Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
JanaK88 píše:Verluka píše:Řidič ale napomenul, že psa má mít na klíně a ne na sedačce - už jste někdy viděly vlkodava v autobuse na sedačce?LUaPE píše:a co treba takovy vlkodavEemii píše:no tak nevim jak by nekdo vezll vlcaka v prepravceBaslerinda píše:No tak pes snad musi mit akorat nahubek,v prepravce byt nemusi,ne?Pokud to neni nejak zmenene
Holčička měla mít psa v přepravce a pokud je někde ( v busu ) psáno, že se vystupuje zadními dveřmi, tak jsi prostě měla vystoupit těmi zadními, nechápu, nad čím se rozčiluješ.
nevidela, uz si nekdy mela vlkodava na klině? ![]()
Verluka píše:JanaK88 píše:nevidela, uz si nekdy mela vlkodava na klině?Verluka píše:Řidič ale napomenul, že psa má mít na klíně a ne na sedačce - už jste někdy viděly vlkodava v autobuse na sedačce?LUaPE píše:a co treba takovy vlkodavEemii píše:no tak nevim jak by nekdo vezll vlcaka v prepravceBaslerinda píše:No tak pes snad musi mit akorat nahubek,v prepravce byt nemusi,ne?Pokud to neni nejak zmenene
Holčička měla mít psa v přepravce a pokud je někde ( v busu ) psáno, že se vystupuje zadními dveřmi, tak jsi prostě měla vystoupit těmi zadními, nechápu, nad čím se rozčiluješ.
Ne, toho rozhodně na zemi, ale to ten malej čokl mohl být taky ![]()
nulu86 píše:
Jako bývalá řidička (teď na mateřské) se doopravdy bavímNeberte to jako posměšek, ale zajímalo by mě, kolik z vás se kdy rozkřiklo třeba na doktora, protože byl protivnej
kdyz potrebuju nekoho setrit tak to udelam s gracii,nepotrebuju se na nej rozkriknout
pokud by byl lekar na me hruby nebo sprosty,rekla bych mu svoje, proc ne jako,je to snad clovek jako ja a neni to zadny nadclovek
mmonica píše:nulu86 píše:kdyz potrebuju nekoho setrit tak to udelam s gracii,nepotrebuju se na nej rozkriknout
Jako bývalá řidička (teď na mateřské) se doopravdy bavímNeberte to jako posměšek, ale zajímalo by mě, kolik z vás se kdy rozkřiklo třeba na doktora, protože byl protivnej
pokud by byl lekar na me hruby nebo sprosty,rekla bych mu svoje, proc ne jako,je to snad clovek jako ja a neni to zadny nadclovek
Verluka píše:To jo no, kdyz o tom premyslim asi by mne nenapadlo posadit psa vedle sebe na sedacku.
Ne, toho rozhodně na zemi, ale to ten malej čokl mohl být taky
nulu86 píše:
Tak to jste možná jehla v kupce sena.mmonica píše:nulu86 píše:kdyz potrebuju nekoho setrit tak to udelam s gracii,nepotrebuju se na nej rozkriknout
bohuzel a proto to v CR vypada jak to vypada,lidi misto aby resily sve problemy u toho kdo je zpusobuje,tak se vozi po jinych,po slabsich a nebo po tech ,kde maji jistotu,ze se neozvou a ti si to vybiji zase na nekom jinem a tak porad do kola
az si lidi uvedomi co dokaze usmev,vlidne slovo a ucta k druhemu tak bude v CR lepe
teďka mě napadla jedna historka mého manži který je řidič busu ![]()
Jednou si tak jede linku a na zastávce mu vběhne do autobusu pes (voříšek šátek kolem krku
) tak se dívá a páníček nikde, pesan si normálka proběhne dozadu hupne si na sedadlo vedle jiného cestujícího a čeká kdy se rozjede jako by se nic nestalo ![]()
nulu86 píše:
Lidi napadají různé věci
Verluka píše:To jo no, kdyz o tom premyslim asi by mne nenapadlo posadit psa vedle sebe na sedacku.
Ne, toho rozhodně na zemi, ale to ten malej čokl mohl být taky
Nas pes se vozil v kosiku pod kocarkem, o je skoro jak prepravka ![]()
Verluka píše:
Adriano, ja te chapu take bych byla vytocena, aspon blby reci si mohl odpustit a rict to trochu slusne.
Me se zase stalo v Praze, kdyz jsem jela s malou z pulrocni prohlidky tak me nechtel vzit do autobusu, ze uz tam jeden kocarek ma. Zavrel mi dvere pred nosem a porvaval to na me z okynka a taky ne zrovna hezky a to jeste ke vsemu lilo jako z konve. byla jsem uplne vzteky bez sebe a asi by si vyslech spoustu nehezkych slov kdyby neodjel.
Tak jo, švagrův táta je autobusák. Poučil mě, že řidič je povinný vzít dva kočáry!
74paja ze stejného důvodu vím, že krom MHD jiní řidiči nepracují nonstop 8hodin denně. Musí mít přestávky jako kamioňáci, dokonce přísnější kvůli bezpečnosti. Takže prostoje nehrozí.
Ten švagrův táta jezdí spoj s dalšími dvěmi řidiči a to tak, aby měli přestávky vždy ve svém městě (ano podle cílových stanic se vybírají řidiči, už proto kdyby někdo vypadl) a krátký dlouhý týden. Takže ráno opravdu brzy vstane, udělá kyvadlo, jde na dvě hodiny domů, udělá kyvadlo (někdy dvě za sebou) a zase má třeba celé odpoledne volno a jede až večerní šichťák. A má placenou i pohotovost ![]()
Zbytek je už o povaze jednotlivce. Pokud je cestující špatně vyspaný, nebude přece na řidiče protivný. Ale to samé očekáváme od prodavačky, servírky, průvočího atd. Každý máme občas špatný den, ale někteří řidiči jsou fakt hnusný už od přírody ![]()
tomikadze píše:Verluka píše:Tak jo, švagrův táta je autobusák. Poučil mě, že řidič je povinný vzít dva kočáry!
Adriano, ja te chapu take bych byla vytocena, aspon blby reci si mohl odpustit a rict to trochu slusne.
Me se zase stalo v Praze, kdyz jsem jela s malou z pulrocni prohlidky tak me nechtel vzit do autobusu, ze uz tam jeden kocarek ma. Zavrel mi dvere pred nosem a porvaval to na me z okynka a taky ne zrovna hezky a to jeste ke vsemu lilo jako z konve. byla jsem uplne vzteky bez sebe a asi by si vyslech spoustu nehezkych slov kdyby neodjel.
74paja ze stejného důvodu vím, že krom MHD jiní řidiči nepracují nonstop 8hodin denně. Musí mít přestávky jako kamioňáci, dokonce přísnější kvůli bezpečnosti. Takže prostoje nehrozí.
Ten švagrův táta jezdí spoj s dalšími dvěmi řidiči a to tak, aby měli přestávky vždy ve svém městě (ano podle cílových stanic se vybírají řidiči, už proto kdyby někdo vypadl) a krátký dlouhý týden. Takže ráno opravdu brzy vstane, udělá kyvadlo, jde na dvě hodiny domů, udělá kyvadlo (někdy dvě za sebou) a zase má třeba celé odpoledne volno a jede až večerní šichťák. A má placenou i pohotovost
Zbytek je už o povaze jednotlivce. Pokud je cestující špatně vyspaný, nebude přece na řidiče protivný. Ale to samé očekáváme od prodavačky, servírky, průvočího atd. Každý máme občas špatný den, ale někteří řidiči jsou fakt hnusný už od přírody
hmm,tak nevim - manža je taky řidič busu,směr prdelákovice do Prahy a občas stojí hodinu i dvě na konečný ve vesnici,kde si neni ani kam dojít na záchod natož třeba na něco k jídlu a byl tam i v těch nechutných mrazech a za cca 45kč na hodinu,protože sice už se tyto prostoje platí,ale jenom určitá část ze základní hodinové mzdy. Taky už mu jednou puberťáci nasrali na sedačku, o utajených blitkách pod sedačku ani nemluvim, věčně mu nadávaj,že jede pozdě/brzo/pomalu/rychle a já nevim co všechno. A nejvíc ho dojme,když v každé zastávce přijde „jenom jeden člověk“ jestli může jít předem - no nemůže,protože jednak když co 10minut sedíte v průvanu,tak dřív nebo později nastydnete a hlavně se bus hrozně rychle vyvětrá a to zase nechápou ostatní cestující a píšou na něj stížnosti,že má v buse zimu ![]()
To že to ten řidič měl říct slušněji je všem jasné,ale komu z nás ještě nikdy neujeli nervy,když se jedna a ta samá situace opakuje do nekonečna ![]()
je jedno jestli je to malé plemeno nebo velké, ono kdo řekne, jestli je pes malý nebo velký. každý má jiné priority a názory, že?
je to tak, že bud je pes ve schráně s nepropustným dnem a neplatí se za něj, jen jako zavazadlo nebo je na volno, s krátkým vodítkem a náhubkem, nesmí se přepravovat na sedačce a omezovat cestující. takže pokud měla psa na zemi, nic jí říct nemůže. se psy cestuji často, přepravní řád znám ![]()
Baslerinda píše:Eemii píše:Malé plemeno v přepravce s pevným dnem, větší psi s náhubkem. Tohle by mělo být aktuální znění přepravních řádů, z praxe neznám, busem jsem naposled jela snad před osmi lety.Baslerinda píše:No tak pes snad musi mit akorat nahubek,v prepravce byt nemusi,ne?Pokud to neni nejak zmenene
tomikadze já teda nevím kde jezdí švagrův táta ale manža teda jezdí od 4 do 19 hodin jo má volno mezi spoji to jo ale většinou po těch půl hodinách někdy hodinách ale že by býval doma to ne jako vetšinou je někde mimo a i na místech kde není a hospoda aby si mohl dojít na záchod a placenou pohotovost mají ale ne vždy a když jo tak místo toho volna co tady opěvuješ musí jet někam do pryč nebo přijdou domů jako ten můj a v dest večer mu volal šéf „M. mazej do busu a val na Ostravu“ takže jsme měly krásný večer ![]()
Řidiči autobusu musí mít hodně pevné nervy, protože si zažívají svoje. Na jednu stranu chápu, že by nechtěl uklízet psí exkrementy (protože si každý řidič většinou uklízí svůj autobus sám) a je pravda, že přední dveře slouží u těch příměstských jen pro nástup, nepsané pravidlo, nebo možná i psané netuším. Na druhou stranu by se měl pan řidič ovládat. Můj otec dělal autobusáka a mnohdy domů přicházel naštvanej co mu ti lidi dělají. Kupříkladu kdysi nastupovala paní a chtěla jet pár zastávek, jízdenka asi 15korun a chtěla platit tisícovkou, slušně ji požádal jestli by neměla těch pár korun v drobných, samozřejmě měla, cinkala jí peněženka na celý autobus, ale prostě si to chtěla jen rozměnit. A za osmi hodinovou směnu je takových lidí 300 a už se to vaří k tomu cholerická povaha a výbuch je na světě ![]()
Jen na odlehčení, vzpomněla jsem si na zážitek mého známého, kterého řidič nevzal do autobusu s 20 kg štěnětem, že by mu to tam mohl počůrat, že jedině v tašce
tak koupil tu největší čínskou tašku, do dna vystříhnul 4 otvory na nohy, na psa to navlékl a normálně ho nesl za ty ucha v tašce, pes nebyl vidět, jen pod taškou capaly ty nožičky ![]()