Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
Chtěla bych prckovi (7m+) zavest rezim protoze nam zacalo “haprovat” usinani. Muj dotaz c.1 zni jaky rezim mate u svych deti v tomto veku a a 2 dotaz : jak dlouho tevalo nez si na rezim zvykli? ![]()
Nebo myslite ze zacinam s rezimem pozde? Me to prijde tak nejak akorat i dle toho co jsem cetla na ruznych diskuzich a co mi rekli probuzni kamaradi znami,….
Dekuji za vas cas se zodpovezenim mych dotazu ![]()
Rezimem myslis, ze by usinali, kdyz nejsou unaveni, nebo neusinali, kdyz unaveni jsou? Zadny rezim jsem detem nikdy neplanovala, uz vubec ne kojencum. Dovedu si predstavit starsi dite budit, aby slo pak vecer rozumne spat (mne jsou schopni spat do deviti a pak usnout v jedenact).
Chtela bych aby chodil proste spinkat nejak v pravidelnou dobu a tomu prizpusobit i denni spanky… do ted spal vstaval pri odpolednim spanku ve 4-5 a pak proste ma problem usnout…. A usina treba az v 10-11 je pretazeny a nevrly a navic mi to prijde i pozde sbych chodil spat v takovouhle hodinu ![]()
@Renata 789 píše: Více
Ty deti si to porad meni, a kolikrat v prechodnych obdobich jsou unaveny a usinaji pozde, i kdyz by se clovel stavel na hlavu..
My myme 6m a ted jdu uspavat. Bezne prendavam kolem 23:30 do postylky. Uz od narozeni ![]()
@Renata 789 píše: Více
Mezi 22-23h syn usínal ještě v necelých dvou letech
Spal odpo i přes 2h, venku na vzduchu a měl prostě stále plno energie a neusnu dříve. Vstavali jsme mezi 8-9h. Pak se to ale upravilo a teď vstává v týdnu v 6:30, někdy sám, někdy prostě budíme, protože chodí do jeslí ![]()
Koupila jsem si přednášku od Lepsi spanok babetiek (režimy 4-36 m) a najela jsem podle toho a za mě dobrý. Trochu jsem si casy spaní upravila, přidala 3 jídla denně a začali jsme tak fungovat. Jako něco se zlepšilo, ale třeba noční spánek je furt na prd.. ale tu přednášku fakt doporučuju, je tam hodně info ![]()
Jinak abych byla konkrétní (ale mnou se neřiď, musíš podle svého mimi
) jedeme “s přesností” plus minus půl hodiny
5:30-6:00 vstáváme, někdy kojení l
7:30 kojení
8:00-9:00 dopolední spánek
9:30 ovocná přesnídávka + kojení
11:30 oběd (masozelenina+ voda), když nechce vodu tak zkusim nakojit
12:00-13:30 polední spánek
14:00 kojení
15:30 sváča
16:00-16:30 odpolední spánek
17:00 kojení
19:00 koupání
19:30 kojení + spánek
… noc kojení jak potřebuje, vzdala jsem snahy o spánek v postýlce, spí se mnou.. tam to je divoká jízda
ale přes den nám to funguje. Synovi je 6,5 mesice ![]()