Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím. Budu prvně platit rev. virtuální kartou v polsku. V obchodě si mám vybrat na terminálu jestli platit v zlotých nebo cz. Běžně zadávám v cz, ale jak s Revolutem?
Např. na kontě budou koruny, mám tam zadat czk? Nebo převést na kartě na zlaťáky a pak zadat při placení pln?
Děkuji.
Tak aby se ti to vyplatilo, převeď si na zloty a přepni si to na účtu pak teprve plať, i když nic přepinat nemusis, automaticky se ti to stáhne z dané měny, kterou tam máš.
Převedu a jak prosím přepnu? A v polsku pak na terminálu zmáčknu polskou vlajku?
V aplikaci si převeď koruny na zloty. Na terminàlu už nic nevybíráš normálně platíš, když jsi v Polsku automaticky ti to strhne z polských, když v Česku tak z českých.
To je právě takhle popsaný všude, ale přijdu ke kase v biedronce, nebo v trafice, vždy tam je na výběr. Dvě vlajky, jako platba v czk nebo pln. U airbank a na rady z netu, jsem volil czk. Že to je lepší kvůli převodu nebo co.
Předpokládám, že u revolutu si tedy vyměním na pln a u kasy tedy zmáčknu polskou vlajku.
@S666 Když se ti nabídne volba, vždy je lepší zvolit platbu v pln.
Ja taky nic nemackam, platim bud bezkontaktne kartou nebo mobilem.
penize si prevedu z puvodni meny na menu, kterou potrebuji a pouzivam tu prevedenou menu. Protoze vlastne uz mas to zloty na konte, tak nemusis nic jinyho mackat, presne jako by jsi mela ceskou kartu s ceskou menou. tam taky nic jineh nemackas.
@S666 nikdy jsem v žádném obchodu žádné vlaječky nemačkala. Revolutem platím bezkontaktně v Rakousku, Polsku, Slovensku, Maďarsku a dalších zemích.
Mám tam peníze v různých měnách a vždy to vybere automaticky podle země, ve které platím.
Jestli si vzpomenu tak v pá. vyfotím a ukážu. Je možné, že to tak je u hranic. Jinde od cz po esp jsem to neviděl. Jak píšete, přiložím a hotovo. V Kudowy je holt na výběr.
Je samozřejmé úplně jedno, zda platíte v CZK nebo v místní měně. Převádět sama nic nemusíte. Naopak „důležité“ je načasování transakce nebo převodu. O víkendu je drobná přirážka (podle mě zbytečné ty drobné řešit), protože není obchodní den. Jinak řečeno pokud si převedete peníze v neděli a zaplatíte třeba v pondělí, tak to bude dražší než kdybyste nedělala nic a zaplatila rovnou z CZK účtu. Ostatní měny tedy vůbec nepotřebujete, pokud nehodlate dělat desetitisícové transakce o víkendu