Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co si myslíte o tomhle nešvaru, kdy si někteří rezervují lehátka tím stylem, že si tam dají velmi brzy osušku?
Mě to vždy docela naštve, ale dělat to nebudu. Stalo se nám na Istrii i Korfu.
Taky bych byla ráda, pokud víte o místě, kde to nehrozí. (Do 6 hodin letu).
Je to trapné a ostudné. Ale dělá se to všude. Na letním kině taky mají někteří třeba půl dne deky, ať si bloknou lavku.
Pokud by nebylo místo a bylo by zjevné, že člověk, který tam má osušku není v blízkosti, u bazénu, u moře, tak bych osušku vzala a vyhodila pryč. Zažila jsem i samotný personál hotelu, jak osušky sbíral a házel je na hromadu. ![]()
Děláme to pouze tam, kde se lehátko platí, což je celkem všude.
Jo, dělám to, protože to bohužel dělají všichni ostatní a nebylo by si kam pak lehnout
mluvím o bazénu/hotelové pláži, jak tu padla placená pláž, tak to je jasné.
Nedělám to a nikdy dělat nebudu, přijde mi to potupny
pokud by nebylo místo a nikdo nikde tak to prostě dám pryč nebo řeknu osazení hotelu.
Nejsnažší je takové opuštěné osušky složit a předat personálu, že si někdo zapomněl na lehátkách osušky, tak jim je předáváš, aby je nehledal. Stejně jako když najdeš ztracené klíče ![]()
@deniiina píše: Více
Přesne. Ja to dělat nechtela..ale když po pár dnech dovolený nebylo pomalu žádný místo volný…
Na pláži to nikdo nedělal, neboť ta byla celkem prázdná. Ale u bazénu jsme po pár dnech dovolený vždycky zabrali 2 lehátka, pro osmiclennou rodinu aspoň na věci.
Mě by jen zajímalo, jak poznáte ty opuštěné ručníky
když je vedro, tak umíme být i přes hodinu ve vodě a sebrat mi někdo ručník a zabrat lehátko, tak budu hodně nepříjemná.
Ale musím říct, že co jsme teď, tak se to neděje, ale možná to bude tím, že je tu fakt dost slunečníků, tak lidi nemají potřebu to dělat.
@Torryy Ahoj, sám bych to nedělal, ale najdou se lidé napříč národy, kteří to dělají, zkrátka asi chtějí za peníze na dovolenou dostat to nejlepší. Podobný případ (často stejných lidí) je nabírání si větších porcí, než mohou sníst, odnášení věcí od snídaně (když se jednalo o jídlo pro dítě, které nemělo chuť třeba snídat, ale za chvíli by mělo hlad, to jsme dělali také, ale normálně jsme si to s personálem řekli) a snaha nacpat do sebe na dovolené co nejvíc. Někteří i plní petky mýdlem a sprcháčem z koupelen
.
Některé hotely to řeší tak, že ti přidělí číslo slunečníku a lehátek a tím je to dané, kde to není, tak většinou si prostě někam položím plážovou rohož a vyřešeno (např. v Itálie jsou často lehátka až za plochou pro deky, rohože).
U bazénu to neřeším, tam nechodíme, a na pláži jsou placená, tam si je jednoduše obsazujeme právě osuskou.
@Tajemnadama píše: Více
Právě, jako kolikrát mě zarazilo, že člověk šel dát ty blbý ručníky v 8 ráno a už nebylo pomalu kam
fakt je, že kolikrát ty ručníky tam někde leží celý den a nikdo tam ani nepřijde, ale nenapadlo by mě je dát pryč a ani jsem nikdy nikoho neviděla to dělat
@j.a.n.i1 píše: Více
Pokud někdo blokuje přes hodinu lehátko, aniž by se ukázal, tak je mi vcelku jedno, jestli je ve vodě, nebo leží na pokoji. Považuji to za neslušné a neberu položený ručník jako nějakou rezervaci. Ve fitku si také nenecháš ručník na cvičebním stroji, i když si jdeš jen pro pití na bar. Nebo v restauraci ti také nebudou držet stůl, pokud nedopiješ a odejdeš, že by ses mohla třeba ještě dneska vrátit.