Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
chtěla bych se zeptat na to, kdy nejdříve můžu zažádat o rizokové těhotenství? Můžu o něj zažádat i před třetím měsícem, nebo mohu až po něm? Mám hodně stresující práci a chtěla bych na něj nastoupit co nejdřív.
Děkuji Netopírek
Ahojky.
Já jsem při prvním těhotenství měla riziko hned od 6 tt. No a teď při druhém jsem taky na riziku od 8 tt. Taky jsem měla stresové zaměstnání, moc lítání a hlavně beru prášky na vysoký tlak, takže si myslím, že je to na domluvě s tvým lékařem.
Přeji pohodové těhotenství.
Záleží na dr. Pokud je ochoten napsat neschopenku na požádání, tak hned, jak se těhu prokáže.
Já měla velmi čestného pana doktora. Pro něj jsem byla zdravá těhotná a při dotazu na neschopenku mi bylo dost prudce řečeno, že je to na posouzení lékaře. Dr jsem změnila, současná doktorka mi navrhla neschopenku okamžitě.
Pokud opravdu chceš na riziko, a dr ti to nenapíše, neboj se doktora změnit. Já zažila stres v práci, fyzickou námahu a jediné, co se stalo je, že mi teď tvrdne břicho a tu neschopenku nemám jen na požádání ![]()
Já jsem neschopenku měla od 7. tt, protože bych do práce musela chodit s igelitovým pytlíkem před obličejem. Blila jsem snad 24 hodin denně.
Když mě doktor uviděl, hned neschopenku napsal.
Ahoj, taky premyslim jestli jen neschopenku nebo na rizikac. Jsem asi v desatem tydnu a uz dva tydny zvracim a zvracim. Predtim me jen palila zaha a uplne se mi zmenily chute, ale pak jsem jednou v praci problila smenu a tak uspesne odkracela na neschopenku…ted mam ale dilema, jestli na ni zustat a az ty nevolnosti prejdou( stale verim, ze prejdou)zkusit jit na nejake klidnejsi oddeleni(tech u nas v hotelu moc neni) a nebo se hodit do klidu a doufat, ze se nebudu moc nudit na rizikaci… ![]()
Já byla na neschopence uz asi od 4 tt , delala sem na 3 smeny a v praci me nemohly zaradit jinam , takze mi Dr.hned tu neschopenku napsala .
A taky se lecim s vysokym tlakem , takze nebylo o cem diskutovat.Tobe radim na tu neschopenku jit, protoze stres je v těhu taky dost blbej a v te neschopnosti bych pokracovala. ![]()
Dekuju za radu, zatim to vidim stejne. Jeste je moznost, ze by me preradili na asistentku reditele, coz by znamenalo min stresu a hadek s hosty a praci v sede, coz by byla prijemna zmena…dokud mi ale bude takhle, budu urcite doma:) ![]()
Já jsem měla rizokový hned,jak mě gyndař potvrdil,že jsem těhotná a to bylo už v 6tt. Jde spíš o to, kde pracuješ,jestli se hodně v práci stresuješ, a nebo jestli je fyzicky náročná či zda máš zdravotní problémy.
Pracuju v hotelu na recepci jako vedouci smeny…stres je druhe jmeno tehle pozice:-)
Doktor mi navrat nedovolil, kvuli stani a stresu, ale domluvili jsme se, ze to zkusim nekde v kancelari, takze uz jen cekam, co pro me najdou..:-)
Dobry den chtela bych se zeptat. nedavno jsem musela v 18tt tehotenstvi na potrat jelikoz miminko nezilo. velikostne odpovidalo 14tt. kontroly byli jednou za 4–5tydnu. ted jsem opet tehotna ted jsem to zjistila a chtela bych se zeptat jak cast jsou kontroly na rizikovem tehotenstvi? jsou castejsi nez u normalniho tehotenstvi nebo stejne? dekuji za odpoved
Kazde tehotenstvi je jine, pokud nejsi nemocna ty( a proto rizikove tehotenstvi), tak to druhe muze byt zcela normalni. Kontroly jsou tak, jak urci lekar, pokud nebude problem, tak stejne jako minule..
Dobry den, v praci delam na tri smeny, je to tam, psychicky i fyzicky narocne, v patek mi zjistili trombozu, mam neschopenku, po vyleceni se tam uz vratit nechci, chci jir na rizikove…snad mi to, lekar napise
@Anet86 píše:
Dobry den, v praci delam na tri smeny, je to tam, psychicky i fyzicky narocne, v patek mi zjistili trombozu, mam neschopenku, po vyleceni se tam uz vratit nechci, chci jir na rizikove…snad mi to, lekar napise
Pocitam, ze po tromboze v tehotenstvi nejspis ano.
Ahoj holky. Já jsem asi natvrdlá. Ale jaký zásadní rozdíl je mezi neschopenkou a rizikovým? Já jsem na neschopence a doktorka mi řekla, že by mě nechala doma až do porodu. Tak teď jsem zmatená - měla jsem za to, že neschopenka je jakože rizikový. Prosím najde se tady nějaká dušička co by mě pomohla tohle rozšifrovat? ![]()
Děkuji moc
Je to totez, jsi nemocna a tudiz jsi povinna dodrzovat lecebny rezim a vychazky.
Z duvodu nevhodne prace se neschopenka nedava, dava se jen kvuli zdravotnimu stavu - to jen pro upresneni.