Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Doplácela jsem většinou kolem 30,–Kč na balení, ale už je to tři roky
Taky jsem měla spoustu krabiček a doplatek už si nepamatuju, tak to nic závratného nebylo…
Tak já teda nevím jak je to. Když mi doktor napsal první balení, tak jsem platila taky minimum, došly mi, doktor mi poslal erecept, tak jsem šla dneska do lékárny ( Teta jako i prvně ) a ona že mám dvě balení a že si to hradí pacient a chtěla po mě 362 Kč! Tak jsem řekla, že to nechci a že zítra zavolám doktorovi jak to je. Nejsem těhotná ( asi) jsem po IUI. Nechápu, že prvně jsem nic neplatila, že teď jo…nemáte někdo zkušenost?
Holky, měla jsem recept minulý týden na 3 balení a v Dr. Maxovi to stálo kolem 180Kc. Tedy cca 60Kc krabička
@wendelina30 tak to zkusím tam. Jako za dvě krabičky platit 360 mi teda přijde dost.
Nevíte jestli je to že někomu to proplácí a někomu ne?
@Blanche8 Já si myslím, že by to mělo být podobné všude. Jako určitě se může lišit o pár korun, ale 360kc za 2 balení ja fakt moc ![]()
Jestli to mate na uhradu pacient, tak pak platite celou cenu leku, ne jen doplatek. Cena utrogestanu je 181,3, takze ta cena odpovida
@bylinka Ale to je pak na doktorovi, jak vypíše recept, ne? Přece by to nebylo spravedlivé, aby jeden platil a druhý jen doplácel..
A to já právě nechápu proč jeden doktor to napíše na pojišťovnu a druhý na pacienta ![]()
Někdy to muže byt záležitost smlouvy lékaře s pojišťovnou(ma/nema), někdy na indikaci, pokud je lek indikacne omezen, tak v některých indikacích úhradu ma, v jiných nemá
@bylinka píše:
Někdy to muže byt záležitost smlouvy lékaře s pojišťovnou(ma/nema), někdy na indikaci, pokud je lek indikacne omezen, tak v některých indikacích úhradu ma, v jiných nemá
Ahaaa, děkuji, mě ho právě předepsali po IUI na 14 dní, pak jsem potřebovala další a to už jsem platila. Ale v Benu s kartičkou mi dali sedm korun slevu ![]()
Ahojte, byl mi předepsán lékařem Utrogestan na udržení těhotenství (prosím o anonym, mám tu známé a neví to). Jaký je za něj doplatek a případně která lékárna ho má nejnižší? Budu mít hoooodně krabiček, tak každá koruna dobrá
Děkuji.