsi šla a stejně napsala, že se vyjádřit nemůže? No to bylo fakt zbytečné, já myslím, že v tomhle vyšším týdnu to bude ok, miminko je už vyvinutý a už jen roste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.14 11:59

Zakl.
Presne tak, sla jsem uplne zbytecne. A ted jsem z toho na prasky…

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
11.2.14 12:00

No to chápu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
11.2.14 12:03

Neboj takhle jednorázově se nic nestalo, už si z toho nedělej hlavu, pro klid můžeš na gynek. na kontrolu ale podle mě se ic nestalo, horší by to bylo v prvním trimestru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
11.2.14 12:06

Bud v klidu, me rikal dr. ze dnesni rtg maji uz zareni hodne nizke a jedno ozareni nevadi, problem mohl byt, kdybys tam chodila pravidelne, nebo tam pracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.14 12:06

@Sibyla0 @Gabrielaaa Dekuju holky. Snazim se…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.14 12:07

@elchirk Dekuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12743
11.2.14 12:08

Teď už bych se nebála, miminko je velké a vyvinuté. ale doktorce bych k tomu tedy svoje řekla :roll:
mě podobným stylem rentgenovali syna v šestinedělí a pak mi doktorka řekla, že u takhle malých dětí stejně nejsou pořádně vidět kosti, takže tam nic nevidí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
11.2.14 12:08

Zářejí ohrožuje mimčo jenom když se vyvíjí…to znamená do 3 měsíce, pak už vlastně jen roste a RTG mu neublíží, nemáš se čeho bát. O porodu rozhodují tvoje ventilační funkce a klinický stav v posledních měsících, na to nepotřebuje dokumentaci. Doporučila bych požádat o vyšetření přímo v FN- určitě tam mají hodně zkušeností. Na druhou stranu píšeš, žemáš těžkou poruchu (počítám že kombinovanou) zvaž jestli sji schopna porod udýchat- ať neohrozíš miminko hypoxií. Důležitá je tvoje kondice, do kolikátého patra výjdeš? Sportuješ? Děláš dechovou rehabilitaci?
Ale když to vezmu kolem a kolem, nejspíš každý doktor pro jistotu doporučí SC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.2.14 12:17

Doktorka je blbka, ale v tomhle týdnu to jednorázově mimi neohrozí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.14 12:37

@BaMaK Dekuju :kytka:
Rada bych prirozeny porod, ale asi bych to neudychala a nerada bych komplikace. Staci, ze si vycitam RTG.
Cvicim, plavu. Spatne snasim zatez, nekdy mi staci tech par schodu do patra, co mame doma.
Ve ctvrtek jdu jeste k ortopedovi, tak uvidim, co mi rekne on.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.14 12:39

Diky za reakce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1601
11.2.14 13:02

Buď v pohodě, kdyby to bylo až tak rizikový, tak tě tam doktoři nepošlou. Moje mamka, když mě a bráchu čekala (tehdy ještě UTZ nebyl), tak se doktorům něco nezdálo a poslali ji v 7. měsící na RTG, kde přišli na to, že čeká dvojčata. No a já ani brácha žádné následky nemáme, oba máme napoprvé dvě zdravé děti… Neboj a nepanikař. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.14 13:28

@Mishaak Dekuju :kytka: Uz jsem klidnejsi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky