Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den/Ahoj,
Chci se zeptat jak je podle vás rizikové dělat v chovatelských potřebách.
Zvířata: králíci, myši, potkani, křečci, taky cvrčci, sarančata, červy a terarijní zvířata ale hlavně nošení např. pytlů 12-20kg. Tomu se člověk může zkusit vyhnout ale pokud to nechci říkat hned tak určitě něco nosit budu. Jsem po ZT a mám špatné svědomí že tomu moje práce mohla pomoct. +12h směny krátký a dlouhý týden (ty byli při prvním těhu dost těžké-bolest zad a nohou).
Budu ráda za zkušenosti a rady. Díky moc ![]()
Jsem v 15. tt. a dělám tu samou práci.
A chci vydržet co nejdéle. Nic rizikového mi tu nepřijde
Jediné co, že netahám granule a steliva,…občas tedy něco poponesu (pytle šoupu po zemi, přendám si je na vozík) ale rozhodně je nenosím v ruce. Fyzicky jsem po práci hodně unavená, takže chodím spát hned jak se dostanu domů, třetí den po sobě už je náročnější, na nic jsou ty respirátory a první 3 měsíce jsem dost bojovala s nevolnosti, ale jinak jsem spokojená ![]()
@Cenarius
V zákoně jsou napsání v podstatě jen veterináři a sestry. Aspoň to jsem z toho pochopila já. ![]()
Anonymní:
Děkuji za reakci. Mě právě na první kontrole doktorka vynadala proč jako v té práci chci zůstávat a nechala mi udělat testy na choroby přenosné ze zvířat na člověka. ![]()
Ze kterých mimochodem nemám ještě výsledky protože nikdo moc nevěděl kam krev poslat.
@Limetka22 píše:
Anonymní:
Děkuji za reakci. Mě právě na první kontrole doktorka vynadala proč jako v té práci chci zůstávat a nechala mi udělat testy na choroby přenosné ze zvířat na člověka.
Ze kterých mimochodem nemám ještě výsledky protože nikdo moc nevěděl kam krev poslat.
Já jsem se na to také ptala gynekoložky, protože jsem první měsíce i docela často a dost krvácela a prý ta práce ničemu nevadí. Jen, že nemám tahat nic těžkého, takže to dodržuji a jinak mi žádné testy na nic nedělala
A že tu těch zvířat máme a furt je taháme a mazlíme
Každopádně mám zvěřimec i doma, takže bych se těm zvířatům stejně nevyhla
Tak dej pak vědět, jak ti to dopadlo.
Ať vím, jestli se nechat taky vyšetřit ![]()