Revers s miminkem

1805
26.12.18 21:42

Určitě můžeš! Za dítě jsi zodpovědná ty jako zákonný zástupce a můžeš s ním odejít kdykoliv, není-li v přímém ohrožení života. Uděláš to jednoduše takhle ráno při vizitě:

Dobrý den, dcera je v pořádku? Žloutenka už je pod kontrolou?
Dr: Ano
Děkuji, v tom případě prosím o propouštěcí zprávu, po obědě odcházíme.
Dr: Ale neprospívá bla bla a nemáme hotový papíry bla bla…
Papíry jsou především pro vás, odejdeme klidně i bez nich, děkuji za poučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11
26.12.18 21:45

Ahojky, uplne te chapu taky nas drzrli se zloutenkou tyden v porodnici a byla jsem hotova brecela jsem, ze chci.domu dny neutikali no.proste hruza. Presne jak to mas ty , zloutenka se nam.lepsila ale zacali me strasit vahou, ze nepribira a ze nas stejne nepusti byla jsem zoufala, noc pred tim jsem kojila snad kazdou hodinu jen aby jsme pribrali a pustili nas domu . A vyslo to pribrali jsme sice jenom 5 dkg ale na pusteni do.u to stacilo. A vim, ze je to strasny, ale revrs bych takhle s malym miminkem urcite nepodepisovala, neboj zejtra domu urcite pujdete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15512
@sladke-mameni píše:
Určitě můžeš! Za dítě jsi zodpovědná ty jako zákonný zástupce a můžeš s ním odejít kdykoliv, není-li v přímém ohrožení života. Uděláš to jednoduše takhle ráno při vizitě:Dobrý den, dcera je v pořádku? Žloutenka už je pod kontrolou?
Dr: Ano
Děkuji, v tom případě prosím o propouštěcí zprávu, po obědě odcházíme.
Dr: Ale neprospívá bla bla a nemáme hotový papíry bla bla…
Papíry jsou především pro vás, odejdeme klidně i bez nich, děkuji za poučení.

Ono asi taky bude dost záležet na váze dítěte … pokud má nějakou normální porodní váhu, tak by to být problém neměl. Nicméně pokud má nějakou nízkou váhu, tak by asi měla doktory poslechnout a ne reagovat podobně arogantně, jako jsi to tady vykreslila ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212

No ty kraso!!! To je fakt hustý!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.12.18 21:46

Dobry vecer, pokud by se uz jednalo „jen“ o prospivani, tak urcite podepiste revers a jdete domu, nenechte se zastrasovat. Doma to bude OK (z vlastni zkusenosti to vim).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.12.18 21:48

Já jsem takto byla v nemocnici s dcerou,které je dnes 10 let. Pozdní novorozenecka zloutenka a s ní souvisejici hemolyticka nemoc novorozence,může jít ruku v ruce scneprospivanim. Ja bych tam ještě den,dva zustala.. Ale k nam se tam chovali hezky,meli tam pro tyto pripady urcene pokoje s wc a sprchou primo na pokoji,jako nadstandard,ale zdarma,abych nemusela malou opoustet.A abychom byly v izolaci pred infekty. Noční sestricka mi malou krmila,abych se mezi odsavanim a prevarovanim mm taky trochu vyspala.Malá taky mela bolení a plakala.

Na rezim se vykasli,ten si zavedete doma.Zkus se dát do pohody,at je brzy líp :hug: Nemají volny nadstandart?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
26.12.18 22:03

@Taače jestli jde s váhou dolů, tak bych tam ještě vydržela. Pokud si ji drží, tak bych zítra promluvila s doktorem a trochu na něj zatlačila, ať vás pustí nebo řekne nějaký rozumný důvod, proč ne. Taky jsme byli v nemocnici déle, my kvůli špatnému držení teploty, ale když už dva dny byla teplota dobrá, tak jsem se doktora zeptala, proč nás nepustí domů. A pustil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.12.18 22:14

Me malej z porodnici vubec nechtel pit,byla jsem z toho hotova ja i samozrejme i on(ale krmila jsem um),jen co jsme prisli dom,hned se rozjedl ale kazde mimi je jine a hlavne záezi kolik vazi a jestli nehubne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
26.12.18 22:25

Při porodu měla 3.494g, při propuštění z porodnice 3.244 (nutno podotknout, že po přebalení a před jídlem) teď cca 3.360, stojí to, nestoupá ani neklesá.

Uvidím, jak dopadne ráno žloutenka a rozhodnu se. Nadstandart volný není :( A chodit se sprchovat po každém použití wc je prostě nemožné, když mi do ní vrtají a ona se pak může uječet a poblinkat. A já se někdy musím zahojit. Doma mám chlapa, co může pohlídat, než se zas rozkojím dát UM a já se trochu dospat, tady už se sotva vleču, o tom, co za nemoci tu lítá, radši ani nepřemýšlím.

Děkuju za rady a zkušenosti, psychika dělá fakt hrozně moc, takže vím, že doma bude daleko líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.18 22:26

Dost vás chápu, byli jsme v nemocnici jen 4 dny ale už mi z toho hrabalo. V noci jsem brečela jak želva, bylo mi smutno a nenávidím cizí místa. Z nemocnice jsem běžela v ponožkách a obula se až před budovou na svobodě. :mrgreen: Ten další den byl kvůli váze ale i kdyby nás tam chtěli kvůli malému držet déle, tak tam zůstanu. Podepsala jsem revers kvůli hojení u mě, malej už propouštěcí zprávu měl. Takže pokud jde o mimčo, tak bych dala na doktory. Sebe si na svědomí klidně vezmu ale malého bych jakkoliv neohrozila.

• Citovat
  • Upravit
3023
27.12.18 03:10

Co je nemozneho na tom se sprchovat po kazdem wc? Je to na 3 minuty. Jde o dite tak poslouchej doktory, nikdy nevis co se z toho vyklube a obvodak to poznat taky hned nemusi. Kvuli svymu komfortu proste pockej den, dva. Je to nemocnice, budou vas kontrolovat a budou se stridat smeny logicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
27.12.18 05:04

Podepis klidne revers. Ty nazory, ze mas zustat v nemocnici, protoze doktor rekl (na zaklade tabulek a bez znalosti psychiky tve i ditete, ktera je pro kojeni a prospivani stezejni), me fakt bavi. Ja se v porodnici malem psychicky zhroutila. Kdyby nas nakonec nepustili sami, manzel by nas bral domu taky na revers a pecoval o nas. Doma bych to mela mnohem lepsi, v porodnici jsem musela byt separovana od syna a pote ho po cisari nosit sama cele dny :roll: (hlavne ze mi dali papir, ze nenosit vecj tezsi tri az ctyr kilogramu :lol: )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.12.18 07:04

Ja nevim, proc je to tady podane jako zakopova valka. Preci se na propusteni muzes s lekari dohodnout, treba ti doporuci castejsi kontroly a prevazeni u pediatra. To neni mocensky boj. Nekdy se revers podepisuje jako formalita a rizika prakticky nejsou, jindy ano. Ta rizika neposoudis ty ani konzilizum matek z emimina, ale vysvetli ti je lekar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
29.12.18 07:52

Nakonec nás pustili hned ráno :) Malá mě asi poslouchala, v noci jsem ji prosila, ať pije, a pila opravdu hodně. A vážení vyšlo krásně po jídle, pak se totálně po****… :mrgreen:

Jsme doma a pije tu jak nikdy, já nestačím odsávat :palec:

@Micaella22
Na 3 minuty to opravdu nebylo, dopajdat na druhý konec chodby a pak se snažit to nechat uschnout…každopádně chci jen reagovat na vaši jedovatou poznámku o „mém komfortu“ - jedu z ambulance, 2 stehy mám zanícené, proto to tak bolelo, opravdu mi nešlo o pohodlí …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
29.12.18 08:20

@Taače paráda, tak si s malou uzivejte domácí pohodu a pohodlí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty