Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Vajíčko jsme měli jedno a přenášeli ho, větší sedačky máme každý v autě svoje. Je na tobě, jestli se ti bude chtít přendávat základnu nebo pořídíš dvě. Kup nejdřív jednu, vyzkoušejte to a pak eventuálně teprve druhou.
Taky jsme meli 1 vajičko a pak uz jsme meli v kazdem aute svoji.
Vajíčko stejně vytahujes protože v tom mimino většinou usne a přeneses ho i s tím kam potřebuješ.
U větší sedačky je pak nejlepší Isofix, nacvaknes/vycvaknes a čau.
Dítě stejně vyndáváš s vajíčkem, tak to stačí jedno, autosedačky jsme měli 2 (třetí babička), je to pohodlnější. Nehledě na to že se stává, že dítě někam odvezu já, ale zpět ho vyzvedne manžel, takže musí mít svoji.
Příspěvek upraven 18.04.23 v 11:23
Vajíčko jsme měli jedno jak píši ostatní. Ale teď sedačku 15-36 máme tři… já, chlap i tcháni. Bobka jsem nechěla do žádného auta.
Vajíčko jedno, budete předělávat, autosedačku do každého auta jednu, my dokonce pořídili i dědečkům sedačky do auta, ono se s tím pořád přetahovat a myslet na to je na prd. Když jsme měli jen dvě sedačky u mně a u partnerky, tak jsme zavezli dítě na chatu na přespání a na druhý den nám volají, že nemají sedačku, prostě se zapomnělo, tak jsme pořídili i jim a je to bez problémů:)
Součástí kočárku myslíš, že jí koupíš v trojkombinaci, nebo tak, že jí chceš vozit na podvozku?
Verzi A neber, sedačky v kombinacích jsou mizerné.
Verzi B vyřeší adaptéry.
Vajíčko jsme měli jedno a pridelavalo se pásy. Teď máme pokračovací a tu máme taky jen jedno a předělávame (vychází to zhruba tak že třeba co čtrnáct dní). Je to opruz, ale nechce se mne kupovat druhou sedačku za sest tisíc ![]()
@boricmytu píše:
Vajíčko jedno, budete předělávat, autosedačku do každého auta jednu, my dokonce pořídili i dědečkům sedačky do auta, ono se s tím pořád přetahovat a myslet na to je na prd. Když jsme měli jen dvě sedačky u mně a u partnerky, tak jsme zavezli dítě na chatu na přespání a na druhý den nám volají, že nemají sedačku, prostě se zapomnělo, tak jsme pořídili i jim a je to bez problémů:)
Resili jsme stejne. V pozdejsim veku to bez dvou sedacek casto logisticky ani neni mozne, viz @johanka.1987
Co se tyce vajicka na kocarek - vyber primarne vajicko kvalitni a bezpecne (napr. Britax Römer), urcite bych nevolila variantu „znackoveho“ vajicka primo ke kocarku, to byvaji sunty - solidni vyrobci pocitaji s tim, ze budes pouzivat vajicko kvalitni, takze na jejich podvozek tyto sedacky bez problemu nasadis - maximalne s pomoci nejakeho adapteru. Urcite je ale dobre si tuto info zjistit dopredu a mit to jako jedno z kriterii pri vyberu kocarku.
@Magda26 píše:
Resili jsme stejne. V pozdejsim veku to bez dvou sedacek casto logisticky ani neni mozne, viz @johanka.1987
Co se tyce vajicka na kocarek - vyber primarne vajicko kvalitni a bezpecne (napr. Britax Römer), urcite bych nevolila variantu „znackoveho“ vajicka primo ke kocarku, to byvaji sunty - solidni vyrobci pocitaji s tim, ze budes pouzivat vajicko kvalitni, takze na jejich podvozek tyto sedacky bez problemu nasadis - maximalne s pomoci nejakeho adapteru. Urcite je ale dobre si tuto info zjistit dopredu a mit to jako jedno z kriterii pri vyberu kocarku.
Přesně, řešili jsme vajíčko adaptérem.
Určitě kvalitní sedačku, ne z kombinace.. jinak my máme auta 3 vajíčko stěhujeme, pokračovací sedačku máme každý svoji, ale tedy jen v mém a mužove primárním autě. Do velkého ji případně prendame ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ještě se nám to nenarodilo, ale začala jsem pomalu dumat nad autosedačkami pro mimi. Prosím o rady vás zkušených, protože na internetu se v tom nedá vyznatMáme s manželem dvě auta, která ekvivalentně střídáme, takže je pravděpodobnost neustálého přendavání autosedačky, obě auta využíváme stejně a chceme v obou autech naše mimi vozit. A teď jak na to: koupit dvě základny a jednu autosedačku? Navíc bych asi chtěla autosedačku/vajíčko, která bude součástí kočárku - máte s tím zkušenosti, pro a proti? Jsyem takový člověk, že mám všechno ráda kombinované a multifunkční, takže i tak přemýšlím o nákupech pro mimi, ale nejsem si jistá, zda jít stejnou cestou
S vajíčkem jsem jezdila převážně já a když bylo potřeba tak se přebrala základna. teď máme sedačky dvě stejné od zopa. Jednu má babička a tu druhou předáváme podle potřeby. Převážně je ale jen v jednom autě. Většinu věcí řeším já takže v mém. Druhé se používá málo, podle toho kdy, kam a na jak dlouho se jede. ( Špatně parkování)
Pokud bychom používali obě auta stejně měli bychom sedacku v obou autech.
Vajíčko se základnou bylo u mě v autě, manžel měl druhé starší vajíčko bez základny.
Sedačku 9-15kg máme 3× - já, manžel, prarodiče.
Sedačku 15-36kg máme 3×.
Přehazování a plánování nebylo fakt únosné…
Všichni vozí všechny děti.
Holky, diky moc za vsechny rady. A jeste doplnujici dotaz: co si myslite o znacce Cybex? Strasne se mi libi jejich kocarky, delaji prave i ty trojkombinace, a koukala jsem, ze maji ty jejich vajicka nejakou atestaci mebo co od ADAC, tak snad to shit vzhledem k cenam nebude…
nevim, poradte
Ahoj holky, ještě se nám to nenarodilo, ale začala jsem pomalu dumat nad autosedačkami pro mimi. Prosím o rady vás zkušených, protože na internetu se v tom nedá vyznat
Máme s manželem dvě auta, která ekvivalentně střídáme, takže je pravděpodobnost neustálého přendavání autosedačky, obě auta využíváme stejně a chceme v obou autech naše mimi vozit. A teď jak na to: koupit dvě základny a jednu autosedačku? Navíc bych asi chtěla autosedačku/vajíčko, která bude součástí kočárku - máte s tím zkušenosti, pro a proti? Jsyem takový člověk, že mám všechno ráda kombinované a multifunkční, takže i tak přemýšlím o nákupech pro mimi, ale nejsem si jistá, zda jít stejnou cestou