Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Inka85 kyčle máte v pořádku, naše malá nechtěla být zpočátku na bříšku, měla problémy s kyčlema. Dostala peřinku do 6.měsíců a pak bylo po problému ![]()
Naši řvali oba jak dva tuři. Vůbec na břichu nechtěli být. Položit na mě nehrozilo, příšerný řev. Bohužel na rehabce jsme skončili taky. Nějakou chvilku jsme cvičili vojtovku, pak se tak rozhejbali, že Ondřej už v 7 měsících stál. A to ve 3 ležel jak placka a hlava se mu zvednout nechtěla. Krom té vojtovky myslím že velice právě pomohlo nosit je na ruce obličejem dolů - říká se tomu myslím na tygříka. Líbilo se jim když museli pozorovat. To zvedali a čím byli starší tím zajímavější to pro ně bylo.
@Lusy23 kyčle mame v pořádku právě ale prý ochablé bříšní svalstvo..
@Inka85 píše:
Ahoj Holky, Naše malá nechce pást koníky, kdykoliv ji na břicho dám tak hysterický pláč..Jsou jí Tři měsíce a 11dnní. Je narozená v 36+6tt myslíte že ty Tři týdny tam hrají roli..Dr. nás poslala na rehabky..Cvičím sní i na baloně, koupila jsem i od lamaze otočnou zahrádku kde musí být na bříšku. Ale zatím žádná sláva..Má to někdo podobně? Zkušenosti ocením..
Moje holka to měla stejné, nesnášela být na břiše. Řvala jak tur. Nedávno jsme se o tom bavily, říkala, co se divíš, já nerada ležím na břiše dodnes, je mi to nepohodlné ![]()
Taky nas maly nechtel lezet na brisku a rval u toho. nekdo z maminek mi tady poradil zkusit nechat past koniky bez pleny..to nam taky trochu pomohlo, ale skoro ve 4.mesicich jsme museli zacit chodit na rehabky a cvicit vojtovku. Pravda, ze ta maleho rozhybala hodne. Cvicili jsme cca 3.mesice a Kubik se v 7,5 mesicich stavel kolem nabytku a ted v 10.mesicich se nam rozchodil sam..chce to cas a trpelivost.to cviceni je masakr, ale vysledek pak stoji za to. ![]()
Mě malá taky zhruba na těch 3 měsících na bříšku dělala scény..Teď jí je 5 měsíců a je při pasení koníčků v pohodě a vysmátá..
Třeba to chce jen čas aby si zvykla na tu pozici a snažení udržet hlavičku nahoře. ![]()
Moji dcerce se taky moc na brichu nelibilo, vzdy jen chvili a pak najednou v 5.mesici zlom a zacala past dlouho. S pasenim driv problémy neměla, holt jen nevydrzela na brichu a nudila se. Taky se to zlepšilo kdyz se naucila sama otacet.