Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, marně přemýšlím, čím to je, že zahustím omáčky (koprová, kuře na paprice, třeba i guláše atd.) a když jdu jídlo ohřát druhý den, tak je to řídké jako voda, jako kdybych ho vůbec nezahušťovala. ![]()
Celkem dost mne to štve a nemůžu přijít na to, čím by to mohlo být?
Stává se vám to taky? ![]()
Ahoj, no pokud je to zahuštěné jíškou, tak by to tak rychle řídnout nemělo, když je to zahuštěné jen moukou rozmíchanou ve vodě, tak potom jo
Ja to mam po. vychladnuti vzdy hustejsi prave
A jak zahustujes?
Já to mám opačně. Když omáčka vystydne, pořádně zhoustne. Když to ale druhý den ohřeju, tak se zas vrátí do normální konzistence.
Já zahuštuji vodou s hl. moukou a druhého dne to většinou tak zhoustne že rozředuji
jak to děláš ty?
Holky obojím - jíška olej+mouka a jinak záklochtek z vody + mouka.
A druhý den je to doslova řídké jako voda. Už jsem z toho zoufalá. ![]()
Vyměnila jsem druhy mouk - napřed jsem měla mouku z větrova, pak Ramill atd. Prostě myslela jsem si, že je to moukou, koupila jsem jinou, ale problém je furt. I oleje jsem vyměnila - dělám jenom ze slunečnicového a nebo řepkového (100% žádné směsi)
Mě se většinou stává, že do druhého dne omáčky zhoustnou, že je musím někdy i trošišku naředit vodou
@misoule píše:
A jak zahušťuješ? Já to mám druhý den hustější.
Och, kéž by to bylo i tak u mne. ![]()
Mě tohle dělávali omačky kde jsem dávala smetanu. Když se dlouho vaří a nebo druhý den ohřívá, tak to zřídne i moje mamka říkala, že je to tou smetanou, že to nemám tak dlouho vařit ![]()
Zkusila jsem i nechat třeba jíšku zchladnout, nebo jsem ji dala i horkou, ale prostě vždy mi to zřídne. ![]()
Vodu na záklechtek teplou, vlažnou i studenou a výsledek stejný. I jiné mouky jsem už koupila od jiného výrobce, ale bez výsledku. ![]()
Dělám na teflonové pánvi.
@LadyTommy píše:
Mně taky vždy zhoustnoudělám máslo+mouka nebo tu kupnou
Já dělám z oleje…