Revize dělohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
AnettD
2.4.12 12:04

Holky tak už jsem po té revizi, vše proběhlo v pořádku a díky vám jsem byla i klidná :) děkuju moc za podporu. Cítím se dobře, hlavně, že je to už za mnou. Nebudu to vzdávat, snad se nám brzy zase zadaří a bude to s lepším koncem :D Ještě jednou moc děkuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
4969
2.4.12 15:59

@AnettD Jsem ráda, že jsi v pořádku, ale ještě odpočívej a uvidíš, že bude líp a líp.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
6.5.12 17:57

Ahoj, ve čtvrtek jsem byla na revizi dělohy po zamlklém těhotenství. Po fyzické stránce jsem to zvládla v pohodě, odcházela jsem domů v pátek ráno, téměř bez krvácení a úplně bez bolestí. Hned po příjezdu domů jsem začala krvácet o něco víc (nijak extrémně moc, méně než při MS a hlavně po wc), to trvá doteď. Ale včera odpo mě už trochu pobolívalo břicho, v noci o něco víc, dnes dopo lepší, ale teď odpoledne zase horší. Bolest je to podobná jako před rezvizí, kdy jsem ji přičítala zvětšování dělohy (navíc mi tlačila na endometriozu). Vždycky chvilková jakoby křeč, na pár vteři povolí, pak se zase vrátí, takhle několikrát za sebou a třeba za půl hodiny zase. Dá se to vydržet, není to vyloženě akutní bolest, ale nepříjemné to je dost. Navíc jsem zvyklá na velké bolesti při MS, tak se mi špatně posuzuje intenzita boleseti.
Měla jste to tak některá také? Je to normální? Nebo se mám bát, že je něco špatně? Doktorka v nemocnici naznačovala, že bych už měla být bez krvácení a bez bolesti, ale mě to zase přijde normální, že se s tím musí tělo nějak srovnat :nevim: poraďte prosím…Nechci něco zanedbat a zároveň se nechci hnát zbytečně do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
6.5.12 18:57

@bisonka Těžko říct… Křeče můžou znamenat, že tam něco zůstalo a nebo infekci a může to vést až k zánětu dělohy (dost velká komplikace). Malé bolesti jsou normální (přecijen ti tam prostě ostrým nástrojem vyškrábli celou sliznici…). Krvácení menší než při MS je normální a mělo by se snižovat. Když bude úplně v klidu, tak podle mě budeš pozorovat, že krvácení je výrazně menší, než když klid dodržovat nebudeš. (tzn. po nějaké námaze se ti to krvácení zhorší..) Důležité je nemít teplotu - jakmile budeš mít teplotu, může to znamenat zánět. Další dobrej indikátor je, že to co z tebe teče by mělo být bez zápachu (samozřejmě kromě pachu krve třebas), protože v opačném případě to může být nějaká infekce.
A neměla bys cítit tlak na spodek, to mi řikala doktorka, nevim proč.

Jinak ten typ bolesti mi taky přišel stejný jako při roztahování dělohy (ona ta děloha pracuje a stahuje se), ale mně to bolelo spíš málo. Taky záleží na člověku, každý má jiný práh bolesti.

Být tebou, tak bych zkusila doopravdy odpočívat (jeden den třeba ležet) a pokud krvácení bude ustávat a bolest se zmenší, tak bych neplašila. Pokud to nepomůže nebo budeš mít teplotu, tak bych šla k doktorovi. Raděj zbytečně než pozdě…v tomhle případě to platí dvojnásob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
7.5.12 14:46

mapag Děkuji moc za podrobnou odpověď, večer jsem se už bohužel nedostala k odepsání.
Večer a v noci jsem začala o dost víc krvácet a břicho bolelo častěji a častěji, pak už skoro neustále. Tak jsem se ráno raději vypravila do Motola a prý je snad vše ok. Mě to nejdřív dost vyděsilo, protože mě doktora při propouštění vůbec neupozornila na to, že by krvácení mohlo ještě přijít, naopak říkala - už nekrvácíte, tak to už by mělo být ok, kdyby se to rozjelo, přijďte. Ale ten doktor ráno mi řekl, že se krvácení může zhoršit právě 4. až 6. den po revizi a většinou je všechno v pořádku. V děloze ještě viděl nějaký zbytky krve, ale snad to prý odkrvácí samo, dostala jsem na to ještě injekci a pokud by to do konce týden nebylo dobré, tak mam přijít. A ještě mi vzal krev na zjištění zánětu a hcg. Jo a bolest opravdu z důvodu zatahování dělohy.
Tak to už jen info pro ostatní, kdyby měl někdo podobný problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
7.5.12 14:59

@bisonka Super, tak držím palce ať jsi brzy OK ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KajdaK
4.6.12 20:35

Dobrý den,
i já bych se chtěla svěřit se svou zkušeností. V 8.týdnu jsem šla na svojí první návštěvu do poradny na gynekologii. Místo těhotenské průkazu jsem však dostala smutnou zprávu…,,Miminko se nevyvíjí tak jak by mělo" znělo od paní doktorky. ,,Za týden přijďte na kontrolu a uvidíme". Bohužel ještě ten den jsem začla špinit a později i krvácet. O 2 později kdy krvácení bylo čím dál tím silnější jsem začla mít i bolesti v podbříšku. Ještě večer jsme jeli na ambulanci a v noci prodělala revizi dělohy. Těhotenství bylo plánované a na miminko jsme se s manželem nesmírně těšili. Takže nemusím asi psát jak takhle událost semnou zatřásla. Bolí to a nikdy se takhle rána nezahojí. Ale musím říct že mi ,,pomohlo" a dodalo sílu si přečíst příspěvky od žen, které si tímto prošli. Přeji všem ať každý příběh, který nezačal hezky, skončí jednou happy endem. Snad i ten můj.

• Citovat
  • Upravit
1952
12.6.12 19:09

Ahoj všem, tak dnes jsem od svého dr taky zjistila, že mimi nemá srdíčko a nevyvýjí se. Zítra musím ještě na utz a budeme se domlouvat na revizi. už mám doma skoro 2letýho prcka tak musím být silná. Jen doufám, že to proběhne v pořádku a budeme se moct brzo snažit znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.6.12 22:22
@cleaaa píše:
Ahoj všem, tak dnes jsem od svého dr taky zjistila, že mimi nemá srdíčko a nevyvýjí se. Zítra musím ještě na utz a budeme se domlouvat na revizi. už mám doma skoro 2letýho prcka tak musím být silná. Jen doufám, že to proběhne v pořádku a budeme se moct brzo snažit znovu.

Cleooo,
jak to dopadlo, byla jsi na té revizi? Snad je možné dát ještě miminku šanci? Já bych s tím tak nespěchala, třeba jen špatně odhadli stáří plodu. Srdíčko se může objevit později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
22.6.12 07:30

@MartinaIrena
ahoj, jj byla jsem na revizi před týdnem. Miminko bylo o dost mladší nevyvýjelo se a hlavně srdíčko už bylo a najednou přestalo být. Takže tak, a v noci před revizí se rozjel už i samovolný potrat. Byla to noc plná příšerné bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.6.12 17:31

Tak to mě opravdu mrzí. Hlavně, aby ses teď dala do pořádku a mohla začít zkoušet dál.
Já ze své zkušenosti mám pozitivní výsledky s cvičením jogy nebo cviky podle Mojžíšové (tento typ cvičení dá do správné polohy dělohu), baštím kys. listovou a těhu vitamíny přestala jsem pít kafe, jíst uzeniny a veškeré sladkosti a světe div se, otěhotněla jsem hned dva měsíce po sobě. Sice to první skončilo SP, ale šance se výrazně zvýšily! Myslím, že zdravý životní styl JE DŮLEŽITÝ.
A to píšu i pro ostatní maminky, moc Vám VŠEM přeju, abyste se dočkaly krásných zdravých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
9.7.12 23:34

Zdravím děvčata. Přidala jsem se s dovolením k Vám. Dnes je to 20 dní co jsem podstoupila revizi dělohy, jelikož kulihráškovi přestalo ve 12tt bít srdíčko :( Byl to pro mne zatím asi nejhorší den v mém životě. Když mi to pani doktorka oznámila, měla jsem problém to vůbec oznámit příteli. Jenom jsem brečela, brečela i v nemocnici - asi byla chyba, že jsem si k prckovi udělala tak brzo velký pouto. Dnes už se cítím dobře jak zdravotně, tak i psychicky. S přítelem jsme si řekli, že nebudeme brečet. Tím by to pro nás bylo jenom horší. A tak se snažíme na to nemyslet, ale myslet jen na to hezké. Teď ještě mám 6-ti nedělí. Počkáme až se dostaví červená potvora a pak se chceme hned pokusit o mimi:) Někteří nám říkají, že jsme blázni.. ale my si myslíme, že když tělo bude připraveno tak to půjde, když ne tak nepůjde :)

Otázka: když vás gynekolog poslal do nemocnice na revizi, dělali Vám tam kontrolní UTZ aby se ujistili, že miminko opravdu nežije??? Mě dělali pouze kontrolu a UTZ NE!!! A až teď když jsem schopná o tom přemýšlet a mluvit mě to docela překvapilo, protože co když žilo a oni ho zabili?!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KajdaK
10.7.12 20:53

Ahoj CrazyDuck85. Velice s tebou soucitím a moc mě mrzí co tě potkalo. I já jsem si tím prošla, příští týden mi končí šestinedělí. Líbí se mi tvůj přístup i to že nepřestáváš bojovat. Držím palečky ať to vyjde!!

Jinak co se týče v nemocnici, mě udělali také pouze kontrolu. Ale bohužel jsem už hodně krvácela a tak to pak šlo ráz na ráz.

• Citovat
  • Upravit
118
10.7.12 23:05

Kajdak, děkuji. Já byla dneska na kontrole a pani doktorka mi řekla, že je vše v nejlepším pořádku, takže můžeme spolu pomalu zažít pomalu spát a po první, druhé proběhlé MS se můžeme snažit… takže mi hodila do života takovou jiskru, kterou jsem už potřebovala. A cestou domu jsem prostě neodolala a zastavila se v H&M a budoucímu prckovi koupila obleček :))

Teď už snad bude vše zase dobré. 1.8. nastupuji zpátky do práce, tak jsem zvědavá.. jak dlouho tam budu :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
10.7.12 23:18

@CrazyDuck85 hlavně nemysli co kdyby. Ve 12tt má miminko skoro 6cm takže kdyby bylo vše ok tak Tě doktorka nikam neposílá a srdeční akci by viděla hned. já už v 8tt krásně poznala jak tluče srdíčko. začněte se snažit hned jak se na to budete cítit, pokud tělo nebude připravené tak miminko nepřijme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty