Rizikové pracoviště ano/ne

444
11.5.21 10:22

Rizikové pracoviště ano/ne

Dobrý den/Ahoj,

Chci se zeptat jak je podle vás rizikové dělat v chovatelských potřebách.
Zvířata: králíci, myši, potkani, křečci, taky cvrčci, sarančata, červy a terarijní zvířata ale hlavně nošení např. pytlů 12-20kg. Tomu se člověk může zkusit vyhnout ale pokud to nechci říkat hned tak určitě něco nosit budu. Jsem po ZT a mám špatné svědomí že tomu moje práce mohla pomoct. +12h směny krátký a dlouhý týden (ty byli při prvním těhu dost těžké-bolest zad a nohou).
Budu ráda za zkušenosti a rady. Díky moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20899
11.5.21 10:31

Mrkni do zákona. Je to tam vypsaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.21 11:08

Jsem v 15. tt. a dělám tu samou práci. :) A chci vydržet co nejdéle. Nic rizikového mi tu nepřijde :think: Jediné co, že netahám granule a steliva,…občas tedy něco poponesu (pytle šoupu po zemi, přendám si je na vozík) ale rozhodně je nenosím v ruce. Fyzicky jsem po práci hodně unavená, takže chodím spát hned jak se dostanu domů, třetí den po sobě už je náročnější, na nic jsou ty respirátory a první 3 měsíce jsem dost bojovala s nevolnosti, ale jinak jsem spokojená :palec:

• Citovat
  • Upravit
444
11.5.21 11:23

@Cenarius
V zákoně jsou napsání v podstatě jen veterináři a sestry. Aspoň to jsem z toho pochopila já. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
11.5.21 11:29

Anonymní:
Děkuji za reakci. Mě právě na první kontrole doktorka vynadala proč jako v té práci chci zůstávat a nechala mi udělat testy na choroby přenosné ze zvířat na člověka. :lol:
Ze kterých mimochodem nemám ještě výsledky protože nikdo moc nevěděl kam krev poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.21 17:19
@Limetka22 píše:
Anonymní:
Děkuji za reakci. Mě právě na první kontrole doktorka vynadala proč jako v té práci chci zůstávat a nechala mi udělat testy na choroby přenosné ze zvířat na člověka. :lol:
Ze kterých mimochodem nemám ještě výsledky protože nikdo moc nevěděl kam krev poslat.

Já jsem se na to také ptala gynekoložky, protože jsem první měsíce i docela často a dost krvácela a prý ta práce ničemu nevadí. Jen, že nemám tahat nic těžkého, takže to dodržuji a jinak mi žádné testy na nic nedělala :) A že tu těch zvířat máme a furt je taháme a mazlíme :lol: Každopádně mám zvěřimec i doma, takže bych se těm zvířatům stejně nevyhla :) Tak dej pak vědět, jak ti to dopadlo. :palec: Ať vím, jestli se nechat taky vyšetřit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky