Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,potřebuji poradit.
Od jednoho pána jsem si před týdnem na netovém bazaru koupila plavací pásek pro dceru a chtěla jej poslat na dobírku.Je z pěny,může mít max 500g a to ani ne.Cenu dal 90,– Psal,že zjistí cenu a napíše mi.Nenapsal,až dnes mi po mém e-mailu odepsal,že ho dnes poslal a dobírka je 109,–Kč.Je to možné?Ať počítám jak počítám,přes kalkulačku čp mi to vychází při hmotnosti balíku 1kg na 76kč.
Navýšil si sám cenu nebo je možná taková cena?
Příspěvek upraven 21.02.12 v 20:34
co vím,tak u dobírky je poštovné dražší,ale o kolik to nevím ![]()
109Kč cena pásku + poštovné? Nějak v tom nedokážu vyčíst, zda píšeš jen o poštovném nebo o celkové ceně?
aha,napsala jsem to špatně cena je 209 (90pásek a dobírečné 109)
Vychází to, pokud k zásilce typu Obyčejný balík připočítáš dobírku s pošt. poukázkou A(pošta pošle zpět odesílateli 90Kč). Zhruba to vyšlo 106,– Kč.
Dobírka se na malé částky nevyplatí.
a co ti na tom nevychází? 76 kč je cena bez dobírky, kterou si zapomněla započítat
To tam asi nepočítáte to dobírečné, pokud zasílám dobírkou vždy jsem platila přes 100Kč…
no já když to počítám,tak mi vychází balík za 64 s dobírkou 76 a ne 109.Fakt nevím,kde děám chybu ![]()
Já platila na obírku za kombinézu 123kč.
podle mě je to správě, 78kč jsem platila za obyčejnou velkou obálku s dvěma tričkama. ![]()
Upřímně řečeno, pokud dal poštovné 90,– Kč a ty jsi aukcovala, tak jsi přistoupila na jeho cenu, je to tak?
Je možné, že si cenu poštovného navýšil, třeba se tak rozhodla, protože není z města a musí jet do nejbližšího města na poštu (projede benzín a ztratí tím čas) a třeba si ještě do poštovného naúčtoval tzv. balné..
Každopádně, pokud v podmínkách prodeje měl 90,– Kč poštovné, tak bych se moc (já osobně) nehádala, protože při potvrzení aukce jsi na toto poštovné přeci přistoupila. ![]()
musíš k tomu započítat ještě cenu složenky, mě to vychází na 111 tak buď ráda, dal ti ještě 2 kačky „slevu“
Na kalkulátoru české pošty mi vychází poštovné 106kč.A složenka asi budou ty 3kč.
Příspěvek upraven 21.02.12 v 20:25
m311 nene cena za pásek byla 90 + pošta.Jde mi o to,že mi nejdřív psal,že cenu zjistí a napíše.Pak se týden neozval.Dnes jse psala e-mail,jestli ho pošle,tak prý ho ráno poslal a celková suma je 209.To mi spadla brada,protože jsem dnes posílala hrazdičku,která má 1,5kg za 68Kč(pravda bez dobírky).Tak snad dobírka není 40Kč,když mi na kalkulačce čp vyjíždí 12Kč…Pořád nevím,kde dělám chybu.nebo proč mi teda ta pošta háže příplatek za dobírku +12
K.a.c.k.a.1 můžeš mi,prosím,popsat,co tam zadáváš?Jsem asi stará a blbá,když už ani toto nezvládnu.
Ale ty děláš v doporučené zásilce, to je zásilka obálka do 2cm výšky, musíš se dívat na doporučený balíček.