řízení auta v těhotenství

119
23.4.04 16:46

řízení auta v těhotenství

Ahoj,
máte někdo nějaké špatné zkušenosti s řízením auta v prvních dvou trimestrech těhotenství? Bydlím dost daleko od práce. Kdybych nepoužívala svoje autíčko, dostala bych se tam tak za 2 hodiny vlakem a autobusem a pak metrem… a večer zase zpátky. Autem to mám za 30 minut v pohodě až před dům. Četla jsem, že je to velký stres a že to není pro těhotnou ženu vhodné… :?: Jasně, že řídím opatrně a jezdím pomaleji a pozorněji sleduji okolní řidiče atd. atd., ale jde mi spíš o samotné řízení auta než o nebezpečí autonehody.
Díky za názory
Tutu + mimi 6tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
23.4.04 17:26

Řízení v těhotenství

Ahojky, tak dle moji vlastni zkusenosti, tak ja ridila jiz od sameho pocatku tehotenstvi a to az do poslednich dnu tesne pred porodem. Jela jsem jeste v patek autikem a v nedeli jsme rodili…Takze zadny problem, zadny strach. Clovek se musi citit naprosto v pohode. Jen je vice opatrny na okolni ridice. Ale opravdu pohoda…I pristup policistu je bezvadny…Protoze bydlime na rusne ulici v Brne, tak zaparkovat auto je nekdy opravdu veliky problem, proto jsem nekolikrate musela parkovat na chodniku, coz znamena blokova pokuta a prestupek. Vzhledem k memu brisku a celemu tehotenstvi - zadna pokuta, prominul se prestupek…takze super…
Zadny strach - klidne sedni za volant a jezdi!!!
Hlavne bud opatrna jak na sebe, tak na mimi…
Drzim palecky a hodne stesticka a bezproblemovy porod preje
Radka (Barborka 11 m) Brno
p.s.: tohle je pouze muj osobni nazor na vec!!!Pro pripadne odpurce rizeni v tehotenstvi…:-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.4.04 19:14

ahojky, souhlasím s kirrou. já také řídila celé těhotenství a v pohodě! i z tvého popisu vyznívá, že je to mnohem méně náročné než mhd, takže není myslím nad čím přemýšlet! držím pěsti! hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
595
23.4.04 20:10

Ahojky,
taky jsem řídila celé těhotenství a to za velmi nesouhlasného pohledu mé tchýně. :roll: Bylo mi to příjemnější než sedět na místě spolujezdce, spíš ke konci, protože jsem si zpomalila, kdy jsem chtěla a vše jsem si regulovala sama aniž bych buzerovala manžela. :-) Hrozně mi vadily ty retardéry před přechody. Ty jsem přejížděla krokem. Pokud se na to cítíš, tak proč tedy ne, že? :-)
Ale teď se hrozně ráda roztahuju vzadu vedle naší Lucinky. Ani jsem nevěděla, že se tam tak dobře sedí. 8O No, vědět to dřív, tak tam tchýni rozhodně nepustím. :twisted:

A jízda s kočárem MHD? To je na vlastní diskusi. Hrůza, hrůza, hrůza. :cry: :cry: :cry:

Ariana :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
25.4.04 12:56

souhlasim rideni je pohoda, retardery jsou na houby a taky se radsi spolehnu na sebe jak na nejakyho jinyho ridice. krome manzela nemuzu vystat nikoho styl jizdy. hlavne kdyz nekdo ma tendenci vypeckovat to v zacpe na maximum a pak brzdit ze se musim zapirat noham rukama abych si nenabyla cumak a pas se mi nezarezal do bricha :evil: . a v buse to neni lepsi, prudke brzdeni ridice a predstav si cestovani v lete v tom horku…
tehotenstvi neni choroba a kdyz to ma dopadnout dobre tak bez ohledu na to co budes delat. :D
danka 16tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.4.04 00:04

Ahojky,

jsem vášnivá řidička a cca do 30tt jsem se vozila sama.

Poté už řídil jen manžel on je jediný, kterému co se týče řízení auta bezmezně věřím.
Můj názor je ten, že ženy jsou velmi schopné řidičky, ale já se spíš na cestách v těhotenství bála těch nezodpovědných a šílených řidičů.
Dle mého názoru je těhulkovské bříško versus volant velmi špatná kombinace.
Přeju hodně štěstí na cestách.
Quatro od cipísků

• Citovat
  • Upravit
6200
26.4.04 12:10

Ahojky,

moje práce vyžaduje velmi časté cestování a na dlouhé vzdálenosti. V začátku těhotenství mi to nevadilo, bříško nezavazelo a já si v podstatě nepřipouštěla problémy. V 16tt se u mě po dlouhé cestě (cca 700km v jednom dni) projevilo slabé krvácení. Doktoři mi doporučili časté cestování autem omezit a hlavně zkrátit vzdálenost! Takže jezdím dál, ale snažím se omezit cesty na max. 200km, pokud možno po delší době zastavit a protáhnout, vyhýbat se dírám (to je občas nadlidský výkon :D ).

Pokud ti cesta do práce zabere 30 minutek, tak to určitě není žádné drama, rozhodně lepší než MHD, taky jezdím denně a miminko to zvládá :P . A ještě jedna věc, používej pás! Je to jistější, než narazit bříškem na volant.
Pavča 28tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
26.4.04 14:08

Jojo, díky všem!!! Přesně to jsem potřebovala slyšet, perfektní… Pás jsem nikdy moc nepoužívala, ale fakt si teď dávám pozor. A o tom řízení s někým jiným, než s manželem, to je přesný. Taky si teď nerada sedám do auta s kýmkoli jiným. Není divný, že všichni manželé říděj nejlíp? :wink: Zítra nás čeká 600 tam a hned pozítří 600 zpátky, tak držte palce :)
Tutu + mimi 7tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
21.4.14 11:03

Ahoj holky sem 19+3 a včera sem řídila 15 min tam a 15 min z5 a jak sem pořád šlapala na spojku měla sem pak hroznou bolest na levé straně podbříšku, skoro sem lezla po čtyřech, dneska už je to v celku dobrý ale řekněte mi čim to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
21.4.14 11:18

@snažil podle me se ti to mohlo stat nejen u rizeni auta, jsem tez ve 20tt a obcas mi pichne v podbrisku, nekdy vic nekdy min, roztahuje se deloha a brisni svaly. Minule tehu jsem ridila delsi trasy-asi 600-700km jeste kolem 36tt a taky me pichalo v podbrisku hlavne z dalnice-tahla jsem vozik a bylo to jak na tankodromu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
21.4.14 11:22

@tutu Já řídím hrozně ráda a řídila jsem celé těhotenství, dokonce jsem se vezla i do porodnice. :mrgreen: (Měla jsem plánovaný CS). Takže pokud nemáš vyloženě zdravotní problém, tak bych se toho nebála… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
21.4.14 11:25

@Dancul Já jsem si vždy zapla pás než jsem sedla do sedačky, a a pak jsem si jen ten vrchní díl přetáhla přes sebe. Na bříšku jsem ho neměla vůbec… :oops: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
21.4.14 11:33

Ahoj jsem 22+5 a řídím strašně ráda. Někdy mi delší sezení dělá problém někdy ne.Dej na svoje intuice a myslím, že 15min jízda autem není na závadu. Já třeba jen když delší dobu doma sedím dostanu křeče. Stačí se projít a protáhnout nebo změnit pozici. Každý to prožívá jinak, kamarádka řídila ještě ve třetím tr. :lol: Hezké velikonoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
21.4.14 11:35

K tomu pasu si planuju poridit nebo vyrobit neco jako http://m.heureka.cz/…pro-tehotne/ … Drzi to pas mimo brisko, stazeny jakoby mezi nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
21.4.14 11:38

Řídila jsem úplně v pohodě celé těhotenství, ještě na kontrolu ve 40+0 jsem jela autem. Pokud to někomu nedělá dobře, ať to nedělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí