Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Revmatologové v Praze jsou průšvih, na revmatologa nám čekají opravud nemocní lidé, třeba ti, co jim revmatolog skončil a mají rozepsaný kortikoidy a nikdo neví, jak dál… no občas to nějak pytlíkujeme, ale fakt z toho nemáme dobrý pocit.
Radím svým pacientům (a problém je, že Pražáci mají dojem, že za Prahou už je jen nehostinný vesmír) vzít telefon a volat prostě na všechny kontakty, co google najde. A 1) se někde mlže něco uvolnit, někdo zruší svůj termín a máš ho hned 2) babička třeba sehnala hezký termín v Šumperku. Prostě mimo Prahu.
@MadmazelGizell píše: Více
Na žaludek sis objednala jako něco v eshopu, nebo jsi poprosila doktora? Už tě bolí? Kolik bereš toho diclofenacu? (To je Diclofenac DUO 75?)
Objednávala jsem se v prosinci. Tři nemocnice nebraly, plná kapacita. Revmatologický ústav, tak tam ani nezvedali telefon. Sehnala jsem místo na jedné z poliklinik, už za tři měsíce ![]()
Zkusila bych obvolat i jiná města.
Myslím, že budeš mít něco autoimunitního, bude to chtít kortikoidy, různá vyš., asi i v genetické poradně.
Může se stát, že někdo někde vypadne, tak bych volala v pondělí i do okolích měst.
Je blbé, že do toho skočily dovolené.
Držím palce ![]()
@Pudloslava píše: Více
V tomto mám přepečlivou a starostlivou praktickou… Často, když mě někam posílá, řekne mi třeba do pelhřimovskýho krematoria nee, běžte se objednat do JI, tam teď mají nejkratší termíny… ![]()
Zrovna nedávno, kvůli nějaký ptákovině, kdy jsem při pravidelný kontrole měl nějakou hodnotu v krvi asi o tisícinku výš, než má v tabulkách, hnala mě na UTZ, chtěl jsem do oblíbeného PE, tam prý nee, tam teď mají fofr a už hnala sestru k telefonu… Za chvíli s telefonem na uchu - můžete pozítří -, já na to jo a už jsem letěl k nějaké soukromnici…
![]()
@Pudloslava jooo… Poradil lékař.. Nebolí mě, jen prevence. Snažím se toho diclofenacu moc nebrat. Nebo třeba jen jednou denně. Ale pak mě to zase víc a víc bolí a zánět zřejmě stoupá… Jsem takovej krypl… V nemocnici mi napsali dva diclofenaky abych to vydržela. Ale nechci si zhuntovat ještě žaludek a ledviny.. měla jsem včera ráno a dneska ještě ne.
Je to rychly termin a pokud je to tak akutni, tak at to obvola, napise email sam, kdyz termin akutni shani primo pro pacienta lekar, je to rychlejsi.
@Margery no mě taky nebrali v Plzni na borech a když už jsem se konečně dovolala, tak mě sprdla, že se musím objednat online…
noo a stejně to bylo zase září, tak jsem zůstala tam kde jsem objednaná… A máš bolesti? Jak to máš s léky, takovou dobu?
@MadmazelGizell já byla na vyšetření poprvé, no stejně mě poslala na dovyšetření jinam a tam se to táhne, takže 7 měsíců pryč a nic se neřeší.
Já když jsem se byla objednat na revmatologii, tak pan doktor kouknul do papírů a rovnou mě hospitalizoval, protože těch náběrů bylo tolik, že bych docházela strašně dlouho, takhle se to nabralo během týdne a potom už jsem čekala jen na výsledky, naštěstí se ošklivá nemoc nepotvrdila
@MadmazelGizell píše: Víceto mi dělaj i děti - na otázku A nebo B mi odpovědí „jo“…tak co máš teda na ten žaludek?
V článku jsem postřehl informaci, která by se mohla hodit.
https://www.idnes.cz/…o-zpravy_azu
Jakou pomoc pacientům ve Fakultní nemocnici u svaté Anny nabízíte?
Na druhé interní klinice máme nejen klasickou revmatologii, ale i specializovanou ambulanci časné artritidy. Je určena pacientům, u nichž se začíná rozvíjet závažné nebo chronické revmatické onemocnění. Díky tomu, že se zde mohou dostat k lékaři už během jednoho až dvou týdnů, často přeskočí dlouhé čekací lhůty v běžných ordinacích. A právě rychlost je zásadní – čím dříve se nemoc zachytí, tím větší je šance ji zastavit a zabránit trvalému poškození kloubů.