Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky, jsem delší dobu po revizi,stále se nedaři
užívám GS MAMAVIT vitamíny.Asi si ještě koupím ten kontryhelový čaj. Někde jsem také četla o Sarapisu, že berou holky na úpravu MS a také na opolodnění.Nevím, zda je to pravda.Třeba máte některá zkušenost.
Ahoj holky,taky jsem se už těšila na mimi těšila,když mi vyšel test a já si spočetla že jsem v 7tt,volala jsem hned dr. a druhý den jsem začala špinit
dr. mi rovnou vystavil neschopenku nasadil utragestan a za tyden na kontrolu,to už mimi nebylo srdíčko, v 8tt jsem byla na revizi dělohy,jsem moc zklamaná a jsem zvědavá kdy dostanu MS.
AHoj Paji
MS se dostaví do 6 tádnů od revize dělohy.Já ji dostala 5 týden po revizi a byla vcelku hodně silná a dlouhá. tak 7 dní. Potom jsem měla MS úplně přesně, každý měsíc co 28 dní. Nyní jsem 5 měsíc po revizi. Jediné, co mě zatazilo po té revizi, že v době týden před MS jsem neměla žádné bolesti vaječníků, nebo třeba že mě bolely prsa, takové to předmenstruační znamení. Dříve jsem to běžně měla. Doktor říkala, že tělo není ještě hormonálně nastartované. Musím prý počkat. Teprve 5 měsíc po revizi jsem začla mít týden před MS tlaky v prsou a cítila jsem vaječníky. Tak jsem ráda, jako blecha, že se to už snad vrátilo do normálního stavu. Snažíme se o mimi hned od ledna (slyšeli jsme,že je tělo vyčištěno a že se může hned zadařit, ale stále nic).
taky si už druhý měsíc měřím bazální teplotu, abych zjistila,zda mám OVU.po té revizi jsem ji zřejmě neměla. Jinak je už vše, jak má být. Vůbec se neboj, tělo se dá samo do pořádku a jak se budeš cítit fyzicky i psychicky dobře, otěhotníš znovu
Moc Ti rozumím, já se tím potratem trápila snad 3 měsíce. Ještě ted jsem stále na neschopence. Nastaly u mne další zdravotní komplikace, které potřebují klid a pohodu doma. Budu Ti držet všechny palce, aby se ti MS dostavila v termínu a aby vše probíhalo, jak má
určitě napiš, jak se cítíš, jak se máš, co je u tebe nového atd. ![]()
Ahojky,
cítím se už trošku líp,dokonce vůbec nešpiním,mám jen výtok,toho se trošku bojím asi před 5 lety jsem měla hodně problémy s mikozou a vlastně s ní bojuji pořád,hned jak se v létě zpotím,hledám možnost,kde se vysprchovat a nebo alespon převléct,pak mám od mikozy klídek. A ted se modlím, aby mi ten výtok nějakou mikozu nepřinesl. Zatím jsem doma na neschopence. Před HA jsem měla bolestivou MS a po vysazení uplný klídek,no uvidíme co bude tědka. Zatím se mějte ![]()
Ahoj holky, já se právě dneska vrátila z nemocnice, včera mi také dělali revizi (5tt). Pocity jsem měla úplně stejné jako vy, beru to však jako špatnou životní zkušenost, stalo se, nejde s tím hnout, ale také to není nic, co by se nedalo napravit, jak tu na různých diskuzích čtu. Jen taková malá životní prohra, ostatním přeju pevnou vůli zkoušet to dál a věřit, že se to povede a pak to chce mít vedle sebe i chlapa, který Vás dovede podpořit a toho já naštěstí mám. Jediné, co mě hodně překvapilo, že ten den nás tam na stejný zákrok bylo 7, což je, alespon pro me, dost vysoké číslo
. (na druhou stranu trochu sobecká útěcha, že v tom nejsem sama, přiznávám). Holky hlavu vzhůru a nevzdávejte to!!!
Ahojky,taky to beru jako špatnou životní zkušenost,ale pořád na to myslím,možná je to asi taky podpořeno tím,že dva dni po revizi jsem se dozvěděla,že kamarádka je těhotná a má termím porodu pomalu stejný jako bych měla já … tak se mi to pořád připomíná a mrzí … těd čekám na MS,snad brzy dorazí … mějte se
ahoj holky
jsem cca 11dní po revizi. |Beru to v pohodě. Nějak bylo nějak bude. Nehroutím se a už se těším na další snažení.
Jinak kolem mě plno těhulí a kamarádka mi také týden po revizi oznámila že je těhotná a termín stejný jako bych měla já.
No jo, nedá se nic dělat,jdeme dál.
Ahoj holky, vím, že toto téma je tu již několikrát zmíněno, ale chtěla jsem se vám svěřit se svým problémem. Víc než před rokem jsme se s manželem pokoušeli o mimi. Hned se nám to povedlo, ale když jsem byla v prvním měsíci tak jsem prodělala ranou těhotenskou ztrátu, nic nešlo ani vidět, ale byla jsem psychicky dost na dně. Po této zkušenosti se mi rozhodil organizmus a neměla jsem menses, musela jsem chodit k doktorce na injekce. Po roce snažení, jsem vše hodila za hlavu a v únoru jsem otěhotněla. Byla jsem nejšťastnější člověk na světě. Jenže nyní ležím od pátku 30. 3. v nemocnici, protože jsem začla krvácet. Zhroutil se mi svět. Ještě k tomu manžel je momentálně v zahraničí a nemůže se ještě 14 dní vrátit
dnes v neděli 1. 4. jsem byla na ultrazvuku a nic se neděje, je tam stále jen nějaký váček a ani stín plodu a to jsem měla být již v 7 tt (ale ani to není jisté kvůli nepravidelnému cyklu), musíme počkat na zítřejší hladinu hcg jestli se nebude zvyšovat, jinak budu muset podstoupit revizi dělohy. Já už jsem se s tím jak se dá vyrovnala, ale jsem totálně na dně a jedině vy mě asi dokážete pochopit v jaké situaci jsem. Mám z té revize strašný strach, nikdo mi nic ještě pořádně neřekl. Ale na druhou stranu to chci mít rychle za sebou
.
Jejda to me mrzi:( neboj revize je rychlovka, ja sice byla na revizi z jineho duvodu( po porodu) ale je to to same. Rychla narkoza a ani mi po tom nebylo spatne. Ty se mozna budes citit fyzicky lepe, protoze ja uz tam mela zanet, ale psychycky se to neda srovnat ![]()
@retinka píše:
ahojky Osmanko,taky mám po revizi dělohy, v listopadu lonského roku. Dost mě to sebralo, nebot jsem nikdy neměla žádné problémy. Po revizi jsem dostala ještě zánět dělohy, tak mi nasadili antibiotika. MS přišla přesně po 28 dnech, sice silnější a delší. Hned na to jsme se s manželem začali snažit a snažíme se od prosince do ted. Zatím stále nic. Doktorka říkala, že je vše v pořádku, že se tělo řádně vyčistilo a od března si mám počítat ovu, měřit bazální teplotu a vše značit do kalendáře. Pokud se nezadaří do třech měsíců, tak to začne řešit.Od té revize se mi taky úplně ztratily předmenstruační příznaky. žádné bolestivé prsa,bolesti vaječníků atd. Teprve tento měsíc - v dubnu se mi projevily tyto příznaky. Já to však přisoudila oplodnění vajíčka. Ale ta mrška v podobě MS přišla. Doufám, že se tento měsíc zadaří a uvidím ty dvě vytoužené //. Myslím si, že snažit se můžeme o mimčo hned po první MS po revizi.Do prvních třech měsíců se někomu zadaří, jinakému do půl roku. Já s manželem jsme spíše ta druhá varianta. Je mi už přes třicet, manželovi skoro čtyřicet, může i věk hrát svoji roli.Uvidíme, pokud vše probíhá bez problémů, tak se určitě brzy zadaří
držím nám všem všechny palce a těším se na další příspěvky
Ahoj Reti..máme hodně společného-mě je také přes 30,příteli skoro 40 a listopadu jsem byla na revizi:-( Taky doufám // v dubnu:-) Tak hoooodně štěstí ![]()
Moc Tě zdravím, mám tohle za sebou před 14 dny…je to hrozný, děsný…ale postupně je líp a líp…ale bolí to pořád opravdu hodně…
Vím, že teď žádná slova moc nepomůžou, ale myslím na Tebe…moc.
Ahojky, moc děkuju za podporu
před chvíli jsem začala silně krvácet a doktorka mi řekla, že ráno půjdu na revizi, člověk to čeká, ale když to slyší přímo, tak mě to úplně položilo. Hlavně ať už je to za mnou. Jsem ráda, že jsem se mohla někomu svěřit ![]()
@AnettD Držím palce ať jsi brzy OK. Já byla na revizi ve středu… Toho zákroku se neboj, trvá to jen asi 15 minut a do dvou hodin můžeš normálně vstát z postele a za chvíli tě i pustěj domů. Mně ani nic nebolelo, fyzicky jsem se cítila naprosto v pohodě, tak přeju ať máš taky lehký průběh. Někoho to bolí víc (pani co byla se mnou se ptala kolik ibalginů si na to může vzít) a někdo trochu dýl krvácí, ale nemělo by to být dýl než pár dní.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahojky Osmanko,
také mě moc mrzí co se Ti stalo a dost se mi to podobá
Také ms už od dvanácti pravidelné, nikdy žádné zdravotní problémy a otěhotněla jsem hned napoprvé. V 7tt jsem začala krvácet a během 3 hodin se rozjel potrat.
Přeji všem moc moc štěstí při snažení a případně krásné těhulkování.
Nedalo se už nic dělat, byla jsem hodně v šoku,že se mi něco takového děje, ale celkem rychle jsem se vzpamatovala a začala to brát dobře. Druhý den jsem musela také na revizi-podezření na mimoděložní. Operace byla v pohodě, sestřičky i doktor super, měla jsem štětí.
Dnes je to 8.den od revize a cítím se dobře, už mi otrnulo a nejradši bych se začala snažit hned znovu. Ale né, počkáme min. 2 ms, někdo tu psal,že tělo pozná jestli je to ok, s tím souhlasím
Jinak jsem si pořídila kontryhelový čaj a baštím vitamíny, má ještě někdo nějaké rady? Brala jsem Femibion 800, mám jej teď brát znovu nebo ještě počkat na kontrolu na u dr.? Díky a mějte se všechny krásně, svítí sluníčko