Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj píšu sem protože se chci optat jestli to někdo z vás neměl náhodou taky, sem hodně v raném těhotenství první týdny řekla bych že 3 max 4 týden pan doktor mi jen potvrdil těhu a na kontrolu jdu za dva dny, a mám takový problém když jdu na wc na velkou a zatlačím tak trošku potom špiním, řekla bych že pak to přejde úplně…je to normální? pan doktor říkal že špinění je v pořádku že to nesmí být jasná krev..ale mě to normální nepřijde mam hroznej strach sice je to fakt maličko a jen ráno při velké..tak nevím měl ste někdo taky takoví problém?
@Anonymk23 já to měla taky tak, špinila jsem do 10tt, kup citrony -vymačkat šťávu do vody a vypít, nebo celaskon ![]()
@Anonymk23 ahojky, ano měla. Myslím, že tak v 6tt, jenže já měla tu jasnou krev, ale jen trošku. jela jsem do nemocnice, dnes jsem ve 31tt:-) Tehdy mi doktor řekl, že to tak může být první tři měsíce v dny, kdy bys měla dostat menstruaci.
U prvniho jsem spinila a krvacela jasnou krvi cele tehu-vzdycky ze zacatku to bylo od prasklych cevek, pak od nizke placenty, vzdycky pichanec horciku a klid na luzku…
2× jsme krvacela jasnou krvi jak pri ms, ale ve velkem mnozstvi, pricina se nezjistila a dostala jsem jen injekci na zastaveni krvaceni+horcik…
cele tehu stale brala horcik+ascorutin…
dONOSILA JSME ZDRAVEHO KLUKA, I TED PODRZUHE TEHU A STALE STEJNE PROLEMY…TAKZE KLIDEK…
ALE URCITE PRI KAZDE EPIZODE K MUDROVI…
Mě je to právě divný že při tlačení, já už nechci chodit na wc jak z toho šílim, jo tak to zkusím, stejně to radši doktorovi zavolám kdyby náhodou a půjdu tam za ty dva dny už nemůžu dospat abych tam byla
Já právě menzes dostat nemám v tu dobu kdy sem ji měla mít a už sem byla těhotná sem v klidu chodila na wc protože sem o ničem nevěděla a bylo to v pořádku..mě to přijde že když o tom člověk ví a hlídá se jak blázen tak zrovna ta troška tam bejt musí
@Anonymk23 můžou to být hemeroidy v počátečním stádiu. Já jsem zas měla zánět močáku jako první příznak těhu
ale jinak nebudeš ve 3 nebo 4tt, myslím že spíš budeš dál. Kdy sis dělala test? Protože první dva týdny se neberou..
@Anonymk23 no jasně že jo, psychika taky dělá hodně a já se taky děsně bála a popravdě bojím se dodnes, ale zas jiných věcí ![]()
Já minulou středu a byla sem i na krvi tak mi to akorát mudr potvrdil že jsem těhu a pozval mi až tuhle středu jelikož na utz viděl jen černou tečku tak sám nejdřív nevěděl tak mi pak nabral
Já vím že jedna paní mi říkala, nejdřív se bojíš když ho máš v bříšku aby bylo vše v pořádku…a pak až ho budeš mít mi řekla neboj ten strach už nikdy nepřejde a bude ještě horší..už je mi to jasný proč ty mámy jsou takový starostlivý, no a já jsem ještě do toho strašná hysterka
Se bojis cele tehu, ja prvni co udelam, kdyz jdu na wc, ze koukam na slipovku…
ale starch bude v tehu i po porodu…jak jsi psala…
@Anonymk23 tak to jsi byla tak v 5tt, dřív by tam nic neviděl jen zvětšenou sliznici
Strach je pořád - nebude to mimoděložní? rozeběhne se srdíčko? nebude mít downa? bude mít vše v pořádku na UZV ve 20tt? Cítím hodně pohyby? Jéé nehýbe se.. přežiju porod? Otočí se mimčo? Udělá se mi mlíko?
Mám pokračovat?
![]()
Radši ne, u mě velí teďka nebude to mimoděložní a pak srdíčko a sem schopná i brečet den před návštěvou mudr. protože si ho hrozně přeju…to víš že přežiješ porod… já už te´d mam jednu realistickou vidinu..že to nebude med…pamatuju hodně holek co prostě říkalo já budu mít super porod a krátkej a s epiduralkou apod. já zažila rodit kamarádky, sestru…a nikdo z nich to neměl růžový bylo to hrozně dlouhý a hodně bolestivý ale za to mimčo to stojí ![]()
@Anonymk23 Je to normální, měla jsem to stejně
já si pak koupila angelsounds a poslouchám, když necítím pohyby - dejme tomu tak 2× týdně. Ptala jsem se na to několika lékařů, kteří škodlivost UZV zcela vyvrátili. A pro ten klid je to fajn.
Právě za mimčo to stojí, jinak bych do toho nešla, čeká nás to už celkem brzo
Na Velikonoce ![]()