Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky se stydím, v prvním jsem mela mnohem min, jim méně, bez sladkého q stejně to leze nahoru, končím 31tt a nahoře mam 13kg.
Nestyd se.. Není důvod. Já u druhého přibrala 9 kg za poslední 2 měsíce, vše byla vesměs zadrzovana voda.. U třetího jsem naopak držela váhu od 13 tt až do 36 tt, na konci nabrala 2 kg.. Ale to je fakt indivindy.. Hlavně to neřeš, tělo si jede prostě po svém, ta zadrzovana voda udělá strašně moc ![]()
@Anonymní píše:
Taky se stydím, v prvním jsem mela mnohem min, jim méně, bez sladkého q stejně to leze nahoru, končím 31tt a nahoře mam 13kg.
Není fakt důvod.. 2× jsem přibrala přes 20 kg.. Potřetí 9..každé těhotenství je jine.. To půjde dolů
@Anonymní píše:
Holky, během 14 dnů jsem přibrala 4kg a to se vůbec neprecpavam, jsem šíleně natekla (celkem mám už 26kg nahoře) a děsím se, kolik ještě přiberu. Nyní jsem ve 32tt. Kolik jste od 32tt přibral vy? Stydím se, proto ten anonym.
Já jsem teď 35tt a od toho 32tt do teď mám nahoře 4kg.. začala jsem zadržovat vodu, nevlezu se do bot, jsem oteklá
.. doufám, že po porodu to půjde dolů.
Nemáš se rozhodně za co stydět. Ale svěř se lékaři… hlavně s těma otokama. Může se klidně jednat o preeklamsii a je třeba to hlídat. Je to opravdu nebezpečné pro tebe i pro mimčo.
Já jsem přibrala do 33tt asi 8kg a pak z ničeho nic během dvou týdnů dalších 7… Všechno to bylo jen otoky. Nakonec potvrzena právě preeklamsie. Rodila jsem kvůli tomu dříve a ještě dlouho jsem se z toho vzpamatovávala.
Co krevní tlak? Máš možnost kontrolovat?
Já jsem celkem přibrala 11 kilo, z toho 3 kila mezi 32tt a 40tt. Pak ke konci už se váhový přírůstek hodně zpomalil. S těmi otoky to teď bude čím dál horší, jak přijde vedro. Ale v poradně tě budou kontrolovat, kdyby se jim něco nelíbilo, tak to hned budou řešit. Někdo přibere víc, někdo míň, nestresuj se tím.
Ted 38. tyden a prumerne uz od od 19. tydne pribiram 0.4 kg tydne. V prvnim trimestru jsem naopak zhubla skoro 2 kila.
Ty jo, tak koukám, že patřím k těm, který nabírají jen se podívají na jídlo. A to jsem vždycky mohla jíst, co jsem chtěla a nemusela to řešit.
Od začátku mám nahoře už 15kg, Jsem teprve 29 týden. Dneska jdu na kontrolu a děsím se toho, že budu muset zase na váhu protože minule jsem měla o 4kg víc než kontrolu před tím. A to fakt není tím, že bych si nějak dopřávala, spíš se hlídám. Ovoce, zeleninu, poslední jídlo kolem 19:00. A stejně to letí nahoru raketovou rychlostí. A kdyby mi rostlo jen břicho, ale moje tělo si evidentně myslí, že budu kojit půlku Prahy a k porodu je nezbytně nutné mít tlustý stehna
Takže můžu jen doufat, že to poletí stejně raketově i dolů ![]()
Já jsem 36 tt a mám nahoře 20 kg, doktor mě minule docela vyděsil, co se preklampsie týče (neřekl to moc citelně). Ale nepřijde mi, ze bych nějak výrazně otikala, tlak mám krásný, spíše nižším hodnotám a bílkovinu v moci taky nemivam. Takže snad jde jenom o tu váhu.
Pokud se jedna pouze o nárůst váhy, tak to neřeším, hlavně aby bylo zdravotně všechno v pořádku, jak u mě, tak miminka. Počítám s tím, ze většinu kil po porodu zhubnu, přes to nejede vlak 😄
Jsem přesně ve 35tt a zatím jsem přibrala 10 kilo… 4 kila za 14 dnů je docela mazec, pribiram tak kilo mesicne
ale tak každá to má jinak ![]()
Jsem 33tt a mám nahoře asi 10 nebo 11 kg, je to určitě víc než v prvnim těhotenství, ale ja se teda neomezuji a teď se i míň hybu. Očekávám ještě tak 8 kg.
26 kg do 32 tt mi přijde teda dost. Ale doktor to určitě sleduje…
Abych mohla uklidnit další tehulky co to řeší
. 32 TT a +16kg. Vše v pořádku. Vodu nedržím všechno mám v pupku
. ![]()
Dnes mi řekl přítel že mi narostla pr..l a to mám příbytek váhy 6 kg ve 32 TT. Je mi 36 a to už jsem jednou rodila ve 33 letech. Žádné z nás kritika nepřispěje, absolutně netuší co se s námi a naším tělem děje
@Lucie8655 Ježíši…tohle by si chlapi měli odpustit. já měla ve finále +20kg. Chtěla jsem si něco navíc nechat na zadku by mi to zrovna nevadilo
. Bohužel malá trpěla na prdíky, blbe spala takže za 2 měsíce to bylo všechno fuč. Jak jsem skákala na mici, chovala a pomalu nestíhala ani jíst ![]()
Holky, během 14 dnů jsem přibrala 4kg a to se vůbec neprecpavam, jsem šíleně natekla (celkem mám už 26kg nahoře) a děsím se, kolik ještě přiberu. Nyní jsem ve 32tt. Kolik jste od 32tt přibral vy? Stydím se, proto ten anonym.