Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě můžeš! Za dítě jsi zodpovědná ty jako zákonný zástupce a můžeš s ním odejít kdykoliv, není-li v přímém ohrožení života. Uděláš to jednoduše takhle ráno při vizitě:
Dobrý den, dcera je v pořádku? Žloutenka už je pod kontrolou?
Dr: Ano
Děkuji, v tom případě prosím o propouštěcí zprávu, po obědě odcházíme.
Dr: Ale neprospívá bla bla a nemáme hotový papíry bla bla…
Papíry jsou především pro vás, odejdeme klidně i bez nich, děkuji za poučení.
Ahojky, uplne te chapu taky nas drzrli se zloutenkou tyden v porodnici a byla jsem hotova brecela jsem, ze chci.domu dny neutikali no.proste hruza. Presne jak to mas ty , zloutenka se nam.lepsila ale zacali me strasit vahou, ze nepribira a ze nas stejne nepusti byla jsem zoufala, noc pred tim jsem kojila snad kazdou hodinu jen aby jsme pribrali a pustili nas domu . A vyslo to pribrali jsme sice jenom 5 dkg ale na pusteni do.u to stacilo. A vim, ze je to strasny, ale revrs bych takhle s malym miminkem urcite nepodepisovala, neboj zejtra domu urcite pujdete ![]()
@sladke-mameni píše:
Určitě můžeš! Za dítě jsi zodpovědná ty jako zákonný zástupce a můžeš s ním odejít kdykoliv, není-li v přímém ohrožení života. Uděláš to jednoduše takhle ráno při vizitě:Dobrý den, dcera je v pořádku? Žloutenka už je pod kontrolou?
Dr: Ano
Děkuji, v tom případě prosím o propouštěcí zprávu, po obědě odcházíme.
Dr: Ale neprospívá bla bla a nemáme hotový papíry bla bla…
Papíry jsou především pro vás, odejdeme klidně i bez nich, děkuji za poučení.
Ono asi taky bude dost záležet na váze dítěte … pokud má nějakou normální porodní váhu, tak by to být problém neměl. Nicméně pokud má nějakou nízkou váhu, tak by asi měla doktory poslechnout a ne reagovat podobně arogantně, jako jsi to tady vykreslila ty ![]()
Dobry vecer, pokud by se uz jednalo „jen“ o prospivani, tak urcite podepiste revers a jdete domu, nenechte se zastrasovat. Doma to bude OK (z vlastni zkusenosti to vim).
Já jsem takto byla v nemocnici s dcerou,které je dnes 10 let. Pozdní novorozenecka zloutenka a s ní souvisejici hemolyticka nemoc novorozence,může jít ruku v ruce scneprospivanim. Ja bych tam ještě den,dva zustala.. Ale k nam se tam chovali hezky,meli tam pro tyto pripady urcene pokoje s wc a sprchou primo na pokoji,jako nadstandard,ale zdarma,abych nemusela malou opoustet.A abychom byly v izolaci pred infekty. Noční sestricka mi malou krmila,abych se mezi odsavanim a prevarovanim mm taky trochu vyspala.Malá taky mela bolení a plakala.
Na rezim se vykasli,ten si zavedete doma.Zkus se dát do pohody,at je brzy líp
Nemají volny nadstandart?
@Taače jestli jde s váhou dolů, tak bych tam ještě vydržela. Pokud si ji drží, tak bych zítra promluvila s doktorem a trochu na něj zatlačila, ať vás pustí nebo řekne nějaký rozumný důvod, proč ne. Taky jsme byli v nemocnici déle, my kvůli špatnému držení teploty, ale když už dva dny byla teplota dobrá, tak jsem se doktora zeptala, proč nás nepustí domů. A pustil ![]()
Me malej z porodnici vubec nechtel pit,byla jsem z toho hotova ja i samozrejme i on(ale krmila jsem um),jen co jsme prisli dom,hned se rozjedl ale kazde mimi je jine a hlavne záezi kolik vazi a jestli nehubne
Při porodu měla 3.494g, při propuštění z porodnice 3.244 (nutno podotknout, že po přebalení a před jídlem) teď cca 3.360, stojí to, nestoupá ani neklesá.
Uvidím, jak dopadne ráno žloutenka a rozhodnu se. Nadstandart volný není
A chodit se sprchovat po každém použití wc je prostě nemožné, když mi do ní vrtají a ona se pak může uječet a poblinkat. A já se někdy musím zahojit. Doma mám chlapa, co může pohlídat, než se zas rozkojím dát UM a já se trochu dospat, tady už se sotva vleču, o tom, co za nemoci tu lítá, radši ani nepřemýšlím.
Děkuju za rady a zkušenosti, psychika dělá fakt hrozně moc, takže vím, že doma bude daleko líp…
Dost vás chápu, byli jsme v nemocnici jen 4 dny ale už mi z toho hrabalo. V noci jsem brečela jak želva, bylo mi smutno a nenávidím cizí místa. Z nemocnice jsem běžela v ponožkách a obula se až před budovou na svobodě.
Ten další den byl kvůli váze ale i kdyby nás tam chtěli kvůli malému držet déle, tak tam zůstanu. Podepsala jsem revers kvůli hojení u mě, malej už propouštěcí zprávu měl. Takže pokud jde o mimčo, tak bych dala na doktory. Sebe si na svědomí klidně vezmu ale malého bych jakkoliv neohrozila.
Co je nemozneho na tom se sprchovat po kazdem wc? Je to na 3 minuty. Jde o dite tak poslouchej doktory, nikdy nevis co se z toho vyklube a obvodak to poznat taky hned nemusi. Kvuli svymu komfortu proste pockej den, dva. Je to nemocnice, budou vas kontrolovat a budou se stridat smeny logicky
Podepis klidne revers. Ty nazory, ze mas zustat v nemocnici, protoze doktor rekl (na zaklade tabulek a bez znalosti psychiky tve i ditete, ktera je pro kojeni a prospivani stezejni), me fakt bavi. Ja se v porodnici malem psychicky zhroutila. Kdyby nas nakonec nepustili sami, manzel by nas bral domu taky na revers a pecoval o nas. Doma bych to mela mnohem lepsi, v porodnici jsem musela byt separovana od syna a pote ho po cisari nosit sama cele dny
(hlavne ze mi dali papir, ze nenosit vecj tezsi tri az ctyr kilogramu
)…
Ja nevim, proc je to tady podane jako zakopova valka. Preci se na propusteni muzes s lekari dohodnout, treba ti doporuci castejsi kontroly a prevazeni u pediatra. To neni mocensky boj. Nekdy se revers podepisuje jako formalita a rizika prakticky nejsou, jindy ano. Ta rizika neposoudis ty ani konzilizum matek z emimina, ale vysvetli ti je lekar.
Nakonec nás pustili hned ráno
Malá mě asi poslouchala, v noci jsem ji prosila, ať pije, a pila opravdu hodně. A vážení vyšlo krásně po jídle, pak se totálně po****… ![]()
Jsme doma a pije tu jak nikdy, já nestačím odsávat ![]()
@Micaella22
Na 3 minuty to opravdu nebylo, dopajdat na druhý konec chodby a pak se snažit to nechat uschnout…každopádně chci jen reagovat na vaši jedovatou poznámku o „mém komfortu“ - jedu z ambulance, 2 stehy mám zanícené, proto to tak bolelo, opravdu mi nešlo o pohodlí …
@Taače paráda, tak si s malou uzivejte domácí pohodu a pohodlí ![]()