Kdy nejdříve můžu zažádat o rizokové těhotenství?

23966
19.12.08 13:31

Rizikové těhotenství

chtěla bych se zeptat na to, kdy nejdříve můžu zažádat o rizokové těhotenství? Můžu o něj zažádat i před třetím měsícem, nebo mohu až po něm? Mám hodně stresující práci a chtěla bych na něj nastoupit co nejdřív.
Děkuji Netopírek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2558
19.12.08 13:45

Ahojky.

Já jsem při prvním těhotenství měla riziko hned od 6 tt. No a teď při druhém jsem taky na riziku od 8 tt. Taky jsem měla stresové zaměstnání, moc lítání a hlavně beru prášky na vysoký tlak, takže si myslím, že je to na domluvě s tvým lékařem.

Přeji pohodové těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.12.08 14:05

Záleží na dr. Pokud je ochoten napsat neschopenku na požádání, tak hned, jak se těhu prokáže.

Já měla velmi čestného pana doktora. Pro něj jsem byla zdravá těhotná a při dotazu na neschopenku mi bylo dost prudce řečeno, že je to na posouzení lékaře. Dr jsem změnila, současná doktorka mi navrhla neschopenku okamžitě.

Pokud opravdu chceš na riziko, a dr ti to nenapíše, neboj se doktora změnit. Já zažila stres v práci, fyzickou námahu a jediné, co se stalo je, že mi teď tvrdne břicho a tu neschopenku nemám jen na požádání :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
19.12.08 21:07

Já jsem neschopenku měla od 7. tt, protože bych do práce musela chodit s igelitovým pytlíkem před obličejem. Blila jsem snad 24 hodin denně.
Když mě doktor uviděl, hned neschopenku napsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.1.09 11:31

Ahoj, taky premyslim jestli jen neschopenku nebo na rizikac. Jsem asi v desatem tydnu a uz dva tydny zvracim a zvracim. Predtim me jen palila zaha a uplne se mi zmenily chute, ale pak jsem jednou v praci problila smenu a tak uspesne odkracela na neschopenku…ted mam ale dilema, jestli na ni zustat a az ty nevolnosti prejdou( stale verim, ze prejdou)zkusit jit na nejake klidnejsi oddeleni(tech u nas v hotelu moc neni) a nebo se hodit do klidu a doufat, ze se nebudu moc nudit na rizikaci… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
8.1.09 13:50

Já byla na neschopence uz asi od 4 tt , delala sem na 3 smeny a v praci me nemohly zaradit jinam , takze mi Dr.hned tu neschopenku napsala . :wink: A taky se lecim s vysokym tlakem , takze nebylo o cem diskutovat.Tobe radim na tu neschopenku jit, protoze stres je v těhu taky dost blbej a v te neschopnosti bych pokracovala. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.1.09 13:40

Dekuju za radu, zatim to vidim stejne. Jeste je moznost, ze by me preradili na asistentku reditele, coz by znamenalo min stresu a hadek s hosty a praci v sede, coz by byla prijemna zmena…dokud mi ale bude takhle, budu urcite doma:) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.1.09 12:20

Já jsem měla rizokový hned,jak mě gyndař potvrdil,že jsem těhotná a to bylo už v 6tt. Jde spíš o to, kde pracuješ,jestli se hodně v práci stresuješ, a nebo jestli je fyzicky náročná či zda máš zdravotní problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
28.1.09 11:16

Barci

Pracuju v hotelu na recepci jako vedouci smeny…stres je druhe jmeno tehle pozice:-)
Doktor mi navrat nedovolil, kvuli stani a stresu, ale domluvili jsme se, ze to zkusim nekde v kancelari, takze uz jen cekam, co pro me najdou..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
1.3.14 22:20

Dobry den chtela bych se zeptat. nedavno jsem musela v 18tt tehotenstvi na potrat jelikoz miminko nezilo. velikostne odpovidalo 14tt. kontroly byli jednou za 4–5tydnu. ted jsem opet tehotna ted jsem to zjistila a chtela bych se zeptat jak cast jsou kontroly na rizikovem tehotenstvi? jsou castejsi nez u normalniho tehotenstvi nebo stejne? dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
1.3.14 23:03

Kazde tehotenstvi je jine, pokud nejsi nemocna ty( a proto rizikove tehotenstvi), tak to druhe muze byt zcela normalni. Kontroly jsou tak, jak urci lekar, pokud nebude problem, tak stejne jako minule..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
2.3.14 07:48

Dobry den, v praci delam na tri smeny, je to tam, psychicky i fyzicky narocne, v patek mi zjistili trombozu, mam neschopenku, po vyleceni se tam uz vratit nechci, chci jir na rizikove…snad mi to, lekar napise

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
2.3.14 10:11
@Anet86 píše:
Dobry den, v praci delam na tri smeny, je to tam, psychicky i fyzicky narocne, v patek mi zjistili trombozu, mam neschopenku, po vyleceni se tam uz vratit nechci, chci jir na rizikove…snad mi to, lekar napise

Pocitam, ze po tromboze v tehotenstvi nejspis ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
2.3.14 12:18

Ahoj holky. Já jsem asi natvrdlá. Ale jaký zásadní rozdíl je mezi neschopenkou a rizikovým? Já jsem na neschopence a doktorka mi řekla, že by mě nechala doma až do porodu. Tak teď jsem zmatená - měla jsem za to, že neschopenka je jakože rizikový. Prosím najde se tady nějaká dušička co by mě pomohla tohle rozšifrovat? :think:

Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
2.3.14 14:05

Je to totez, jsi nemocna a tudiz jsi povinna dodrzovat lecebny rezim a vychazky.
Z duvodu nevhodne prace se neschopenka nedava, dava se jen kvuli zdravotnimu stavu - to jen pro upresneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí