Pokles bříška v 25. týdnu

134
11.2.14 07:20

Pokles bříška v 25.týdnu

Ahoj holky, hledala jsem v diskuzích ale nenašla jsem, tak zakládám novou.
Aktuálně jsem v 25. týdnu a včera když jsem šla kolem zrcadla, tak jsem si všimla, že mi o něco pokleslo bříško, i večer v posteli jsem potom s rukou na bříšku ten rozdíl cítila. Je to moje třetí těhotenství, u těch předchozích jsem nic takového nezažila. Snad jen cca dvě hodiny před porodem druhého jsem měla břicho až u kolen, ale to se stalo až během kontrakcí.
Aktuálně beru magnesium, ne že by mi ho napsal doktor, ale od 14. týdne mi tvrdlo břicho, tak jsem ho pro jistotu začala zobat a skutečně pomohlo,
takže má otázka zní, stalo se některé z vás, že by vám na konci 2. trimestru bříško samovolně pokleslo aniž by to znamenalo něco víc? Pohyby krásně cítím, jiné obtíže nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4637
11.2.14 07:43

http://upload.wikimedia.org/…s_height.jpg
Jen pro predstavu, kam ma dosahovat fundus delohy, treba te to trosku uklidni… doufam. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
11.2.14 07:50

@jajjina
Viditelně mi pokleslo někdy před 30 týdnem, malá měla hlavičku narvanou hodně dole na mém čípku, pěkně mě to při chůzi bodalo, břicho tvrdlo i co 10 minut, poležela jsem si pár týdnu v nemocnici, protože se mi i zkracoval čípek, ale úplně k porodu to nešlo. Pokud by se ti k tomu přidalo třeba častější tvrdnutí břicha, tak bych si na kontrolu raději zašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
11.2.14 07:58

Ahoj, mám podobný dotaz. Mě bříško neklesá, ale od pátku mě bolelo, včera jsem raději zašla k doktorovi a ten mě poslal na vyšetření do nemocnice. Tam mi udělali snad všechny vyšetření a řekli že je vše v normě, ale chtěli mě tam zavřít a já nenávidím nemocnice, tak jsem dostala magnesium do žíly a pustili mě dom. A mám mít klidový režim. Jsem ve 28.týdnu. Malá je hlavičkou dolů a tlačí na čípek. A ještě jsem dostala na zavádění tablety - hormon a ten se smi jen v prvním trimestru…
Břicho mi tvrdne pořád :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
11.2.14 08:12

@bendulina
Nebrala bych to jako „zavření v nemocnici“. V nemocnici si měla zůstat, víc nelze radit. Tvrdnutí břicha může být i dosti nebezpečné (může i utlačovat pupeční šňůru atd.) Miminko narozené ve 28. týdnu, to také není zrovna jednoduchá věc. Je to ale tvé dítě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.2.14 08:28

@bendulina rozumím tomu správně, že jsi odmítla hospitalizaci a ještě se ti nezdá postup jejich léčby? Tak dělej, jak umíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
11.2.14 08:54

@jajjina Mě u druhého těhu viditelně kleslo břicho někdy před 30 týdnem-malá byla hlavičkou narvaná dole na čípku-doktor mi tvrdil, že se určitě narodí dřív a nakonec jsem ještě přenášela. Bylo docela obtížné chodit. Břicho mi tvrdlo snad od 20 tt a měla jsem brát 3× drnně magnézko.
@bendulina Já bych to taky nebrala jako zavření do nemocnice a snažila bych se udělat to nejlepší pro miminko a né pro sebe. 28tt na narození je hodně brzo. Přeji ti ať se miminko u tebe drží co nejdýl a je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
11.2.14 09:02

@bendulina Ja byla „zavrena“ v nemocnici pri vsech trech uspesnych tehotenstvich. Poprve deset tydnu, podruhe jedenact tydnu a potreti devet tydnu pred narozenim ditete a tri na sestinedeli. Kdybys byla o sest tydnu dal, bylo by to jine. Ale jak psaly holky prede mnou… cin, jak umis. Utrogestan ti dali proti dozravani cipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
11.2.14 09:10

@bendulina kdyz jsi sama tak chytrá, proč jsi k tomu doktorovi vůbec chodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
11.2.14 09:29
@bendulina píše:
Ahoj, mám podobný dotaz. Mě bříško neklesá, ale od pátku mě bolelo, včera jsem raději zašla k doktorovi a ten mě poslal na vyšetření do nemocnice. Tam mi udělali snad všechny vyšetření a řekli že je vše v normě, ale chtěli mě tam zavřít a já nenávidím nemocnice, tak jsem dostala magnesium do žíly a pustili mě dom. A mám mít klidový režim. Jsem ve 28.týdnu. Malá je hlavičkou dolů a tlačí na čípek. A ještě jsem dostala na zavádění tablety - hormon a ten se smi jen v prvním trimestru…
Břicho mi tvrdne pořád :nevim:

Ja te uplne chapu. Ale doma urco poctive lez a ten utrogestan ber, hodne to pomuze. drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
11.2.14 09:30

@bendulina jo, z vlastni zkusenosti radim- melas tam zustat, mam za sebou porod v 26 tydnu, vim o cem mmluvim. Pri druhem tehotenstvi mi od 24 tydne hodne tvrdlo bricho, mala byla nizko,10 dni jsem si polezela v nemocnici a zaplat nevim komu jsem malou donosila. Verim tomu, ze kdybych sla domu, zase bych rodila driv. U prvniho jsem lezela uz v zacatcich pro krvaceni, pak vse v poradku a najednou praskla voda a jela jsem..Az zpetne jsem si uvedomila, ze mi tvrdlo casto bricho, ale doktor mi rikal, ze je vse v poradku, no nebylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
12.2.14 11:35

No koukám že jste mě tady všechny pěkně odsoudili. V nemocnici mi řekli, že je vše v normálu a mezi vyšetřeníma mě nechali 2hodiny čekat na chodbě, protože dovezli romku a na mě nezbyl volný doktor. Včera jsem byla u svého doktora se zprávou z nemocnice a dal mi jen magnesium, řekl mi ať utrogestan v žádném případě neberu a doma ať odpočívám. Rozhodně nechci ohrozit své miminko a v nemocnici jsem řekla, že pokud je to důležité, tak zůstanu. Domů jsem mohla. Řekli mi, že kdybych zůstala, tak mi dají 1× denně kapačkou manesium, jinak nic. A cesta do nemocnice trvá cca 20min a už teď je mi lépe a bříško netvrdne. Neměla jsem vůbec opcit že tvrdne, spíš jako kdyby mě někdo zevnitř roztahoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
12.2.14 11:39
@zelenaprisera píše:
@bendulina kdyz jsi sama tak chytrá, proč jsi k tomu doktorovi vůbec chodila?

Kdybych byla chytrá jak píšeš, tak bych k doktorovi nešla vůbec a asi je normální že jsem si přečetla příbalovou informaci kde píšou, že se může pouze v 1trimestru a řekli že je vše v normálu a ani čípek se nezkracuje! Proto jsem doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí