Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé holky chtěla bych se zeptat. dnes jsem byla na kontrole u svého Dr. nenašel srdeční akci a posla mě do podolí kde mi řekli že plod je ccA týden mrtvý, zítra ráno jdu na zákrok. Hrozně se bojím, jsem smutná a vynervovaná
můžete mi napsat holky vy co jste si tím prošli??? jsem na dně…
PROČ ZROVNA NÁM SE TO STALO ![]()
jejda oblacku tak to me strasne moc mrzi
![]()
Ja si tim prosla ve 12tt,miminko bylo nemocne a taky umrelo,revize probehla dobre a po sestinedeli jsme se pomilovali a vysledek vidis v metriku.
Neves hlavu,poplakej si a ver ze priste to urcite vyjde.Hlavne nad tim nepremyslej,protoze to k nicemu nevede.
Obláčku, uplně mě ta informace vyděsila. Ale kočičko neboj, pořádně se vybreč, vyvztekej a bude líp. Miminko bude později a zdravé. Bylo nemocné a lepší teď než třeba až by začalo kopat, víš?Moc mě to mrzí. Já jsem o mimi přišla dvakrát. Nejvíc mi pomohlo se pustit do něčeho jiného, zaměřit se na něco jiného a vybrečet se.
Oblacku, je mi to hrozně moc líto…
bohužel se tohle děje moc často…
Já jsem v roce 2006 v červnu prodělala také zamlklé těhotenství, na revizi jsem byla taktéž jako ty v 10tt a plod již byl prý přes týden bez srdeční akce…
Zákrok po fyzické stránce není bolestivý, je v celkové narkóze a když ti to udělají ráno, tak odpoledne jdeš domů. Já jsem dostala ještě antibiotika, nevím, jestli se dávají při revizi standartně. Mělo by se dodržet šestinedělí, tzn.bez sexu.
Všichni mi tehdy říkali, ať se nebojím, že se to prostě stává a že určitě budu mít ještě dětí, kolik budu chtít. Tehdy jsem byla nešťastná a takovéhle řeči nechtěla vůbec poslouchat, čas mi neutíkal, pořád jsem o tom musela přemýšlet.
A nakonec jsem si řekla, že příroda ví, co dělá a lepší, když mimi odejde samo takhle brzy než, aby miminko bylo třeba postižené… Prostě si na tom musíš najít něco, čím si to sama v sobě vysvětlíš.
Nevěřila jsem, že ještě někdy budu mít děti, bála jsem se, aby zákrok proběhl tak, abych další děti mít mohla a další a další obavy…
Na revizi jsem byla 14.6.2006 v 18:30 hod. První MS mi přišla po vyvolávačce až po sedmi týdnech od zákroku, další MS opět po vyvolávačce, rozházené cykly, tak i z toho jsem měla strach.
No a 25.12.2006 jsem v ruce držela opožděný dárek od ježíška v podobě // na testíku
Hned od začátku těhu jsem brala Duphaston na udržení. Opět byly problémy s určením staří těhotenství a srdíčko mi zjistili až v 10t.
Takže i já tobě přeji, ať tvůj příběh má happy end a za pár měsíců sem napíšeš, že jsi znovu těhotná a já ti už teď přeju, aby to další těhu vyšlo tak, jak má a na konci bylo zdravé miminko!!!
DRŽ SE!!!
obláčku, sakra, to mě mrzí, obzvlášť, když vím, jak dlouho jste se snažili! ![]()
drž se a věř, že se svého mimča v náručí taky dočkáš, jen ti osud háže klacky pod nohy ![]()
Ahoj obláčku,
moc mě mrzí, co se Ti stalo, ale zase se to povede a určitě s dobrým koncem!!!!
Já jsem musela jít ze stejného důvodu na revizi v 9tt, počkali jsme 4 měsíce a zkusili znovu, bohužel opět jsem musela na revizi a opět v 9tt
Pak jsme už počkali 6měsíců, meuzitím jsme s manželem prošli genetikou, imunologii a já cvičila mojžíšovou. Za 6měsíců jsme to zase zkusili a napoprvé to vyšlo. Když bylo Tomovi 13měsíců, tak jsme si řekli, že půjdeme do druhého, napoprvé se zase povedlo, bohužel v 5tt samovolný potrat, další měsíc jsme měli mít klid, ale nějak nám to ujelo a povedlo se a teď se nám narodil Adámek.
Byla jsem taky uplně na dně, pomohli kamarádi a hlavně manžel. Jo a zapomněla jsem říct, že se vše odehrávalo až po mých třicetinách.
Obláčku drž se, přeju Ti hodně síly a zkus to cvičení.
Vis co mi rekly sestricky a doktorka v nemocnici?Ze do roka a do dne me tam znovu chteji videt.
No na revizi jsem byla 5.6. a dcerka se mi narodila 7.6.
Opravdu se takove veci stavaji,neni nad cim premyslet-hlavne ne nad tim proc a proc me..proste se to stalo aby miminko uvolnilo cestu zdravemu ktere prijde po nem.
Poridila jsem si pejska,vubec nemyslela na to co se stalo a pejsek me tak zamestnal az jsem byla opet tehule.
Obláčku mrzí mě čím si procházíš,já si tím prošla min. týden.Byli jsme na screeningu ve 13tt cítila jsem se uplně v pohodě,břicho rostlo na utz bylo něco špatně
dr. se nezdálo srdíčko miminka,zkontroloval to tedy ještě spodem a bohužel už bylo mrtvé.Vlastně nám umřelo před očima.Byli jsme tam já,manžel i 2 letý syn.Byl to otřesný zážitek.NA revizi mě brali týž den.Dneska jsem byla na ko po revizi už jsem prý v pořádku.Naprosto vím jak se teď cítíš,ale věř mi bude lépe a lépe.Člověk to musí přijmout tak jak to přišlo a jít dál.Kdybys chtěla to semnou probrat nebo se na něco zeptat napiš SZ můžeme si o tom popovídat. Drž se!!!!
Obláčku ..chjooo ..tak to mě mrzí ..tebe jsem v téhle dizkuzi opravdu vidět nechtěla ..vím, čím vším už jsi si prošla ..drž se holka ..víc slov asi není třeba, ze své zkušenosti vím, že jsou zbytečná ..přeji aby se vyplnilo to, co psala Taminka
já si dala po 2 potratu dala 3 měsíce pauzu a pak 4 měsíc byly 2 //..vím, že to zní jak hrozně dlouhá doba ..taky se mi to tak zdálo ..ale …určitě bude líp ..odpočiň a naber síly na další boj …myslím na tebe kočko !!!!! ![]()
jj taky jsem se zaměstanala ..šla jsem do školy ..v září jsem nastupovala a v listopadu našla 2 //
ostatním přeji hodně sil a brzké 2 //
ahoj oblacku - je mi to líto, ta bolest se ti bude jeste vracet…:-( ja jsem tesne poté, když jsem zjistila že miminko nežije, nebo jsem přímo potratila, nemela nejmenší myslenku na další mimčo - bylo mi prostě strašně smutno po tom právě odešlem. třeba to máš podobně…
proč ti ale píšu - je to revize - asi logicky ses o téma potratu a revizí ještě nezajímala ,snad ti přijdou vhod nějaké info - když ne, prostě to přeskákej, volba je na tobě.
Preventivní revize jsou v ČR bohuzel zvykem - ne tak ve světě. v některých jiných státech se revize delají spíše vyjímečně a až při prvním náznaku problémů - tamní lékaři si totiž uvědomují, že revize nejsou bez rizika - zdejší zřejmě také , protože se ve své praxi setkávají s problémy, které vznikly díky ( nepotřebné) revizi. Ale prostě většina lékařů stejně na revizi každou ženu pošle.
Volba zda jít na revizi nebo ne je na tobě - nežiješ v policejním státě, a ani kdyby tě lékaři zastrašovali nebo na tebe křičeli, nejsi povinna podstoupit revizi - samovolný potrat je k tělu šetrnější, to je jednoznačné - i po něm je však pochopitelně třeba zajít k lékaři- na UTZ na kontrolu, zda je děloha prázdná. (kvůli riziku moly).
Sama jsem při posledních vou potratech na revizi nebyla- druhý byl rovneýž v 10tt, stejně jako u tebe. Mluvila jsem i s několika českými lékaři , kteří nejsou příznivci revizi, je také dobré si uvedomit, že v porodnicích se provádí hodně těchto zákroků a jsou nezanedbatelným příjmem).
prostě zvaž to.
vím, ze se o problému revizi více mluvi na Baby cafe - kdybys mela zajem a nenasla to sama, najduti odkazy, ale nechci se zatim vnucovat
pa
har
aho já jsem 3 měsíce po revizi ve 12tt. už se mi začínalo tvořit mlíko a rostlo bříško a až UZ odhalil že mimčo je skoro 4 týdny mrtvý. Šílenej šok
zatím se 2 měsíce snažíme a nepodařilo se, ale říkám si, že je to ještě moc brzy po potratu. Psi máme 3, koupila jsem si další zvířátka, našla si práci, začala cvičit, prostě jsem v jednom kole a i přesto se i teď najdou chvilky kdy jsem psychicky na dně a jen brečím. Tak nějak mám pocit, že mimčo nepřijde už nikdy.Vím že je to blbost a že určitě brzo se tomu zasměji s miminkem v náručí, ale myšlenkám neporučíš. Takže ti budu držet palce ať to trápení trvá co nejkratší dobu ![]()
Ahoj, taky jsem měla zamlklé těhu v 10 tt, loni v září, na screeningu zjistili, že mimi je už asi 3 týdny mrtvé… Na revizi jsem byla následující den, nebolí to, je to zákrok na 15 min v narkóze. Pak pár dní krvácíš, pak špiníš, další MS by měla přijít do 6 týdnů.
Od té doby se znovu snažíme, ale nic. Začala jsem chodit do CARu, taky mi čím dál tím víc připadá, že se dalšího těhu snad nedočkám…
Obláčku a Tracy moc měto mrzí.
Já potratila ve 12 týdnu.Měla jsem pocit že už nikdy nemužu bejt štastná,že dítě už nebude,měla jsem hruzné myšlenky.Pár měsícu jsem nevylezla z domu a pořád brečela.Když jsme se začli po 3 měsících znovu snažit už jsem na tom byla trochu lépe,když jsem našla // tak jsem měla opět strašný strach a výsledek viz metřík
.
Uvidíš že až budeš mít v náručí zdravé dítě na předchozí potrat budeš vzpomínat jen jak na špatný sen.Kdyby mi tohle před lety někdo řekl tak tomu neuvěřim,ale je to tak.
Příroda rozhodla proto že mimi nebylo zdravé a uvidíš-uvidíte že do roka budeš v porodnici.Všem držím palce
Holčiny, moc mě mrzí čím procházíte, držím vám palečky a nebojte, mimísci budou. Podařilo se teď, podaří se i za pár týdnů nebo měsíců a mimísky držet budete.
Ahoj, byla jsem na revizi asi 9tt a přesně dva roky nato se narodil Martin.
Vím, je to hrozná doba..možná to čekání na zákrok úplně nejhoršejší, ale prostě to tak mělo být.
Příroda je moudrá.
Drž se.
Janac
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.