Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo. (Odpověď na otázku v nadpisu.)
Příspěvek upraven 05.08.23 v 19:45
Jistě že takový vztah má cenu. Nabiješ si hubu, protože tvoje priority a min. standardy stojí za prd. Tento vztah ti pomůže uvědomit si jak prdlá jsi a že by si s tím měla něco dělat.
@Anonymní píše:
Ahoj, mam přítele. Už pár měsíců. Vše je naprosto ok. Ale má za sebou bourlivou minulost. Nevěry, vypisovani si apod. Predemnou mobil téměř vůbec nepoužívá, plánuje výlety apod. Už zpočátku vztahu jsem s ním o tom mluvila, říkal jak chce začít úplně znovu, a že ty rozchody Už zažít nechce atd… Jenze ja mu prostě úplně nedokážu věřit. Obcas mám myšlenky že to spadne do předchozích koleji. Ma cenu takový vztah? Ve mě to prostě furt je, obcas mě to hloda. Kor kdyz jsem byla jedna z těch se kterou si psal. Je mu 43.
Suď ho podle toho, jak se chová teď. Ne podle minulosti.
Na chvilku budeš senzace a bude hodnej. V případě, že je to psychopat (což bude), tak už teď má rozdělané jiné ženské + občas píše své bývalce, o které ti špatně mluvil.
Já prostě nevěřím, že chlap po 40 se může změnit.
@Anonymní píše:
Ahoj, mam přítele. Už pár měsíců. Vše je naprosto ok. Ale má za sebou bourlivou minulost. Nevěry, vypisovani si apod. Predemnou mobil téměř vůbec nepoužívá, plánuje výlety apod. Už zpočátku vztahu jsem s ním o tom mluvila, říkal jak chce začít úplně znovu, a že ty rozchody Už zažít nechce atd… Jenze ja mu prostě úplně nedokážu věřit. Obcas mám myšlenky že to spadne do předchozích koleji. Ma cenu takový vztah? Ve mě to prostě furt je, obcas mě to hloda. Kor kdyz jsem byla jedna z těch se kterou si psal. Je mu 43.
To je na tvém uvážení. Já bych na tvým místě v tom nepokračovala.
Ono zní jako klišé, že vztah, kterej začal jako nevěra, nevěrou taky skončí. Ale má to logický vysvětlení - ten člověk už v minulosti dokázal překročit svou hranici až k nevěře. Ten mantinel je pro něj posunutej prostě už někde jinde a jak víme, podruhy, potřetí,.. jde většinou všechno snáz a snáz. A životní zkušenost mi to jen a jen potvrdila. (Čest absolutním výjimkám, které se poučí, na to bych si rozhodně ale nevsadila.)
Tebe to sžírá už teď, tvoje intuice ti bije na poplach a to se zatím (asi) ještě nic neděje. Já vždycky všem říkám, ať si k sobě hledají člověka, kterej uklidňuje jejich nervovej systém, ne spouští požární alarm.
Pokud u vás vázne důvěra a zřejmě i komunikace, tak takový vztah cenu nemá.
Člověk se klidně změnit může, pokud chce. Nedůvěra je horší, důvěru si nevynutíš, měla by vzejít ze vztahu časem sama. Pokud ji tam necítíš a nejsi nedůvěřivá z nějakých svých důvodů, tak to asi nějakou příčinu má.
Tak verit se prece neda nikomu na 100 procent, ani chlapovi, co se do ted choval jako andilek, protoze kolem 40 tky, muze prijit druha miza, splasej se mu hormony a bude se snazit dohnat mladi
Spis, nez jestli mu veris, se ptej, zda ti za to stoji, zda s nim chces byt navzdory vsemu…pokud ano, tak uz to vypust z hlavy a proste s nim bud a nepremyslej, co bylo, nebylo, co muze byt…to nevime stejne nikdo. A nikdo neni 100 procentni, takze si najdes jineho a ten te muze podvadet zrovna tak…ticha voda, brehy mele. Myslim, ze tohle se na cloveku neda moc poznat a uz vubec ne, dle minulosti. Spis, nez na liche obavy, bych dala na intuici…pokud ta te varuje, tak tam je obezretnost na miste.
No vybrala sis ho sama. Buď to vyjde nebo ne. My ho neznáme. Ale nemůžeš mu to předhazovat. Prostě musíš počkat a uvidíš. Asi bych taky nějaké změně nevěřila. Jenomže nelze mu to říkat dopředu a dávat mu najevo pochybnosti. Odepsat ho dopředu jako chronického nevěrníka. Lidi dostat šanci mají. Samozřejmě, máš to padesát na padesát. Hlavně tomu dej čas, nesestěhovávej se honem, netlač ho do rodiny. Jen by sis to zkomplikovala…
Pokud mu nevěříš, nemá to cenu. Jeho minulost prostě nezměníš.. Těžko mu začneš věřit. Podle mě teda ne…
Holka, je už zkrátka takový.
I kdyby ti samou zamilovaností nasliboval "hory doly ",
nezmění se.
Možná si to opravdu v hloubi srdce přeje, ale prostě nedokáže odolat dalšímu pokušení.
Ale, i přesto čest výjimkám. ![]()