Revmatologie - čekací doba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
20.7.25 09:35

Revmatologové v Praze jsou průšvih, na revmatologa nám čekají opravud nemocní lidé, třeba ti, co jim revmatolog skončil a mají rozepsaný kortikoidy a nikdo neví, jak dál… no občas to nějak pytlíkujeme, ale fakt z toho nemáme dobrý pocit.
Radím svým pacientům (a problém je, že Pražáci mají dojem, že za Prahou už je jen nehostinný vesmír) vzít telefon a volat prostě na všechny kontakty, co google najde. A 1) se někde mlže něco uvolnit, někdo zruší svůj termín a máš ho hned 2) babička třeba sehnala hezký termín v Šumperku. Prostě mimo Prahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
20.7.25 09:37
@MadmazelGizell píše: Více

Na žaludek sis objednala jako něco v eshopu, nebo jsi poprosila doktora? Už tě bolí? Kolik bereš toho diclofenacu? (To je Diclofenac DUO 75?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29335
20.7.25 09:50

Objednávala jsem se v prosinci. Tři nemocnice nebraly, plná kapacita. Revmatologický ústav, tak tam ani nezvedali telefon. Sehnala jsem místo na jedné z poliklinik, už za tři měsíce :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
20.7.25 10:14

Zkusila bych obvolat i jiná města.

Myslím, že budeš mít něco autoimunitního, bude to chtít kortikoidy, různá vyš., asi i v genetické poradně.
Může se stát, že někdo někde vypadne, tak bych volala v pondělí i do okolích měst.
Je blbé, že do toho skočily dovolené.
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
20.7.25 10:44
@Pudloslava píše: Více

V tomto mám přepečlivou a starostlivou praktickou… Často, když mě někam posílá, řekne mi třeba do pelhřimovskýho krematoria nee, běžte se objednat do JI, tam teď mají nejkratší termíny… 8)
Zrovna nedávno, kvůli nějaký ptákovině, kdy jsem při pravidelný kontrole měl nějakou hodnotu v krvi asi o tisícinku výš, než má v tabulkách, hnala mě na UTZ, chtěl jsem do oblíbeného PE, tam prý nee, tam teď mají fofr a už hnala sestru k telefonu… Za chvíli s telefonem na uchu - můžete pozítří -, já na to jo a už jsem letěl k nějaké soukromnici… :roll: :roll: :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.25 10:59

@Pudloslava jooo… Poradil lékař.. Nebolí mě, jen prevence. Snažím se toho diclofenacu moc nebrat. Nebo třeba jen jednou denně. Ale pak mě to zase víc a víc bolí a zánět zřejmě stoupá… Jsem takovej krypl… V nemocnici mi napsali dva diclofenaky abych to vydržela. Ale nechci si zhuntovat ještě žaludek a ledviny.. měla jsem včera ráno a dneska ještě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
20.7.25 11:00

Je to rychly termin a pokud je to tak akutni, tak at to obvola, napise email sam, kdyz termin akutni shani primo pro pacienta lekar, je to rychlejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.25 11:02

@Margery no mě taky nebrali v Plzni na borech a když už jsem se konečně dovolala, tak mě sprdla, že se musím objednat online… :pocitac: noo a stejně to bylo zase září, tak jsem zůstala tam kde jsem objednaná… A máš bolesti? Jak to máš s léky, takovou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.25 11:08

@blumen taky mohl, no. Asi mám šanci to vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29335
20.7.25 12:12

@MadmazelGizell já byla na vyšetření poprvé, no stejně mě poslala na dovyšetření jinam a tam se to táhne, takže 7 měsíců pryč a nic se neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
20.7.25 12:19

Já když jsem se byla objednat na revmatologii, tak pan doktor kouknul do papírů a rovnou mě hospitalizoval, protože těch náběrů bylo tolik, že bych docházela strašně dlouho, takhle se to nabralo během týdne a potom už jsem čekala jen na výsledky, naštěstí se ošklivá nemoc nepotvrdila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
20.7.25 17:18
to mi dělaj i děti - na otázku A nebo B mi odpovědí „jo“…tak co máš teda na ten žaludek?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9783
21.7.25 11:53

V článku jsem postřehl informaci, která by se mohla hodit.

https://www.idnes.cz/…o-zpravy_azu

Jakou pomoc pacientům ve Fakultní nemocnici u svaté Anny nabízíte?
Na druhé interní klinice máme nejen klasickou revmatologii, ale i specializovanou ambulanci časné artritidy. Je určena pacientům, u nichž se začíná rozvíjet závažné nebo chronické revmatické onemocnění. Díky tomu, že se zde mohou dostat k lékaři už během jednoho až dvou týdnů, často přeskočí dlouhé čekací lhůty v běžných ordinacích. A právě rychlost je zásadní – čím dříve se nemoc zachytí, tím větší je šance ji zastavit a zabránit trvalému poškození kloubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí