Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Docela užitečný odkaz pro nás těhule řidičky ![]()
http://www.chcizit.cz/…ch-zen-4322/
Každý to má jinak, třeba moje mamča se mnou jela ještě necelý měsíc před porodem do Prahy… Měla strach, ale bylo to pro ní schůdnější, než nechat řídit nevyspalého tátu a riskovat že se někde vybourají…
jediný co odmítám, je jezdit ke tchýni, to jsou nervy vždycky… a nemyslím tím to řízení
![]()
Tak ja prvni 3 mesice ridila i kamion
pak teda sla na neschopenku, protoze to curani v noci bylo na nervy a kdyz jsem spala nekde na parkovisti bez zachodu
![]()
u druheho ditete jsem jela z Anglie do Ceske republiky autem, byla jsem 5 mesic
po dvou tydnech na zpet
no muzu rict, ze jsem odridila 70 procent cesty.
takze ja bych se rizeni nebala, pokud se citis v pohode a nejsi moc utahana. to pichani muze byt treba roztahovani delohy ![]()
Je to těhotenství od těhotenství. V prvním jsem jezdila ze začátku i delší trasy, ke konci jen 30km tam a 30 zpět v pohodě. Přestala jsem řídit v 35tt a spíš kvůli počasí než z problému při řízení. V druhém jsem měla problém už v prvním trimestru s trasou kolem 100km a sama jsem přestala řídit někdy v druhém trimestru. Jako spolujezdec jsem zvládla až do konce těhotenství i delší trasy. Měla jsem teda od začátku těhotenství ten pás pro těhotné, ten mi hodně pomáhal.
@webparazit píše:
Tak ja prvni 3 mesice ridila i kamionpak teda sla na neschopenku, protoze to curani v noci bylo na nervy a kdyz jsem spala nekde na parkovisti bez zachodu
![]()
![]()
u druheho ditete jsem jela z Anglie do Ceske republiky autem, byla jsem 5 mesic
takze ja bych se rizeni nebala, pokud se citis v pohode a nejsi moc utahana. to pichani muze byt treba roztahovani delohypo dvou tydnech na zpet
no muzu rict, ze jsem odridila 70 procent cesty.
pícháním teď taky trpím, akorát mi to doma nevěří, mamina na mě kouká jak na simulanta… njn, Velikonoce
a auto mám rozebraný, tak neřídím, ale určo se na řízení cítím… mimochodem, s tím řízením kamionu velký obdiv
kámoška z chatu taky těhotná a jezdí… ale už jí doktorka nutila neschopenku co jsem tak četla na chatu… ![]()
@sallineccka taky sem doma za simulanta. včera mě píchalo zase v levo ve spod. nejspíš to bude kalhotama, nosim pořád ještě normální a asi jak člověk to bříško stlačuje
Dnes jedu kouknout po bazarech na nějaký těhu ![]()
@snažil tak koukám, nejsem sama
u nás se to večer zlepšilo, mamča se ptala, jestli nemám teplotu a taak… no ale to píchání je šílený, včera jsem se zasmála a taková bolest… jindy zase píchá v klidu… z kalhot nevím, když někam jedu tak nosím normální kalhoty a v pohodě, doma nosím tepláky vyšší. Na bokovky už to není
ale koupila mi mamča minulý týden v lidlu těhotenský a jsem domluvená tady u nás v bazaru, jak začnou kalhoty tlačit, tak mám přijet.. je pravda, že už mi začínají kalhoty být natěsno ![]()
To píchání mě taky občas trápí spíše trápilo(nebo křeče, jako při ms),chce to více odpočívat a nepřetěžovat se, když jsem se zmínila doktorovi tak to nějak nekomentoval a na kontrole vše ok. Tělo prostě pracuje a malé roste
. ![]()
Já se včera nechala vytáhnout na nákupy, říkala jsem si, abych nebyla jen doma… a jako na potvoru mi mamča stoupla před vozík, najela jsem jí asi na nohu, každopádně vozík se pěkně odrazil a rovnou do břicha ![]()
Jeden den mě píchá… a druhý den toto… a odpoledne začalo i píchat… zbytek dne jsem ležela jak lazar ![]()
dneska zatím dobrý ![]()
Ahojky vím že to sem nepatří ale ráda bych vás pozvala do naší skupiny, zásadně jen pro ženy https://www.facebook.com/…namidevcaty/