Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Buď klidná, každý má své dny. Já dnes měla něco podobného, po 4 měsících co jsem s malou z porodnice doma a hlavně po 14 dnech kdy jsem kvůli mrazům s malou pořád doma (krom toho že si sama zajdu na nákup či s košem
) na mě taky padla „depka“ jsem protivná a to ne jen na malou, ale i na partnera a také na sebe. Teď, když vidím malou jak vedle mě spokojeně spinká, tak bych si nejradějí nafackovala
tak se držme a buďme rádi za ty naše poklady, bez nich by život neměl smysl, tak je fajn se vzteknout, abychom si to uvědomily ![]()
![]()
emmula píše:
Buď klidná, každý má své dny. Já dnes měla něco podobného, po 4 měsících co jsem s malou z porodnice doma a hlavně po 14 dnech kdy jsem kvůli mrazům s malou pořád doma (krom toho že si sama zajdu na nákup či s košem) na mě taky padla „depka“ jsem protivná a to ne jen na malou, ale i na partnera a také na sebe. Teď, když vidím malou jak vedle mě spokojeně spinká, tak bych si nejradějí nafackovala
tak se držme a buďme rádi za ty naše poklady, bez nich by život neměl smysl, tak je fajn se vzteknout, abychom si to uvědomily
![]()
Presne tak ![]()
emmula píše:moje řeč,za těch pár dní doma co mrzne,tak mi to už taky leze na budku a občas se přistihnu že malou okřiknu jak kdyby jí už bylo 5 let a měla vědět co může a co ne,ale je jí jen 6 měsíců.Taky se hned zaratim a nadávám si za to,že tohle přeci nemůžu a hned ji pochovám a omluvím se
Buď klidná, každý má své dny. Já dnes měla něco podobného, po 4 měsících co jsem s malou z porodnice doma a hlavně po 14 dnech kdy jsem kvůli mrazům s malou pořád doma (krom toho že si sama zajdu na nákup či s košem) na mě taky padla „depka“ jsem protivná a to ne jen na malou, ale i na partnera a také na sebe. Teď, když vidím malou jak vedle mě spokojeně spinká, tak bych si nejradějí nafackovala
tak se držme a buďme rádi za ty naše poklady, bez nich by život neměl smysl, tak je fajn se vzteknout, abychom si to uvědomily
![]()
no a ještě jsem chtěla říct, že tak jak mi to opravdu leze krkem a to, že slyším od partnera, na co si pořád stěžuješ, nakrmíš a přebalíš malou, na chvilku si pohraješ a můžeš si lehnout jak malá usne…tak nevím kdo kolem dělá ten pořádek, vaření, mytí, chystání svačinek a večeří, do toho pračka ažehlení, prach a hygiéna sanitárních místnosti…no moje nervy a tak jsem si vyštěkala za to moje nic nedělání, abych se i já konečně dostala někam
tak si zajdem přes víkend na bowling, a v neděli sqvoš a sauna. hlídaní mám zajištěné, tak se těším. Jen se bojím o mojí pupeční šňůru k malé, asi si to moc neužiju, ale je třeba se trošku odfixovat, jednou to příjde i na celou noc a já se zblázním. Opravdu to chce někdy vypnout a alespoň 2 hodinky mít jen pro sebe ![]()
emmula píše:
no a ještě jsem chtěla říct, že tak jak mi to opravdu leze krkem a to, že slyším od partnera, na co si pořád stěžuješ, nakrmíš a přebalíš malou, na chvilku si pohraješ a můžeš si lehnout jak malá usne…tak nevím kdo kolem dělá ten pořádek, vaření, mytí, chystání svačinek a večeří, do toho pračka ažehlení, prach a hygiéna sanitárních místnosti…no moje nervy a tak jsem si vyštěkala za to moje nic nedělání, abych se i já konečně dostala někamtak si zajdem přes víkend na bowling, a v neděli sqvoš a sauna. hlídaní mám zajištěné, tak se těším. Jen se bojím o mojí pupeční šňůru k malé, asi si to moc neužiju, ale je třeba se trošku odfixovat, jednou to příjde i na celou noc a já se zblázním. Opravdu to chce někdy vypnout a alespoň 2 hodinky mít jen pro sebe
Jo, to mi taky chlap říká. Že jsem jen s malou, že uklizet nemusim atd.
Přitom je to dost makačka, vařit, uklid, .. (nestěžuju si) ale on si myslí že je to lehárko. Malá je zatím malá, abych ji nechávala hlídat, krom školy teda na 2 hodinky.
taky ji nebudu chtít jen tak dát na noc ![]()
Každý toho má někdy plné kecky,i ti nejlepší z nejlepších
.Možná je uplakaná že s tebe cítí nervozitu,ale stím pře státnicemi asi těžko něco uděláš.Děti mají strašný barometr na stres u rodičů a u mamiky obvzlášť.
nápodobně, dneska jsem na syna byla tak hnusná až se rozplakal !!!! jsem blbá,ale prostě mi ruplo v hlavě
![]()
jsem ráda, že v tom nejsem teda sama ![]()
Zítra (nejen) budu na to naše mrně hodná. ![]()
Mě tohle taky malá dělala - někdy kolem třetího nebo čtvrtého měsíce. Přišla šestá večer, kdy měla dostat mlíko. Vypila a totální řev. Taky klidně i dvě hodiny. Nešla vůbec uklidnit. Jediné, co pomáhalo, bylo vyrazit s kočárem. Usnula a spala skoro do devíti. Zpětně si myslím, že byla přetažená. Chtělo se jí spát, ale nějak to nešlo. A první den, kdy neřvala jsme byli na rehabilitaci. Ale ještě jsme necvičili vojtovku. Jen takové kolíbání z boku na bok.
hlavně bud v klidu ty.. u nás po příjezdu z porodnice mala 14dní každý den jen řavla a řvala ja jsem byla uplně v… měla jsem nervy řikala jsem si že jsem to dítě dostala za trest za všechno špatné co jsem v životě udělala
no a kolikrat jsem byla na ní i hnusna a pak mi to bylo taky lito..ted ji miluji na de všechno a když plače tak ji konejčím a to vždycky pomuže.. když jsem v pohodě já je i malá:) ![]()
Ahoj, zakládám diskuzi, abych se poptala, jestli to tak máte (měly jste). Mám výčitky. Je mi úplně líto malé, jak jsem dneska na ní byla hnusná.
Nějaký čas (poslední 3 týdny) prostě má jednou denně takový amok. Má hlad, ale když ji dám k prsu, rozeřve se, a řve a řve dokud neusne, pak se probudí, dělá jako by nic, usmívá se a pak teda i konečně pije. Dneska řvala 2 hodiny v kuse. (Jinak teda od narození byla moc hodné miminko a neplakala).
Čekají mě státnice a jsem ve stresu, takže dnešní řev mi na náladě moc nepřidal, jsem podrážděná a malá to asi poznala, jednou jsem ji i okřikla
. Teďka vedle spinká a mě je jí úplně líto.
Jak jsem ji uspávala, tak se na mě koukala, a já se jí musela omluvit

Musela jse se tu vypsat
jsem děsná (cholerička),ale to mě neomlouvá. Musim se naučit ovládat.