Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jo já vím trochu blbý název diskuse, ale nevím, jak to napsat jinak, aby taky jo, ve dvanáct v noci.
Mám švagrovou, je o rok starší než manžel, vdaná, 2 děti(9 a 2roky). A mám s ní problém - tedy není to zas takové, že bychom spolu nemluvili, ale vidět ji nemusím. Není mi sympatická, ale není to tak, že bych na ní hledala mouchy schválně
ALe k problému, protože tohle by bylo na sloh. Moc k nám na návštěvu nechodí, když už, tak i s tchýní. Háček je v tom, že chodí naboso(bez ponožek), nohy jí taky dvakrát nevoní. Chodí tak v zimě v létě, i její dcera to tak dělá. Vadí mi, že přijde a ťape mi po plovoučce, kde za ní zůstávají stopy, ale o to celkem nejde i já chodím sem tam doma bosa, ale nejvíc mi vadí ten puch z nohou
. Jak jí mám říct, že mi to vadí? Nabízela jsem jí pantofle, prý je ráda bosa, pantofle nechce.
Další věc - její děti. Ten malý je v poho, jen mi málem zašlápl v té době 7m dceru, ale tak to mu byl rok a půl, to by se mohlo pořád opakovat - pozor, malá je na zemi, pozor, nešlápni na ni:-D Ale ta větší, 9let, to je děs. Přijede s mámou rovnou od koní, tepláky špinavé od bahna, je tím koněm cítit a válí se mi v posteli! V klidu slušně jsem ji napomenula, ať se mi tam neválí, že je špinavá… Malá jen houkla: Mami? No a maminka hned do mě, proč mi to tak vadí, že sama jsem na koni jezdila? že je ještě malá a doma jí to nezakazuje. Tak jsem slušně řekla, že sice koně ráda mám a jezdila jsem, ale ¨neválela jsem se v hadrech od koní v posteli ani v mé natož někde na návštěvě.. tím to skončilo, ale příště to bylo zase to samé.
pak tady ta malá lítá, napodobuje moji dceru(v té době se učila chodit a občas padala, to samé udělala švagrové dcera). No brajgl neskutečný. Šla jsem dělat kafe a švagrová mi mezi tím krmila dceru slaninou z chlebíčků - když jí říkám, to jí nedávej, to nejí, tak mi řekla, že to přece jí a chutná jí a že ona malému dávala vše už asi od 8m, v 9m mu davala okusovat kosti od masa
Ted na návštěve u tchýně zase malou cpala bůčkem a čokoládou. já vím, že to naši malou nezabije ten kousek, ale snad když jí to povím, tak by mě měla respektovat a ne jí to dál cpát? Prý jsem ještě mladá a nevím. Je mi 23 a jí 29… ![]()
Já bych ji přestala zvát na návštěvu, když se u vás doma nehodlá chovat tak jak chceš ty. Sice to zní blbě, ale když jí to je jedno že se ti to nelíbí, tak jiné řešení asi není ![]()
Že jsem mladé ucho a mám mlčet a poslouchat, zvláště tchyni, jsem od švagrové (o 10 let starší) slyšela vždy asi milionkrát. Ale že by ona sama svou matku někdy respektovala? ![]()
Hanule píše:
Já bych ji přestala zvát na návštěvu, když se u vás doma nehodlá chovat tak jak chceš ty. Sice to zní blbě, ale když jí to je jedno že se ti to nelíbí, tak jiné řešení asi neníŽe jsem mladé ucho a mám mlčet a poslouchat, zvláště tchyni, jsem od švagrové (o 10 let starší) slyšela vždy asi milionkrát. Ale že by ona sama svou matku někdy respektovala?
Já ji nikdy nepozvala, vždy přišla bez ohlášení a s tchýni, která pozvaná ale byla ![]()
No ty brďo!!!
Na smradlavý nohy jsem já pes…takže by milá švagrová čišela i s paňárama!!!
![]()
až ti příště „vyčte“ tvůj věk, tak jí to vrať - že už je stará…
Manzelovi nebo priteli bych to rekla jak to je.A ji taky a rekni ji to co nejdriv slusne ale jasne nebo to bude porat dokola.At si uvedomi ze si tam doma a ze si tsm pani domu ty a ty rozhodujes o tom jak se budou chovat a pokud de jim to nelibi a nebudou to tolerovat st tam nechodi.Me tchyne take neposloucha mysli si ze sem mlada a ze si muze dovolovat co chce a uz me to tak strasne stve!ale jdem slusne vychovala tak jsem byla slusna ale uz jdem si rekla a dost one neni prece v nicem lepsi nez ja a je to moje dite takze bude poslouchat a nebude me ignorovat kdyz ja reknu ze ji to davat nebude.At si tohle zkoudi na nikoho jineho.Musis to zastavit a tict jasne ne a pak uvidis jak budou cucet!
Tak nejdřív ti musím říct, že název diskuze mě hrozně pobavil
a to je dobře, nemám nejlepší náladu.
Jinak k tvé švagrové. To se ti samozřejmě nedivím, že jsi naštvaná, taky bych byla a jak. Hlavně proto, že není schopná tě respektovat. To, že jí smrdí nohy, to by se holt ještě dalo přežít, to že nechá válet svou špinavou dceru v posteli, kde spíte ještě holt taky. Ale to, že dává bez tvého vědomí tvému dítěti jídlo a ještě řekne, že jsi ještě mládá, tak to už je vrchol drzosti. Možná to maličkou nezabije, ale klidně ublížit by jí to mohlo a ty máš v každém případě právo jí to slušně říct, že si to nepřeješ a ona by to měla prostě respektovat.
Neboj se ničeho a řekni jí to, buď slušná a asertivní a nedej se, máš na to plné právo. Vůbec se nedivím, že jí moc nemusíš.
Hellísek píše:dydy_2010 píše:
odstřelit…![]()
![]()
Nad odstřelem jsem přemýšlela taky:-D ale do vězení nechci ![]()
Barbora13 píše:
Manzelovi nebo priteli bych to rekla jak to je.A ji taky a rekni ji to co nejdriv slusne ale jasne nebo to bude porat dokola.At si uvedomi ze si tam doma a ze si tsm pani domu ty a ty rozhodujes o tom jak se budou chovat a pokud de jim to nelibi a nebudou to tolerovat st tam nechodi.Me tchyne take neposloucha mysli si ze sem mlada a ze si muze dovolovat co chce a uz me to tak strasne stve!ale jdem slusne vychovala tak jsem byla slusna ale uz jdem si rekla a dost one neni prece v nicem lepsi nez ja a je to moje dite takze bude poslouchat a nebude me ignorovat kdyz ja reknu ze ji to davat nebude.At si tohle zkoudi na nikoho jineho.Musis to zastavit a tict jasne ne a pak uvidis jak budou cucet!
Manžel to ví, ale je to bohužel člověk, který nic neřekne, jen pokrčí rameny.
Už jsem to švagrové říkala, několikrát, zatím tedy slušně a v klidu. Protože já když se nas… tak to lítá
a nerada bych udělala v rodině zle… protože s tchýní vycházím celke¨m dobře s tchánem taky. se švagrem nemá cenu mluvit, ten sie ne¨chodí bos, ale v děravých fuseklích
a nohy mu smrdí taky ![]()
nakopat jí pr…
a jak se k tomu staví manžel? jestli je při tobě (nechtěla bych se doma hádat), tak bych si servítky nebrala.. pokud není, tak bych ho to všechno nechala uklidit a malou si brala s sebou, aby mi jí nekrmila nesmyslama, ale i tak bych se ozvala, jen s větší dávkou diplomacie…
jako to je na ránu, co dělá, asi bych jí příště, až se „pozve“, práskla s dveřma před nosem, jako chovat se jak s prominutím hovado a ještě očekávat, že ze mě všichni padnou na zadek, to musí být ale samolibá (nebo rozmazlená?) káča…
Vzdycky kdyz se ti to nebude libit rekni.Tohle male nrdavej kdyz t odpovi ze ji to neublizi rekni to mi jedno nechci ji to davat.A vem ji od ni pryc treba do kuchyne.Aby vedela ze proste kdyz ne tak ne.A takhle porat dokola ale.nesmis ustoupit a uvidis ze to bude lepsi.nechces udelat rozbroje v rodine?to znam nebid sprosta jen to jasne rekni kdyz se pujde balet do podtele rekni ji a supej z ty postelea honem usmej se a pak zavri dvere.Jasne a strucne!
No tak to by asi nebylo na moji povahu.
Papuče bych ji vnutila. Špinavy děcko se válet v čistých peřinách? To už bych viděla rudě a kdyby mi začala nadávat, že jsem holku napomenula, tak bych ji řekla, že tady jsem doma já a tudiž tady platí moje pravidla!
A kdyby nacpala k jídlu mojemu dítku, to co já mu rozhodně nedávám, protože není pro děti zdravé a ještě by měla blbý kecy, něco o tom, že já tomu nerozumím, že su mladá, tak bych ji řekla, že nemůžu za to, že ona je už stará a že si nepřeju, aby moje dítě krmila blafama, že si dítě nakrmím sama.