Revize dělohy

4243
21.3.08 22:37

Revize dělohy

Ahoj holky, chtěla bych si s někým popovídat, kdo zrovna prožívá problémy po revizi. Mám psychycké problémy - po zákorku jsem měla jen nepatrné bolesti, ani ne silné krvácení. Šlo to hrozně rychle - ve středu lékař řekl, že to roste pomalu, že musím hned do nemocnice (za 2týdny dítě vyrostlo o týden), mám pocit, že jsem to zabila, že jsme tomu měli dát šanci, protože hormony nabývaly, nekrvácela jsem, nic mne nebolelo. Teď mne bolí u srdce. Mám strach, že se to bude opakovat. Kdy znovu počít? Jak se chránit? Nechci brát hormony na tu chvilku, nevím, zda kondom, nebo počítat dny ovulace (otěhotněla jsem hned na první pokus, takže si musím dát pozor). Nikdy jsem neměla problémy, MS pravidelná skoro na hodinu, o to to byla větší rána. Kdo jste s tím prošly, otěhotněly jste pak bez problémů a bylo to ok, nebo mám velkou pravděpodobnost na opakování nebo je to jen náhodné? Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1782
21.3.08 22:47

Ahojky osmanko,
moc mě mrzí, že jsi tím musela projít. než se začneš snažit o další miminko, musíš se dát trošku dohromady. ta bolest je hrozná, ale časem se hrany lehce zbrousí. Ale zapomenout se nedá. Já přišla o miminko 2 dny po vánocích. pokud máš chuť si pokecat tak můžeš napsat do -jak postupovat po potratu.
Kdy se snažit o další miminko? Názory se různí. někteří dr. říkají, že až po půl roce, někteří že se má čekat jen 3 měsíce. A někdo říká, že se má snažit hned. je to však jen a jen na tobě.
Můj názor je, že se má čekat jednu menzes po revizi a další ještě pročišťující.

Doufám, že se dáš velmi brzy dohromady. Každopádně neztrácej naději. Musíš bojovat
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
22.3.08 07:46

Ahoj Osmanko, mrzí mě, co se stalo:-( No, ale snad se brzo zadaří a bude další a zdravé mimi. Po revizi by se mělo dodržet 6nedělí, a pak tak 2 měs nechat tělo vydechnout. Ustálit hormony. Bašti kyselinu listovou, kup si Mamavit, nebo jiné vitamíny pro plánování těhu a začni je brát hned, aby si tělo udělalo dostatečnou zásobu na budoucího mimíska. Držím palečky, ať se brzo dozvíme, že se zas nějaký tvoreček klube!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
22.3.08 10:53

Moc děkuju za podporu, vitamíny hned zakoupím. Kys.listovou užívám už od ledna, kdy jsme začali mimčo plánovat, hned se to podařilo, vlastně jsem skončila ve čtvrtek před revizí. Dobrý je, jak se tu píše, že stačé počkat 2-3měsíce. V nemocnici sestra říkala počkat minimálně půl roku až rok, což mi připadalo hodně, protože si říkám, že tělo si řekně, kdy je připraveno. Snad to už dopadne lépe. Prý to byl problém hned při početí. Pevně doufám, že tedy nemám sklon k potratům, když to tělo nevyloučilo i když se to nevyvíjelo dle norem. Vidím v tom pozitivní věc - že nemám problém s otěhotněním (doufám) a že asi nemám problém s potrácením (snad). RH faktor mám pozitivní, takže to tím prý být nemohlo. Nicméně - komu se podaří v měsíci, kdy Vás povýší otěhotnět? Tak budu chvilku šéfovat! Hledám si v tom pozitivní věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
22.3.08 11:26

Osmanko, oni vždy doporučují delší dobu. Kámoška potratila v listopadu a v lednu otěhotněla( mezit tím pila kontryhelový čaj a brala vit) . A v pohodě. Čekáme to stejně:-) Tak buď v klidu, tělu dopřávej hodně vitamínů, odpočinku, relaxace. A uvidíš, že se brzo zadaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.3.08 15:25

ahojky Osmanko.Mrzí mě co tě potkalo.Já měla zamlklé těhu ve 12 týdnu.pocity nemusim popisovat.Počkala jsem na 3 MS a začli jsme se snažit i když dr doporučoval aspon pul roku počkat.Neposlechla jsem.nakonec jsem otěhotněla po 3 měsících snažení,takže pul roku od potratu.myslim že pokud tělo nebude připravený,tak neotěhotníš.Počkala bych na 2-3 Ms,ale duležitý je mít to srovnaný v hlavě a bejt relativně v pohodě.
podruhé se povedlo a tobě moc držim palce aby jsi to měla také tak :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.3.08 20:35

Ahojky,ja jsem tyden od revize.Otehotnela jsem v lednu,na prvni pokus,vse bylo ok,zadne trable…Diagnoza-zamlkle tehu ve 12 tt.Mam doma jedno ditko,takze mi moc pomaha,ale take si rikam,proc…bez HA jsem byla od zari,brala vsechny tehu vitaminy…a stejne to dopadlo spatne.Nyni jsem docela dobra,nekrvacim,jen mam porad zvysen.teplotu.Uvidim,jak dorazi menzes a jak se budu citit na druhe tehu.Muj Dr zase rika,ze po 6 ti nedeli je klidne moznost dalsiho snazeni…kdyz je telo v pohode,sliznice narostla a hlavne,telo je jeste plne tehu hormonu!!!! Hodne stesti a brzke tehu!!!!

• Citovat
  • Upravit
4243
24.3.08 11:31

Děkuju za podboru.

Anonymní: To jsme na to m byli skoro stejně, taky jsem otěh. hned - a to v lednu. Problém je v tom, že kdybych měla už jdeno dítě, tak si říkám, že jsem asi v pořádku, ale takhle nevím, zda ho někdy budu moci mít.

Ten kontryhelový čaj se kupuje v lékárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
28.3.08 15:14

Ahoj holky,
minulý týden jsem se ještě radovala, že jsem těhotná, ale začala jsem krvácet, tak jsem hned běžela k dr. Ta mi řekla, že podle ms je to 9tt, ale podle utz to vypadá spíš tak na 6tt. A že prý vidí 2 žloutkové váčky.. krvácení prý může být z toho, že se jeden potrácí. Dostala jsem na udržení utrogestan a ascorutin. Jenže když jsem dneska byla znovu na utz, tak dr. už nic v děloze neviděla.. A to jsem si říkala, hurá, od minulé středy nekrvácím, nic mě nebolí, tak se mimi asi drží..
Dr. mi řekla, že mimi mohlo odejít s krvácením, ale že musím ještě na odběry na hcG a že kdyby bylo vysoké, tak bych musela na revizi..
Proto se vás chci zeptat, jak to probíhá, jak dlouho bych byla v nemocnici… abych kdyžtak byla připravená.
A je možný, že už vše odešlo minulý týden? Krvácela jsem vlastně jen dva dny, předtím a potom byly dva dny špinění.
Z nemocnic mám hrůzu, tak se modlím, aby už vše bylo v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8448
28.3.08 16:02

Misuno, mrzí mě co tě potkalo, ale revize se neboj. je to pod slabší narkozou, celý zákrok trvá asi 20minut a budíš se do hodiny po uspání, někde budí hned na sále po zákroku.
No a s pobytem v nemocnici to je taky jak kde, ale většinou se pouští ten den odpoledne domů. Někde nechávají přes noc.

Přeju ti pevné nervy a srdíčko. Příště to už vyjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
1.4.08 12:05

Holky, moc mě mrzí, co vás potkalo..
Já přišla o mimi v 11 tt .. na začátku loňského roku.. snažit jsme se začali v květnu a otěhotněla jsem na konci srpna..
A teď mám v bříšku drobečka.. který mě pořád okopává.. a moc se na něj těším!

Misuno.. jak píše Kikijka.. neměj z revize strach.. uspí tě a po probuzení tě možná bude bolet bříško jako při silnější menstruaci, ale brzo to přejde.. Mně pustili domů druhý den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
2.4.08 22:48

Tak jsem nakonec na revizi nemusela. Sice jsem začala krvácet hned jak jsem vy:,–(ila utrogestan, tak jsem jela do nemocnice, ale doktor říkal, že nevidí žádné zbytky plodu. Tak mi dal na vybranou - buď revizi hned nebo ještě počkat a nechat zbytek volně odtéct jako při menstr. Vybrala jsem to druhé a v pondělí mi to potvrdila i doktorka. Že prý podle hodnot hCG by to taky nechala volně odejít…
Zatím to vypadá vše dobře, už spíš jen špiním, tak snad bude vše už v pořádku a budeme se moci zase třeba v létě začít snažit :-))
Díky za uklidnění, holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
6.4.08 16:58

Revize jsem se taky bála, ale fakt to nic není - uspí Vás - šla jsem na sál ve 14h a ve 14,20 už byla na pokoji a odešla jsem jim z lůžka do postele. Měla jsem ležet, ale i zvládla jsem se převléknout do svého - téměř hned, bolest břicha byla (mívám bolestivou MS), byla ale menší než při MS a ještě k tomu fakt jen hodinku. Po 2h jsem už směla jíst a pít (to je asi nejhorší, když Vám zakážou od 12h od noci nepít a nejíst- šla jsem na zákrok až ve 14h a povolili mi pít až v 16,30) a chodit, šla jsem bez problémů, žádné bolesti, motání hlavy - to bylo kolem 17h a v 19,30 po návštěvě lékaře jsem šla domů. Byla jsem v nemocnici od 8hráno. Dostala prášek na uklidnění, takže jsem před zákrokem se i vyspala. Zákrok fakt nic není, nejhorší je psychycký problém z potratu. Takže se holky nebojte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.6.08 16:30

Ahojky já jsem po revizi asi 14 dní. Jednalo se o zamlký - nevypuzený potrat v 7+2 tt, kdy se miminko přestalo vyvíjet na UTZ už nebyla vidět srdeční akce, byla jsem z toho strašně špatná. Revizi mi udělali hned následující den kolem 10 hod ráno a v 10,20 hod mě už budili a byla jsem na pokoji, asi 2 hod jsem nemohla vstávat, pak mě poslali na WC - na malou a pak už jsem normálně chodila na jídlo, do sprch a všude. Po revizi jsem měla bolesti břicha, tak mi dala sestřička čípek do konečníku, který okamžitě zabral a pak už to bylo v pohodě, jen ta psychika - už nikdy bych to nechtěla zažít. Jinak jsem krvácela jen ten den revize a následující asi 3 dny, jen velice slabounlince, sem tam kapička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1373
6.4.11 20:08

ahojky Osmanko :mavam: ,taky mám po revizi dělohy, v listopadu lonského roku. Dost mě to sebralo, nebot jsem nikdy neměla žádné problémy. Po revizi jsem dostala ještě zánět dělohy, tak mi nasadili antibiotika. MS přišla přesně po 28 dnech, sice silnější a delší. Hned na to jsme se s manželem začali snažit a snažíme se od prosince do ted. Zatím stále nic. Doktorka říkala, že je vše v pořádku, že se tělo řádně vyčistilo a od března si mám počítat ovu, měřit bazální teplotu a vše značit do kalendáře. Pokud se nezadaří do třech měsíců, tak to začne řešit.Od té revize se mi taky úplně ztratily předmenstruační příznaky. žádné bolestivé prsa,bolesti vaječníků atd. Teprve tento měsíc - v dubnu se mi projevily tyto příznaky. Já to však přisoudila oplodnění vajíčka. Ale ta mrška v podobě MS přišla. Doufám, že se tento měsíc zadaří a uvidím ty dvě vytoužené //. Myslím si, že snažit se můžeme o mimčo hned po první MS po revizi.Do prvních třech měsíců se někomu zadaří, jinakému do půl roku. Já s manželem jsme spíše ta druhá varianta. Je mi už přes třicet, manželovi skoro čtyřicet, může i věk hrát svoji roli.Uvidíme, pokud vše probíhá bez problémů, tak se určitě brzy zadaří :lol: držím nám všem všechny palce a těším se na další příspěvky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty