Těhotenství s neléčenou ulcerózní kolitidou v akutní fázi

258
10.2.14 11:56

Těhotenství s neléčenou ulcerózní kolitidou v akutní fázi

Dobrý den, trochu se u mě mile změnila situace a proto otevírám novém téma. Nyní jsem těhotná(9 týden těhotenství). Vyhnula jsem se všem hormonálním léčbám, stresu z nemožnosti otěhotnět a zavalil mě pocit štěstí, ale zároveň i obavy, jelikož jsem v akutní fázi neléčené ulcerózní kolitidy. Je tady mezi vámi, prosí, některá těhotná s neléčenou akutní fází ulcerózní kolitidy? Neléčený stav jsem si naordinovala sama, abych v prvním trimestru neohrozila miminko. Nemusím však vyprávět, že opravdu trpím (časté průjmy, silné křeče, vytékání krve ze střev po či při stolici). Snažím se dodržovat bezezbytkovou stravu, ale díky tomu se obávám o nedostatek vitamínů pro mimi, což nahrazuji vitaminy v tabletkách. Děkuji za všechny zkušenosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
10.2.14 12:33

Tohle je hroznej hazard nejenom s Tvým zdravím ale i se zdravím malého.
Měla by jsi vyhledat odborníka a být v té nejlepší péči.

Příspěvek upraven 10.02.14 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
10.2.14 12:43

Já si to také myslím. Zajímá mě, zda souhlasí tvůj gynekolog i gastroentolog s tím, že jsi si sama naordinovala neléčit se. Známá má také tuto chorobu a normálně otěhotněla a porodila. Léky dále brala. Samozřejmě některé ne, kvůli plodu, ale léčbu nepřerušila. Má zdravé dítě. Problémy neměla ani ona ani miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
10.2.14 12:50

Holka utíkej k doktorovi a neblázni. Vím že většina léků co se bere se nesmí v těhotenství a že i nějakou dobu po nich jsem nesměla otěhotnět, ale třeba existují i jiné, nebo ti dají alespoň nějaké kapačky, aby jsi doplnila tekutiny, vitamíny atd. Ten akutní stav můžeš mít i z hormonů, mě se to vždycky na začátku těhu zhoršilo, ale naštěstí jsem se nedostala až do té nejhorší fáze, nakonec mi pomohli probiotika co mi doporučila doktorka, uz ale poradne nevim jak se jmenovali myslim že nejak synbio nebo podobně. Jsou jedny z mála co dojdou až do střev a nerozpouští se v žaludku. Ale určitě k tomu doktorovi zajdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
10.2.14 13:53

@Dice

V péči „odborníků“ jsem, ale oni to všechno berou globálně a nezaměřují se na daný typ problému. Léky mi nezabírají, jen utlumují a po vysazení se to vždy ještě zhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
10.2.14 13:53

@Misula.vdf

Kupodivu souhlasí jak gynekoložka, tak gastroenterolog na poliklinice. Mám prý dvě možnosti, brát léky a ohrozit plod a nebo je nebrat a trápit se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
10.2.14 13:55

@angellik23

Nic takového mi ale bohužel nenabídli a to ani kapačky, nic. Prostě buď ber a ohrožuj plod a nebo neber a trp. Co považuješ za tu nejhorší fázi, do které jsi se naštěstí nedostala? Já k doktorovi samozřejmě chodím, nejsem blázen, ale oi pro mě nemají řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
10.2.14 13:58

Nevím ke kom chodíš, jaký jsou možnosti změnit dr. ale určitě všichni k tomu nepřistupují takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
10.2.14 14:15

@grenade55 Nejhorší fázi jsem brala když už mi tekla krev ze střev. A myslíš že by ti třeba ty probiotika trochu nepomohli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
10.2.14 14:19

Zkus www.tcmbohemia.cz,majitel je gastroenterolog puvodni profesi, ale navstevuj i bezne lekare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
10.2.14 14:22

@grenade55 Tou tvou „ordinací“ ohrožuješ život svého dítěte. Zajdi za doktorem, řekni jak na tom jsi a nech si poradit. Rodí se spousta zdravých dětí matkám na kortikoidech, ale musíš být v péči lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
10.2.14 16:53
@grenade55 píše:
@Misula.vdfKupodivu souhlasí jak gynekoložka, tak gastroenterolog na poliklinice. Mám prý dvě možnosti, brát léky a ohrozit plod a nebo je nebrat a trápit se…

Jako fakt se mi to nechce věřit co píšeš 8o. Já jsem psala že známá řadu léků musela vysadit během těhotenství, ale že by přestala brát úplně vše ani náhodou. Kupodivu během těhotenství jí její nemoc trápila snad nejméně. Promiň, ale přístup tvých doktorů mi přijde prapodivný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
10.2.14 19:09

@grenade55 Taky mi to prijde divny pristup tvojich lekaru.Asi bych zkusila je vymenit. Zkusila bych se nekde vnutit do nejake poradny pro rizikove tehotne a oni by te mohli poslat i k jinemu gastroenterologovi.Fakt je zvlastni, kdyz s tim nikdo nic nedela a reknou ti at trpis. Hodne leku se v tehotenstvi brat muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
18.3.14 16:31

@Misula.vdf

Děkuji, už jsem vyměnila a je to nebe a dudy. Jsem v péči i s léky. Cítím se daleko lépe a miminko krásně roste :) Bála jsem se zbytečně, ale zase jsem ráda, že jsem to v tom prvním trimestru vydržela a mám větší pocit klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
18.3.14 16:31

@melerovka

No, bohužel je to pravda. Bylo to šílený.
Děkuji, už jsem vyměnila a je to nebe a dudy. Jsem v péči i s léky. Cítím se daleko lépe a miminko krásně roste :) Bála jsem se zbytečně, ale zase jsem ráda, že jsem to v tom prvním trimestru vydržela a mám větší pocit klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí