Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kristla26 píše:
Moje to bylo také první… ale snažili jsme se od března. A když se konečně poštěstilo tak tohle…Tak to jsme na tom dost podobně. Mě také vyhrožují že to nemusí být vše a čekají mě také kontroly.Tak budu držet palečky ať to dobře dopadne. A doufám, že sem brzo napíšeme lepší zprávy
Vy máte v plánu se snažit?? A po jaké době tak?? Jestli se můžu zeptat??
Ahoj Kristla26 - dneska jsem dostala výsledk krve hcg - 0, takže dobrý, na další kontrolu jdu až po ms. Hele my se určitě chceme pokusit znovu, co nejdřív. Jenže mám dilema. Přítel (skoro manžel) bude asi od ledna pracovat nějakou dobu v zahraničí a to se pak bude dělat na mimi špatně, tak mám takové cukání - zkusit to hned, ale zase se šíleně bojím, aby to pak nedopadlo špatně a já si to nevyčítala.
Hm to bych se asi také bála…
Mám dvě známe co jsou porodní babky a říkala jsem jim že se chceme snažit po třetí menses. A to říkali že v pohodě, ale ať dám aspoň do tech třetích čas tělu se pročistit. Ale těžko říct. Zkušeností s tím mam minimum.Tak doufám že se nám všem tady brzo poštěstí
Jinak k výsledkům gratuluji
Doufám že i mě příští čtvrtek řeknou to samé. Jinak i já mám strach z dalšího otěhotnění aby bylo vše ok. Páč jsem v nemocnici se špatným otěhotněním slyšela spoustu
Ale to je asi po naší zkušenosti normální. Kamarádka porodní babka říká že se tím nesmím tolik trápit, ale ono se to vše říká snadno ![]()
@Kristla26 píše:
Hm to bych se asi také bála…Mám dvě známe co jsou porodní babky a říkala jsem jim že se chceme snažit po třetí menses. A to říkali že v pohodě, ale ať dám aspoň do tech třetích čas tělu se pročistit. Ale těžko říct. Zkušeností s tím mam minimum.Tak doufám že se nám všem tady brzo poštěstí
Jinak k výsledkům gratuluji
Doufám že i mě příští čtvrtek řeknou to samé. Jinak i já mám strach z dalšího otěhotnění aby bylo vše ok. Páč jsem v nemocnici se špatným otěhotněním slyšela spoustu
Ale to je asi po naší zkušenosti normální. Kamarádka porodní babka říká že se tím nesmím tolik trápit, ale ono se to vše říká snadno
Ahoj Kristla, jenže on právě každý říká něco jiného, našla jsem spoustu článků, kde holky psali, že se začali snažit hned, já nevím. Vím, že se tělo musí dát dohromady, ale taky si myslím, že možná důležitější je ta psychika, a ta bude ok, až uvidím zase // čárky, člověk jako kdyby na nic jiného nemyslel. Je to na palici. Já se nejvíc bojím, že se to stane znovu a pak se zjistí, že je u nás něco špatně nebo tak… Hlášky typu - ono to tak mělo bejt, to mě dovádí k šílenství (zase chápu, co ti mají říkat, že jo) proto to ví jen pár lidí v mém okolí.
Ahoj holky, jestli můžu tak se k vám přidám, na revizi jsem byla 22.10. - děsný datum na který nikdy nezapomenu
neměli jsme srdíčko. bylo to naše první, podařilo hned po vysazení HA a to podle dr prý byla a chyba. ted čekám na první MS jak na smilování, abych věděla že je vše ok… dr nám doporučil nechat probehnout 2ms a pak v lednu se začít snažit, ale já nikdy nemla pravidelný cykly tak mám z toho hrůzu, že to zase budou cykly 20-60dní, že se netrefíme, že neco bude zase špatně…
piju kontryhel, mám v plánu po první ms měřit teplotu…jenže se bojím že čím víc se na to budu soustředit, tím hůř to pujde
Ahoj rpaja, vitej mezi nama, ikdyz je mi jasny, ze by jsi radsi byla v jine diskuzi. Ja taky otehotnela hned druhy mesic po vysazeni ha a doktor s tim zadnou souvislost nevidel. Ten caj pijes jak dlouho? Premyslim, ze si ho taky poridim, ten se muze pit celej cyklus? Omlouvam se, ze pisu bez hacku a carek, pisu z tabletu.
@Andreáček hoji, díky za přijetí. mně dr řekl že protože po vysazeni ha neproběhl ani jeden cyklus tak že působily pořád ještě hormony z ha
kontryhel piju od minulýho uterý, pořídila jsem si teda sypaný, mám pocit že je kvalitnější. posl dny mě bolí hlava a od včera v podbřišku, tak doufám že to brzo dostanu…
Tak zase je dobry, ze vis asi proc se to stalo, to nam nikdo nerekne. Nejhorsi mi prave prijde ta nejistota, ze nevis co bylo spatne. Ja byla ne revizi 29.10. tento ct. jsem byla na kontrole dr. me poslal na krev znovu, protoze na ultrazvuku neco videl, takze se zjistilo, ze to je nove vajicko, takze telo pracuje dobre.
@Andreáček a tys byla na krev proc? nějaký problém? mě můj dr jen udělal ultrazvuk po týdnu a víc nic… teda měla jsem tam nějakou dutinu 6mm (srazenina nebo něco prý) řekl že co je pod 7mm tak samo odejde…po prvním sexu jsem trochu špinila tak snad je to pryč (doufám)
tvuj dr videl vajičko? ma nejakej lepší ultrazvuk? promin ze se tak blbe ptam..ja byla u dr kdyz mel prcek týden a nic nevidel tak mi pichl vyvolavacku…a za 14 dní uz videl vacek
No na kontrole mi delal ultrazvuk, aby zkontroloval, ze je vse ok a u jednoho vajecniku neco videl. Takze me radsi pro jistotu poslsl na hcg, aby mel jistotu, ze to treba nebylo mimodelozni, ikdyz si to nemyslel. No a hcg byla 0 takze mi rekl, ze je to ovulace, ze se tam uz hlasi nove vajicko. Musim rict, ze chodim k primarovi a plne mu verim. Ja teda nejsem dr, ale ten tvuj ti dal vyvolavacku na ms, ikdyz jsi mohla byt tehotna? Myslela jsi tyden od ocekavane ms? To uz muj videl na ult, ale vis jak kazde tehu je jine…
@Andreáček aha tak to jo. no já 2 měsíce od vysazení ha nedostala ms, testy negativní, on nic neviděl a tak mi dal vyvolavačku na ms. a za 14 dní když jsem přišla tak mi řekl ze tam je těhotenství starý 3 týdny…
no můj dr je takovej kliďas, ale zas uz ma dost praxi tak mu snad taky věřím…:)
Takže se holky budeme snažit všichni stejně za tři měsíce? Já i přemýšlím, že si řeknu o nějaký ty testy na imunologii nebo tak něco, aby měl člověk klid - stejně ho mít asi nebudu. Takže od ledna? Já už se těším…
Ahoj holky k těm vitamínům. Mě můj doktor doporučil NosiFol ale říkal že si myslí že to nebude potřeba. Nakonec asi po pěti měsících sem si ho koupila a nevím jestli to bylo tím ale podařilo se. Takže až se pěkně zahojím tak si ho chci koupit zas.Jsou to rozpustné pytlíčky po 20ks. Má se brát jeden až dva denně, ale jelikož jedno balení stojí kolem 500Kč brala jsem jeden denně. Jinak s tím uklidňováním okolí to je jasné. To jsme si zažili asi všechny
Ale tak zas kdo by ti řekl že to dopadne špatně
Maximálně doktor. My ale musíme věřit v to že bude vše krásné a že tohle byl jen takový pokus a špatná zkušenost. Já se třeba až v den zákroku od své mamči dozvěděla že to podstoupila také. Sice už po třech dětech ale také měla tu zkušenost. Jak říkám někdy je lepší být chlap. Ty tohle nepotká ![]()
Holky chci se zeptat. Jsem třetí den po revizi 13tt. A dnes mě trošku bolí břicho jako při ms. Je to normální. Jsem stoho špatná a ještě tohle do toho.
@patricie2014 myslím, že to normální je, stahuje se děloha a bůhví co se tam všechno děje, mě pobolívalo ještě 14 dní po zákroku.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.