Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,byla jsem taky po revizi a doktorka mi říkala,že MS by měla přijít 4-6týdnů po zákroku.Podbříšek mě taky bolel.Mě to přišlo začátkem 7 týdne.Zatím bych si nedělala starosti.Míša
Ahojky Já měla to stejný, taky bez problemu, bez krvácení. A bříško bolelo a bolelo i potom co jsem MS po 6 týdnech dostala. Prostě takovej divnej pocit tam mám do teď. DR. říkal, že je to normální a nemám se stresovat. Tak buď v poho. Byl to zákrok do těla a to vždycky nějakou chvíli trvá než se tělo dostane do pohody. Pa
Olinko neni zač. Přeju Ti ať se z toho co nejdřív dostaneš jak fyzicky, tak hlavně ten šrám na dušičce aby nebyl tak moc velkej. Pa
Ahojky vsem,pisi za mou kamaradku,ktera je par dni po revizi.Protoze nema jeste funkcni net,obracim se k vam ja.Myslite si,zda je mozne ovlivnit stresem vyvoj hned po oplozeni?Ona totiz otehotnela v dobe,kdy velmi tezce prozivala smrt v rodine…v dobe,kdy byl pohreb a tak a ona to velice spatne nesla.Myslite si,ze tento velky stres ze ztraty cloveka by mohl ovlivnit celkovy vyvoj vajicka a po te embrya?Potratila v 10tt.Diky za odpovedi-Katerina
Kateřino, možné to jistě je… ale duvody mohly byt pochopitelně i jiné. Bolest z potratu je velká a já jsem také hledala důvody, proč se moje miminko přestalo vyvíjet - dost často ale žádný racionální důvod člověk nenajde a ani lékaři ho neobjeví. Myslím na tvou kamarádku.
Ahoj, i já mohu se podělit se svouji zkušeností. Při těhotenství jsem měla občas malinké bolesti a tytéž po revizi, dostala jsem to 32.den po revizi. Takže to asi není problém. U mne je to velmi aktuální a do teď to bolí - jediné, co mi dává sílu je fakt, že snad v červnu můžu otěhotnět znovu a už se můžu těšit. A také pojedu ještě na dovču, kterou jsem neplánovala. Musíme v tom hledat jen to lepší. Možná to vypadá hodně optimisticky, ale když na to někdo naváže, rozbrečím se. Ale jinak než hledat pozitivní věci … jinak se z toho nedostamene!!!
![]()
Ahoj vsichni, jsem tu dnes uplne poprve.. V pondeli mi delali revizi po zamlklem tehotenstvi. Bylo to cele hrozne smutne, protoze se jednalo o uplne prvni tehotenstvi, ale pomalu se z toho s pritelem vzpamatovavame. Kdyz jsem si tu cetla ty pribehy ostatnich, uplne jsem se do toho vcitila a uvedomila si, ze v tom nejsem sama a ze nekomu se to stava i opakovane. Nicmene, chci se zeptat tech, ktere maji stejne zkusenosti, jak vypadal vas zivot potom? Po kolika dnech jste nastoupily do prace? A v cem bylo potreba se omezit? (myslim krome zakladnich pokynu od doktora jako je tampon, styk a koupani
) Jsem prvni den bez teplot a uz ani nekrvacim. Diky predem za vase rady a zkusenosti, krasne jarni dny, Majda.
Ahoj Magdi,le mi lito,že to postihlo i Tebe,ta „hnusna“udalost
.Ja jsem po revizi 14dnu přesně.,po samovolnem potratu v6tt.Do prace mě chce muj dr gynekolog poslat už od 1.5.Ale ja s nim nesouhlasim,zda se mi to brzy,nosim v praci těžke baliky.Tak jsem domluvena s obvodačkou,že mi neschopenku obnovi.Ja jsem tyden opravdu šetřila i s uklidem.Dr mi před tydnem řekl,že mam dělohu zahojenou,tak jsme včera pomalu skusili sex(samozdřejme s preservativem).Nevim co Ti řekl dr,ale většinou řikaji za 3měsice se začit snažit znovu.Ja teda čekam na 1ms a začnem znova.Pry hned po potratu(šestineděli)je to rychlejši otěhotnět.A ms by měly přijit pry 4-6tydnu po revizi.A jinak mi hodně poradily holky na těchto strankach,mrkni se na-Jak postupovat po potratu.A když něco klidně se ptej,některa Ti poradime.Drž se.
Ahoj holky, jsem tu taky poprvé… já jsem byla na revizy 21.5.2008, takže jsem teď 18. den po zákroku, bylo to první těhotenství a miminko se v 7+2 tt přestalo vyvíjet, začala jsem krvácet na na UTZ pan doktor již nenašel bijící srdíčko. Byla jsem z toho špatná a hrozně jsem to obrečela. Jediný, čím jsem se uklidňovala bylo to, že to miminko bylo špatné a nemocné a že to tak příroda chtěla a možná je to tak dobře, teď se sice trápím a dávám si to za vinu, ale kdyby se miminko narodilo třeba postižené nebo nedej Bože by pár dní po porodu zemřelo, bylo by to tisíckrát horší. Jinak po revizi jsem krvácela slabounce jen ten den revize a pak jsem asi 3 dny velice slabounce špinila, tak 1 - 2 kapky a tím to skončilo. Před těhotenstvím jsem měla 2× problém s menstruací, vůbec mi nepřišla a musel mi ji pan doktor vyvolat, tak jsem zvědavá, jestli teďka přijde, za jak dlouho a zda bude chodit pravidelně. Jinak co se týče sexu, tak vy jste se již milovali i před skončením šestinedělí??? Pá Maci
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Dobry den vsem,tento patek budu mesic od revize ( 12tt),po zakroku jsem nekrvacela,teploty zadne…byla jsem uplne bez probelmu.Je to asi 10 dni co me poboliva podbrisek,jako kdybych mela dostat menzes.Ten ovsem jeste neprisel.Tak ted nevim,jestli utikat k Dr nebo vyckat,az ta cervena potvurka prijde.Bojim se,abych neco nezanedbala,ale zase nechci hned letet k Dr,neni z tech,co dokazi pochopit zensky starosti.Mela jste nektera takove pobolivani po revizi?Dekuji vsem za odpovedi,Olina