Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, je tu prosím některá, co čekala jednovaječná dvojčátka bez amniální přepážky. Jsem 16tt. Dnes jsem byla na sonu a doktor jí tam nenašel. I minule, ve 13tt na screeningu, jí jiný jiný doktor také nemohl najít, pak jí ale objevil při vaginálním sonu. Dneska hledal snad půl hodiny, přes břicho i vaginálně a prý jí tam prostě nevidí.
za 14dní jedu do Plzně, na genetiku, kde to budou zkoumat. Těhotenství s jednov. dvojčatama je fakt jeden velký masakr a stres
A to mám doma ještě dvouletýho rebela, takže si ani neodpočinu.
Prckové jsou naštěstí zatím v pořádku, rozdíl jeden den, váha stejná… tak aspoň to mě uklidnilo… ale ty scénáře, co jsem si vyslechla…to je snad jako by takový dvojčata nikdo nedonosil
Je tu někdo se stejnou zkušeností. Děkuju!
Tak já mám doma jednovajky, s jednou placentou a dvěma vaky. Každopádně jsem Tě chtěla jen uchlácholit
, nejprve mi řekli v 6tt - že čekáme, za čtyři týdny, že jsou to dvojčata - dvojvaječná, na první genetice (té nehrazené pojišťovnou), že jsou do dvojčata jednovaječná, tak jak píšeš - rozdíl jeden den, váha stejná. Holky jsou donošené do 36+2tt, vyvolávaný porod - u nás jednovajky déle nenechávají, rozené přirozeně. Ale jak píšu - měli jsme dva vaky ![]()
Držte se a opatrujte se všichni tři ![]()
Děkuju za podporu, do teď jsem si myslela, že máme taky dva vaky
ale je to podezřelé, že tam přepážku hledali takhle dlouho oba doktoři. No, uvidíme za 14dní… další dva týdny nervozity.
Zatím mě doktoři jenom straší
to fakt potřebuju! Ale zase chápu, že musí říct všechny rizika. I když, pak by mohli aspoň trochu tu nastávající mámu uklidnit a ne se tvářit, jako by byl konec světa, to mi fakt nepřidá ![]()
Holky, taky jsem byla v 6tt, viděla jsem jedno srdíčko, jeden GS, a asi i jedno miminko, řekli mi taky, že čekám jen jedno, ale spoustě kamarádek řekli až hodně pozdě, že jsou tam dvě, na screening jdeme až koncem března, tak nevím.. čekání nemám ráda!! ![]()
Mám hodně velké HCG tak mě to hlodá ![]()
@greib Ono je to vidět nejlépe do nějakého 20tt, pak už jsou mimísci moc velcí, na sobě namačkaní a už je to prostě nepřehledné. já byla na genetice třikrát, protože můj gyndař si „nevěřil“ a chtěl to okontrolovat ještě od někoho jiného. Jinak - jen tak pro pobavení, když jsme byly na UTZ srdíček, tak kardiolog okontroloval jedno srce, poměřil a řekl ať vstanu je OK, na to jsme s manžou na něj hleděli, on hleděl na nás, protože jsme se nehýbali, pak manža - a to jsou jako OK obě?, a já Tam jsou dvě! A MUDr. aha tak teda ještě jedno - si nepřečetl v průkazce že jde o gemini - takže bacha na to, pro ně je to rutina a je třeba se neustále hlásit - že jde o gemini
@Anonymní píše:
Holky, taky jsem byla v 6tt, viděla jsem jedno srdíčko, jeden GS, a asi i jedno miminko, řekli mi taky, že čekám jen jedno, ale spoustě kamarádek řekli až hodně pozdě, že jsou tam dvě, na screening jdeme až koncem března, tak nevím.. čekání nemám ráda!!
Mám hodně velké HCG tak mě to hlodá
měla jsem hcg po 14ti dnech od embryo transferu 3300 a myslela si že čekám dvojky…a byla tam opravdu jedna krásná a hlavně zdravá princezna ![]()
Ano zkusenost mám, ale bohuzel spatnou, tyhle dvojcatka jsou velmi velmi rizikova a doktori to moc radi nevidi moc casto se nevyskytuji me doktori pokazde na kontrole rekli ze jsou velmi rizikova, u me to bohuzel dopadlo spatne, ale abych Te jen nestrasila tak jedna znama cekala take tyto dvojcatka a vse v poradku rodila 35 tyden.. tak hodne stesti a opatruj se, snaz se myslet jen pozitivne:-)
Ano zkusenost mám, ale bohuzel spatnou, tyhle dvojcatka jsou velmi velmi rizikova a doktori to moc radi nevidi moc casto se nevyskytuji me doktori pokazde na kontrole rekli ze jsou velmi rizikova, u me to bohuzel dopadlo spatne, ale abych Te jen nestrasila tak jedna znama cekala take tyto dvojcatka a vse v poradku rodila 35 tyden.. tak hodne stesti a opatruj se, snaz se myslet jen pozitivne:-)